Ухвала
від 30.10.2023 по справі 200/6042/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

30 жовтня 2023 року Справа №200/6042/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Лазарєв В.В., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області (місцезнаходження: майдан Свободи Держпром, 3 під., 2 пов., м. Харків), Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради Харківської області (місцезнаходження: вул. Соборна, буд. 20, м. Ізюм, Харківська область, 64309) про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

26 жовтня 2023 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради Харківської області, в якій просить: 1) визнати протиправними дії відповідача щодо припинення нарахування та виплати пенсії позивачу за період з 01 травня 2023 року по даний час; 2) зобов`язати відповідача відновити нарахування та провести виплату заборгованості по пенсії, яка виникла за період з 01 травня 2023 року по даний час; 3) визнати протиправним та скасувати рішення Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради Харківської області про скасування довідки внутрішньо переміщеної особи позивача.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Позов ну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Підстави для повернення позовної заяви позивачеві, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі або залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

Відповідно до частини 1 статті 263 КАС України справа буде розглянута за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення учасників справи.

Позивач відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» звільнений від сплати судового збору.

Керуючись ст.ст. 12, 171, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради Харківської області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження суддею одноособово, без повідомлення учасників справи.

Зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Харківській області в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали надати до Донецького окружного адміністративного суду:

- довідку щодо нарахування та виплати пенсії ОСОБА_1 з 01 травня 2023 року із зазначенням інформації про: розмір пенсії призначеної, розмір пенсії нарахованої (включаючи індексацію), розмір пенсії фактично виплачений;

- рішення про припинення виплати пенсії позивачу;

- належним чином засвідчену копію листа управління праці та соціального захисту населення Ізюмської міської ради Харківської області від 10.05.2023 № 02- 04/1228ВС.

Зобов`язати Управління соціального захисту населення Ізюмської міської ради Харківської області відповідача в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали надати до Донецького окружного адміністративного суду:

- рішення про скасування довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи ОСОБА_1 а також всі матеріали, на підставі яких воно прийнято.

Встановити відповідачам строк для подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (частини 3, 4 статті 162 КАС України).

Відповідно до статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідчених копіях.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається за наступною сторінкою в мережі Інтернет http://adm.dn.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Суддя В.В. Лазарєв

Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено01.11.2023
Номер документу114516475
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —200/6042/23

Рішення від 15.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 30.10.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні