Ухвала
від 27.10.2023 по справі 296/10896/23
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/10896/23

1-кс/296/4017/23

УХВАЛА

Іменем України

27 жовтня 2023 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням, у якому просить надати тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Свалявської районної ради Закарпатської області, за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення.

В обґрунтування клопотання зазначено що, слідчим управління ГУ НП в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023060000000302 від 10 червня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що що 10.06.2023 близько 12 год. 30 хв. на а/д «Київ-Чоп» поблизу с. Світин Житомирського р-ну, водій автомобіля «Ford Scorpio» р/н НОМЕР_1 ОСОБА_4 рухаючись в напрямку м. Рівне здійснив виїзд на зустрічну смугу руху, де відбулося зіткнення з автомобілем «Mercedes-Benz A170CDI» р/н НОМЕР_2 під керуванням ОСОБА_5 , який рухався у зустрічному напрямку.

Внаслідок ДТП водій автомобіля «Ford Scorpio» ОСОБА_4 та водій «Mercedes-Benz A170CDI» ОСОБА_5 і його пасажири ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , отримали тілесні ушкодження з якими госпіталізовані до медичних закладів м. Житомира, де ІНФОРМАЦІЯ_2 у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » померла ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_4 о 08 год. 55 хв., у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » померла ОСОБА_9 , 2013 р.н.

В ході досудового розслідування встановлено, що до дорожньо-транспортної пригоди ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , проходив лікування в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Свалявської районної ради Закарпатської області (код ЄДРПОУ: НОМЕР_3 , адреса: АДРЕСА_1 ).

На даний час виникла необхідність у проведенні комісійної судово-медичної експертизи з метою встановлення стану здоров`я водія ОСОБА_4 до моменту зіткнення, та вчинення дорожньо-транспортної пригоди, для чого судово-медичному експерту потрібно надати усю наявну медичну документацію.

Медична документація (медична карта стаціонарного хворого) ОСОБА_4 знаходиться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Свалявської районної ради Закарпатської області (код ЄДРПОУ: НОМЕР_3 , адреса: АДРЕСА_1 ).

В заяві слідчий просив розгляд справи здійснювати у його відсутність, клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Також враховуючи доводи сторони кримінального провадження про можливість знищення, пошкодження, передачу іншим особам документів, які мають значення для кримінального правопорушення, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, розгляд клопотання проводиться без повідомлення представника КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Свалявської районної ради Закарпатської області.

Дослідивши подані документи та матеріали, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується клопотання, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду і вирішення клопотання по суті, суд приходить до наступних висновків.

За змістом п. 3 ч. 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі, або документи, зокрема, не становлять собою, або не виключають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

При цьому, ч.6 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Частиною 7 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи викладене, слідчий, який звернувся з даним клопотанням, довів наявність достатніх підстав вважати, що: документи, перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Свалявської районної ради Закарпатської області (адреса: АДРЕСА_1 ), мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; інформація, що міститься в них, може бути використана, як доказ по кримінальному провадженню; іншим способом не можливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, а їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів.

Керуючись ст.ст.160, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 в кримінальному провадженні № 12023060000000302 від 10.06.2023р., тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Свалявської районної ради Закарпатської області (код ЄДРПОУ: НОМЕР_3 , адреса: АДРЕСА_1 ), з можливістю їх вилучення, а саме:

- усіх наявних форм первинної облікової документації, передбачених наказом Міністерства охорони здоров`я України №110 від 14.02.2012, заведених на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ;

- усіх наявних даних лабораторних, інструментальних та інших методів досліджень, їх матеріальних носіїв, які стосуються ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

- у випадку ведення форм первинної облікової документації в електронному вигляді надати завірені копії електронних документів (форм первинної облікової документації, передбачених наказом Міністерства охорони здоров`я України №110 від 14.02.2012, заведених на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 ) в паперовій формі.

Як володілець речей, КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Свалявської районної ради Закарпатської області, зобов`язано надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі документів.

Згідно ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє протягом двох місяців з дня постановлення ухвали, до 27.12.2023р.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.10.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу114510646
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —296/10896/23

Ухвала від 27.10.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні