Ухвала
від 24.10.2023 по справі 173/2297/23
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/2297/23

Провадження №2-о/173/59/2023

У Х В А Л А

іменем України

24 жовтня 2023 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

в складі: головуючого судді -Петрюк Т.М

при секретареві- Салтиковій С.І.

за участю: присяжних - Бутрович К.С., Чорнобая О.І.

заявниці - ОСОБА_1

представника заінтересованої особи - Сироватка С.Ю.

Розглянувши увідкритому судовому засіданні за правилами окремого провадження в місті Верхньодніпровську цивільну справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: комунальний заклад «Верхньодніпровський дитячий будинок інтернат № 2 Дніпропетровської обласної ради», орган опіки та піклування Верхньодніпровської міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: комунальний заклад «Верхньодніпровський дитячий будинок інтернат № 2 Дніпропетровської обласної ради», орган опіки та піклування Верхньодніпровської міської ради, про визнання фізичної особи, ОСОБА_2 , недієздатною.

В судовому засіданні заявниця заявила клопотання про призначення ОСОБА_2 ,. особі, стосовно якої вирішується питання про визнання її недієздатною адвоката , оскільки самостійно вона через брак коштів не може вирішити питання щодо залучення адвоката.

Представник заінтересованої особи підтримав заявлене заявницею клопотання.

Суд вислухавши думку учасників розгляду справи приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України - У випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання".

Відповідно до ч. 1 ст. 299 ЦПК України - Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.1 ст. 60 ЦПК України - Представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Так як заявниця та особа, відносно якої вирішується питання про визнання недієздатною, самостійно не мають можливості залучити адвоката особі відносно якої вирішується питання про визнання її недієздатною, і участь адвоката при розгляді даної справи є обов`язковою, суд з метою забезпечення права ОСОБА_2 , особи, відносно якої вирішується питання про визнання недієздатною, на надання правової допомоги вважає за можливе задовольнити заявлене клопотання та надати доручення Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області призначити представника (адвоката) для здійснення захисту за призначенням особі, стосовно якої вирішується питання про визнання недієздатною, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебуває у комунальному закладі «Верхньодніпровський дитячий будинок інтернат № 2 Дніпропетровської обласної ради», розташованому за адресою: 51600 вул. Упорна, 1а м. Верхньодніпровськ Кам`янського району Дніпропетровської області.

Керуючись ст. 60, 62, 299 ЦПК України суд,-

УХВАЛИВ:

По цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: комунальний заклад «Верхньодніпровський дитячий будинок інтернат № 2 Дніпропетровської обласної ради», орган опіки та піклування Верхньодніпровської міської ради, про визнання фізичної особи недієздатною доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області (вул. Старокозацька 56, м. Дніпро, 49020,)призначити представника (адвоката) для здійснення захисту за призначенням особі, стосовно якої вирішується питання про визнання недієздатною, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебуває у комунальному закладі «Верхньодніпровський дитячий будинок інтернат № 2 Дніпропетровської обласної ради», розташованому за адресою: 51600 вул. Упорна, 1а м. Верхньодніпровськ Кам`янського району Дніпропетровської області.

Копію ухвали направити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області (вул. Старокозацька 56, м. Дніпро, 49020,) повідомивши, що розгляд справи призначений на 10-00 год. 21 грудня 2023 року в залі суду № 3 м. Верхньодніпровська по вул. Яблунева, 47.

Ухвала оскарженню не підлягає .

Повний текст ухвали складений 29.10.2023 року.

Суддя Петрюк Т.М

Присяжні Бутрович К.С.

Чорнобай О.І

Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено31.10.2023
Номер документу114493060
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —173/2297/23

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 30.08.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні