Ухвала
від 30.10.2023 по справі 910/13690/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"30" жовтня 2023 р. м. Київ Справа № 910/13690/23

Господарський суд Київської області у складі судді Антонової В.М., оглянувши матеріали позовної заяви у справі за

позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "БРОВАРИІНВЕСТ"

до Фізичної особи-підприємця Мельник Інни Володимирівни

про усунення перешкод у користуванні нерухомим майном

без виклику сторін

встановлено

Товариство з обмеженою відповідальністю "БРОВАРИІНВЕСТ" (далі позивач, ТОВ "БРОВАРИІНВЕСТ") звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Фізичної особи-підприємця Мельник Інни Володимирівни (далі - відповідач, ФОП Мельник І.В.) з вимогами:

- зобов`язати Фізичну особу-підприємця Мельник Інну Володимирівну усунути перешкоди в користуванні житловом будинком з приміщенням магазину загальною площею 557,8 кв.м, що розташоване за адресою: Київська область, Броварський район, село Пухівка, вулиця Центральна, будинок 116 шляхом зобов`язання її звільнити зазначене приміщення та передати його по Акту приймання-передачі Товариству з обмеженою відповідальністю "БРОВАРИІНВЕСТ";

- зобов`язати Фізичну особу-підприємця Мельник Інну Володимирівну усунути перешкоди в користуванні групою нежитлових приміщень площею 41,6 кв.м, що розташоване за адресою: Київська область, Броварський район, село Пухівка, вулиця Центральна, будинок 116, приміщення 1а, шляхом зобов`язання її звільнити зазначене приміщення та передати його по Акту приймання-передачі Товариству з обмеженою відповідальністю "БРОВАРИІНВЕСТ".

Ухвалою Господарського суду Київської області від 28.09.2023 позовну заяву ТОВ "БРОВАРИІНВЕСТ" залишено без руху.

23.10.2023 від позивача надійшла заява про усунення недоліків позовної заяви, до якої долучено позовну заяву у новій редакції з додатками.

Оглянувши надіслані позивачем до суду документи, суд встановив, що позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 162, 164 ГПК України, підстави для її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі Господарським судом Київської області не встановлені

Відповідно до ч. 3 ст. 174 ГПК України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

Відповідно до ст.12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказового або позовного (загального або спрощеного) провадження.

Як визначено ч. 1 ст. 247 ГПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Згідно з ч. 5 ст. 12 ГПК України, для цілей цього Кодексу малозначними справами є, зокрема, справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З огляду на розмір позовних вимог даний спір не відноситься до категорії малозначних, а відтак, питання щодо розгляду даної справи за правилами спрощеного позовного провадження судом не розглядається, а отже, відповідна справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 181 ГПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Зважаючи на викладене, суд вважає за необхідне призначити дату і час підготовчого засідання та встановити строки для вчинення певних процесуальних дій учасниками справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 12, 176, 181, 234, 247 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1.Розгляд справи №910/13690/23 здійснювати в порядку загального позовного провадження.

2.Призначити підготовче засідання на 28.11.2023 о 14:20. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Київської області (м. Київ, вул. С. Петлюри, 16/108).

3.Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та доказів відправки копії відзиву позивачу у строк, передбачений ч. 8 ст. 165 ГПК України протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

4.Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч. 9 ст. 165, ч. 2 ст. 178 ГПК України у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

5.Встановити учасникам справи строк для подання заяв з процесуальних питань (заяв, клопотань, заперечень), відповідно до ч. 3 ст. 169 ГПК України - за 5 днів до судового засідання у письмовій формі.

6.Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 4 ст. 170 ГПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

7.Викликати в судове засідання повноважних представників сторін. Повноваження представників сторін на ведення справи в суді мають бути підтверджені документами, перелік яких визначено у ст. 60 ГПК України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: (http://court.gov.ua/fair/).

Ухвала набирає законної сили у порядку, встановленому ст. 235 ГПК України, та може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Суддя В.М. Антонова

Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено01.11.2023
Номер документу114527071
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі) про приватну власність щодо усунення перешкод у користуванні майном

Судовий реєстр по справі —910/13690/23

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 30.10.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 28.09.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Антонова В.М.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гумега О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні