Ухвала
від 27.10.2023 по справі 480/11492/23
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

27 жовтня 2023 року Справа № 480/11492/23

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Гелета С.М., розглянувши матеріали позовної заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області до Приватного акціонерного товариства "Україна-Райз" про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

До Сумського окружного адміністративного суду звернулось Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області з позовною заявою до Приватного акціонерного товариства "Україна-Райз", і просить суд стягнути з Приватного акціонерного товариства «Україна-Райз» на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області заборгованість із відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 у сумі 61415,83 грн. (за період з січня 2023 року по вересень 2023 року).

Перевіривши матеріали позовної заяви, суд залишає позовну заяву без руху, як таку, що подана з порушенням вимог ст. ст. 160, 161 КАС України.

Відповідно до ч. 3 ст. 161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначає Закон України "Про судовий збір".

Згідно з п. п. 1 п. 3 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" ставки судового збору встановлюються у таких розмірах: за подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру, який подано суб`єктом владних повноважень - 1,5 % ціни позову але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (2684,00 грн) і не більше 10 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (26840,00 грн).

Таким чином, сума судового збору, що повинна бути сплачена при поданні даної позовної заяви складає 2684,00 грн.

Однак, Головним управлінням Пенсійного фонду України в Сумській області не надано доказів сплати судового збору у належному розмірі.

Враховуючи викладене, Головному управлінню Пенсійного фонду України в Сумській області необхідно подати суду докази сплати судового збору за вимогу майнового характеру у розмірі 2684,00 грн за наступними реквізитами:

- Рахунок - UA878999980313151206084018540

- Отримувач - ГУК Сум.обл/Сумська МТГ/22030101

- Банк отримувача - Казначейство України(ел. адм. подат.)

- Код отримувача (ЄДРПОУ) - 37970404

- Найменування коду класифікації доходів бюджету - Судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050)

- Наявність відомчої ознаки - "84" Окружні адміністративні суди.

Крім того, відповідно до п. 2 ч. 5 ст. 160 КАС України повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, адреса електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Всупереч вимогам КАС України позивач на зазначив повну адресу місця реєстрації відповідача та не зазначив відомості про наявність або відсутність у позивача та відповідача електронного кабінету.

Враховуючи викладене, позивачу необхідно надати належним чином оформлено позовну заяву, у якій зазначити повну адресу місця реєстрації відповідача та зазначити відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Також відповідно до п. 11 ч. 5 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України в позовній заяві, серед іншого, зазначається власне письмове підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Позивач у позовній заяві письмово не підтвердив того факту, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

З урахуванням наведеного, позивачу необхідно надати суду письмове підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Також суд зазначає, що відповідно до ч. 4 ст. 161 КАС України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

У позовній заяві позивач просить стягнути з відповідача заборгованість із відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 у сумі 61415,83 грн. (за період з січня 2023 року по вересень 2023 року), при цьому позивач не надає жодних доказів на підтвердження обставин, що зазначені у позовній заяві.

Таким чином, для усунення вказаного недоліку позивачу необхідно надати суду докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, та на які позивач посилається у позовній заяві разом із доказами направлення таких документів відповідачу.

Відповідно до ч. 1 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.ст. 169, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області до Приватного акціонерного товариства "Україна-Райз" про стягнення заборгованості - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви протягом 7 днів з дня отримання копії ухвали.

У разі невиконання вимог цієї ухвали у встановлений строк, позовна заява буде повернута позивачу.

Копію ухвали надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Гелета

Дата ухвалення рішення27.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114488212
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —480/11492/23

Рішення від 11.03.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 06.11.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 27.10.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні