Ухвала
від 27.10.2023 по справі 761/12787/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/12787/21

Провадження № 2/761/1360/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 жовтня 2023 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Волошин В.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Релігійної організації «Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Баршацького Ігоря Вікторовича, третя особа: релігійна організація «Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату (Київська Патріархія УПЦ КП)» про визнання протиправним та скасування рішення про реєстрацію права власності на нерухоме майно; зобов`язання вчинити дії,

в с т а н о в и в:

В квітні 2021р. до Шевченківського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява.

Під час вивчення матеріалів позовної заяви було встановлено, що остання подана з порушенням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 14 квітня 2021р. вказаний позов залишено без руху та надано стороні позивача строк для усунення недоліків.

Копія ухвали від 14 квітня 2021р. надсилалася позивачу за вказаною в позові адресою, проте поштове відправлення повернулося до суду не врученим з довідкою «адресат відсутній за вказаною адресою». Cтаном на 27 жовтня 2023р., вимоги ухвали суду від 14 квітня 2021р. про усунення недоліків виконано не було.

Частиною 3 ст. 185 ЦПК України, передбачено, що якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

З урахуванням викладеного, позов слід визнати неподаним та повернути позивачу.

Крім того, суд роз`яснює, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Релігійної організації «Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Баршацького Ігоря Вікторовича, третя особа: релігійна організація «Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату (Київська Патріархія УПЦ КП)» про визнання протиправним та скасування рішення про реєстрацію права власності на нерухоме майно; зобов`язання вчинити дії - визнати неподаною і повернути позивачу.

Ухвалу суду може бути оскаржено до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на подання апеляційної скарги з клопотанням про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення27.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114491357
СудочинствоЦивільне
Сутьреєстрацію права власності на нерухоме майно; зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —761/12787/21

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 14.04.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні