Ухвала
від 25.10.2023 по справі 570/4772/23
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/4772/23

Номер провадження 2/570/1162/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 жовтня 2023 року Рівненський районний суд Рівненської області

в особі судді Остапчук Л.В.

за участю: секретаря судового засідання Захарук Г.Л.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Рівне за правилами загального позовного провадження

цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Грушвицької сільської ради Рівненського району про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

в с т а н о в и в :

В провадженні Рівненського районного суду перебуває вказана цивільна справа, по якій відкрито провадження і яка слухається судом.

В підготовче судове засідання представник позивача ОСОБА_2 , адвокат Мельник А.В., подав до суду клопотання про заміну первісного відповідача - Грушвицької сільської ради належним відповідачем - Великоомелянською сільською радою Рівненського району, оскільки рішенням Грушвицької сільської ради № 651 від 04 липня 2019 року об`єднано територіальні громади с.Грушвиця Перша, с.Грушвиця Друга, с.Дібрівка, с.Мартинівка Грушвицької сільської ради із територіальними громадами сіл Великоомелянської сільської ради у Великоомелянську об`єднану територіальну громаду з адміністративним центром у с.Велика Омеляна.

В судове засідання сторони не з`явилися, хоча належним чином були повідомлені про дату, час та місце розгляду справи. Від представника позивача, адвоката Мельника А.В., до суду надійшло клопотання про слухання справи у його відсутності.

Суд вважає можливим розглянути дану заяву без участі сторін.

Відповідно до ч.1 ст.55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Частиною 2 вищезгаданої статті встановлено, що усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи заяву представника позивача, адвоката Мельника А.В., суд вважає, що є необхідним замінити первісного відповідача на належного відповідача.

Керуючись ст.ст.55, 221, 258-261, 353 ч.1 п.28, 354, 355 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Заяву представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Мельника А.В. - задоволити.

По цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Грушвицької сільської ради Рівненського району про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини замінити неналежного відповідача Грушвицьку сільську раду Рівненського району її правонаступником - Великоомелянською сільською радою Рівненського району.

Призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Великоомелянської сільської ради про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини до розглядуу підготовчомусудовому засіданні на 13 листопада 2023 року на 14-00 годину.

Копію ухвали надіслати належному відповідачу та позивачу.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Рівненського апеляційного суду через Рівненський районний суд Рівненської області.

Ухвала, що постановлена судом без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Остапчук Л.В.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення25.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114492545
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —570/4772/23

Рішення від 13.11.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні