Ухвала
від 31.10.2023 по справі 689/2848/23
ЯРМОЛИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 689/2848/23

2/689/489/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження усправі

31 жовтня 2023 року смт. Ярмолинці

Суддя Ярмолинецького районного суду Хмельницької області Кульбаба А.В., розглянувши матеріали за позовом виконувача обов`язків керівника Хмельницької окружної прокуратури Намистюк О. (місцезнаходження: м. Хмельницький, вул. Бориса Антоненка-Давидовича, буд. 10) в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України (місцезнаходження: м. Київ, просп. Степана Бандери, буд. 19), Ярмолинецької селищної ради (місцезнаходження: смт. Ярмолинці, площа 600-річчя Ярмолинець, 1, Хмельницького району Хмельницької області), третя особа на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство "Ярмолинецька багатопрофільна лікарня" Ярмолинецької селищної ради (місце знаходження: вул. Шевченка,41, смт. Ярмолинці, Хмельницький район, Хмельницька область,32100) до ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) про стягнення витрат на лікування потерпілих від кримінального правопорушення,

встановив:

Виконувач обов`язків керівника Хмельницької окружної прокуратури Намистюк О. звернувся до суду з позовом в інтересах держави в особі Національної служби здоров"я України, Ярмолинецької селищної ради до ОСОБА_1 про стягнення на користь держави в особі Національної служби здоров"я України в дохід державного бюджету 19213 грн. 18 коп на відшкодування витрат за стаціонарне лікування потерпілих ОСОБА_2 та ОСОБА_3 від кримінального правопорушення в КНП "Ярмолинецька центральна районна лікарня", а також на користь держави в особі Ярмолинецької селищної ради в дохід місцевого бюджету 651,28 грн. на відшкодування витрат за комунальні послуги за період перебування потерпілих ОСОБА_2 та ОСОБА_3 від кримінального правопорушення в КНП "Ярмолинецька центральна районна лікарня".

Подана заява за формою і змістом відповідає вимогам ст.175,177, 184 ЦПК України.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення позовної заяви, передбачених ст. 185 ЦПК України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі, передбачених ст.186 ЦПК України, з наданих суду матеріалів не вбачається.

Враховуючи вимоги ЦПК України розгляд справи слід проводити за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. 19, 187, 274, 277 ЦПК України,

ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у цивільній справі за позовом виконувача обов`язків керівника Хмельницької окружної прокуратури Намистюк О. в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України, Ярмолинецької селищної ради , третя особа на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство "Ярмолинецька багатопрофільна лікарня" Ярмолинецької селищної ради до ОСОБА_1 про стягнення витрат на лікування потерпілих від кримінального правопорушення.

Розгляд справи здійснити за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити по справі судове засідання в приміщенні Ярмолинецького районного суду Хмельницької області (смт. Ярмолинці, вул. Петропавловська, 71) 14 листопада 2023 року о 09 год 00 хв.

Відповідач має право подати клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження з викликом (повідомленням) сторін, та в разі незгоди проведення розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження подати відповідну заяву із запереченнями на протязі десяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження.

Відповідач протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, що підтверджують заперечення проти позову з одночасним направленням в цей же строк копії відзиву та доданих до нього документів позивачу та іншим учасникам справи

Позивач має право подати клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін та/або подати до суду відповідь на відзив не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву у порядку, передбаченому ст. 179, 278, 279 ЦПК України.

Відповідач має право подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив в порядку, передбаченому ст. 180, 278 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою http://ym.km.court.gov.ua/sud2221/, а інформацію про зміст судових рішень у справі у Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Суддя А.В. Кульбаба

Дата ухвалення рішення31.10.2023
Оприлюднено01.11.2023
Номер документу114532142
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення витрат на лікування потерпілих від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —689/2848/23

Рішення від 14.11.2023

Цивільне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Кульбаба А. В.

Рішення від 14.11.2023

Цивільне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Кульбаба А. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Кульбаба А. В.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Ярмолинецький районний суд Хмельницької області

Кульбаба А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні