Ухвала
від 09.10.2023 по справі 450/2541/23
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/2541/23 Провадження № 2/450/1131/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 жовтня 2023 року Пустомитівський районний суд Львівської області у складі: головуючого судді Данилів Є.О., при секретарі Ориняк Н.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Пустомити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Алов-Буд» про відшкодування шкоди

ВСТАНОВИВ:

24.08.2023 року Позивач ОСОБА_1 (адреса місця зареєстрованого проживання: АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ), та Відповідач Товариство з обмеженою відповідальністю (ЄДРПОУ 41398603, с. Розвадів, вул. Вапняно-Кар`єрна Миколаївський район Львівська область) звернулися до Пустомитівського районного суду Львівської області із заявою від 24.08.2023 року про затвердження мирової угоди, яка була укладена 11.08.2023 року.

Спільна заява сторін про затвердження мирової угоди та мирова угода приєднані до матеріалів справи.

Сторони в своїй заяві суду чітко зазначили, що наслідки такого рішення та закриття провадження у справі, передбачені ст.ст. 207, 255, 256 ЦПК України їм зрозумілі.

24.08.2023року усудове засіданняне з`явилисяпозивач тавідповідач,проте подалиспільну заявувід позивача ОСОБА_1 та відімені відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Алов-Буд» Мельник Р.Я. в якій просили розглянути цивільну справу в частині затвердження мирової угоди без їх участі.

Суд, розглянувши мирову угоду, системно дослідивши матеріали цивільної справи, вивчивши правові норми, які регулюють дані правовідносини, вважає заяву про затвердження мирової угоди та скасування заходів забезпечення позову обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню із наступних підстав.

Відповідно до ч. 7 ст. 49 ЦПК України сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Стаття 207 ЦПК України зазначає, що мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обовязків сторін. У мировій угоди сторони можуть вийти за межи предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Тобто, за змістом даної норми закону суд має перевірити, чи умови мирової угоди не суперечать закону, а саме чи дотриманий сторонами процедурний порядок звернення, чи дійсно укладено мирову угоду, який її зміст, чи зрозуміло, чітко, однозначно, безумовно викладено умови, чи стосується угода предмету спору, чи всі умови угоди підлягають примусовому виконанню, чи в результаті ліквідується спір між сторонами.

Установлено, що умови мирової угоди викладені сторонами на окремому аркуші та підписані з однієї сторони позивачем, з другої сторони відповідачем, з третьої сторони третьою особою, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. Зі спільної заяви про затвердження мирової угоди вбачається, що сторонам зрозумілі наслідки затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі.

Відповідно до вимог ч. 1 п. 5 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Вивчивши умови мирової угоди суд вважає, що вона не суперечить закону, стосується лише прав та обов`язків сторін та предмета позову, умови мирової угоди не порушують прав, свобод чи інтересів інших осіб, в тому числі й держави, тому приходить до висновку про необхідність затвердження мирової угоди та закриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 4 ст. 207 ЦПК України, укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди.

Відповідно до вимог ст. 208 ЦПК України виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу, встановленим Законом України «Про виконавче провадження».

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Пунктом 24 постанови Пленуму Верховного Суду України «Про застосування норм цивільного законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції» від 12.06.2009 року №2 постановлено, що у разі якщо умови мирової угоди не суперечать закону, не порушують права, свободи чи інтереси інших осіб (не сторін), суд визнає мирову угоду та закриває провадження у справі.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст.ст. 142, 207, 208, 255 256, 260, 352-355 ЦПК України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

затвердити мирову угоду, укладену 11.08.2023 року між позивачем ОСОБА_1 та відповідачем Товариством з обмеженою відповідальністю «Алов-Буд» про відшкодування шкоди на наступних умовах:

1. Відповідач перераховує в користь позивача грошові кошти в сумі 60 000 (шістдесят тисяч) гривень, як компенсацію за завдану матеріальну та моральну шкоду, а позивач в свою чергу отримавши дані кошти відмовляється від подальших претензій до відповідача.

2.Сторони стверджують, що умови цієї Мирової угоди не порушують їхніх прав, інтересів та свобод, а також прав, інтересів та свобод третіх осіб, які не є учасниками провадження у справі № 450/2541/23, та не суперечать положенням діючого законодавства.

3.Сторони домовились, що в зв`язку з врегулюванням спору та укладенням цієї Мирової угоди, вони не мають будь-яких взаємних матеріальних та моральних претензій одна до одної стосовно майна, зазначеного в Мировій угоді.

4. Укладена Мирова угода не порушує нічиїх особистих майнових та немайнових прав, а також законних інтересів. Умови Мирової угоди відповідають волевиявленню сторін і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам.

5. Мирова угода набуває законної сили після визнання її Пустомитівським районним судом Львівської області.

6. Сторони з даною Мировою угодою ознайомлені, заперечень не мають.

7. Дана Мирова угода складена в трьох примірниках, по одному для кожної із Сторін і один примірник для Пустомитівського районного суду Львівської області.

8. Наслідки укладення мирової угоди, зміст ст.ст. 205, 206 ЦПК України сторонам роз`яснені і зрозумілі.

Провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Алов-Буд» про відшкодування шкоди, - закрити.

Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом. У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

З наслідками затвердження даної мирової угоди та змістом ст.ст.207, 208 ЦПК України сторони ознайомлені відповідно до викладеного в їх заявах.

Роз`яснюю, що повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15 - денний строк з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повної ухвали суду.

СуддяЄ. О. Данилів

Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено01.11.2023
Номер документу114524976
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —450/2541/23

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Данилів Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні