Ухвала
від 31.10.2023 по справі 621/4094/23
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

621/4094/23

2/621/1107/23

УХВАЛА

31 жовтня 2023 року м. Зміїв

Суддя Зміївського районного суду Харківської області Бібік О.В., розглянувши у порядку підготовки позовну заявуДержавного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України" до ТОВ "АПК Україна", ОСОБА_1 , треті особи: Харківська обласна військова адміністрація, Чугуївська районна військова адміністрація про витребування частини земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

27.10.2023 до суду надійшла позовна заява Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України" до ТОВ "АПК Україна", ОСОБА_1 , треті особи: Харківська обласна військова адміністрація, Чугуївська районна військова адміністрація з наступними позовними вимогами: витребувати на користь ДП "Ліси України", площею 0,7113 га, що належить ОСОБА_1 на підставі державного акта на право власності на земельну ділянку, серії ХР № 040868, виданого 27.09.2004 Зміївською РДА Харківської області, та перебуває у користуванні ТОВ "АПК Україна" на підставі договору оренди №б/н від 11.11.2017.

Ознайомившись з поданою заявою, дійшов наступного.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України, а також вимогам статті 177 цього Кодексу.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 2 ЦПК України, основними засадами (принципами) цивільного судочинства є: змагальність сторін.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін.

Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом.

Відповідно до ч. ч. 5, 6 ст. 128 ЦПК України, судова повістка про виклик повинна бути вручена з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи, але не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, а судова повістка-повідомлення - завчасно.

Судова повістка, а у випадках, встановлених цим Кодексом, - разом з копіями відповідних документів, надсилається до електронного кабінету відповідного учасника справи, а в разі його відсутності - разом із розпискою рекомендованим листом з повідомленням про вручення або кур`єром за адресою, зазначеною стороною чи іншим учасником справи.

Згідно з п. 2 ч. 7 ст. 128 ЦПК України у разі ненадання учасниками справи інформації щодо їх адреси судова повістка надсилається: фізичним особам, які не мають статусу підприємців, - за адресою їх місця проживання чи місця перебування, зареєстрованою у встановленому законом порядку.

Відповідно до ч. 6 ст. 187 ЦПК України, у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 190 ЦПК України, ухвала про відкриття провадження у справі надсилається учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленому статтею 272 цього Кодексу.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів, крім випадків, якщо позов подано в електронній формі через електронний кабінет.

Натомість, представником позивача ОСОБА_2 у позовній заяві зазначено, що місце проживання чи перебування відповідача ОСОБА_1 не відоме, що унеможливлює суд виконати вимоги, встановлені цивільно - процесуальним законодавством.

У відповідності до частини 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві, що встановлено положеннями частини 3 ст. 185 ЦПК України.

На виконання даної ухвали позивачу слід скласти позовну заяву у відповідності з вимогами ст. 175-177 ЦПК України, зазначивши місце проживання чи перебування відповідача ОСОБА_3 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 174-177, 184, 185 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України" до ТОВ "АПК Україна", ОСОБА_1 , треті особи: Харківська обласна військова адміністрація, Чугуївська районна військова адміністрація про витребування частини земельної ділянки - залишити без руху, надавши позивачу строк у десять днів з дня вручення ухвали для усунення зазначених недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя -

СудЗміївський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення31.10.2023
Оприлюднено01.11.2023
Номер документу114538037
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —621/4094/23

Рішення від 05.03.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Бібік О. В.

Рішення від 05.03.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Бібік О. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Бібік О. В.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Бібік О. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Бібік О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні