Ухвала
від 27.09.2023 по справі 183/2931/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 183/2931/23

Провадження № 2-о/183/150/23

У Х В А Л А

27 вересня 2023 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Майної Г. Є.

присяжних Яш І. В.

Ліщук Т. М.

з участю секретаря судового засідання Коссовича А. О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Новомосковськ Дніпропетровської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, заінтересовані особи: Виконавчий комітет Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 , у якій просить:

- визнати недієздатним ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , уродженця м. Новомосковськ Дніпропетровської області, що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- призначити опікуном ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця смт Меліоративне Новомосковського району Дніпропетровської області, який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Ухвалою судді від 15 березня 2023 року заяву заявника було залишено без руху з наданням строку для усунення недоліків його заяви, що було зроблено заявником 04 квітня 2023 року.

Ухвалою суду від 05 квітня 2023 року заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі в порядку окремого провадження.

Ухвалою суду від 18 липня 2023 року залучено у якості заінтересованої особи у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна - Індустріальний районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки м.Дніпра.

25 липня 2023 року від представника заявника адвоката Сівацького А. М. надійшла заява, у якій він просив залишити без розгляду заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

У судове засідання учасники справи не з`явились, про день, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, причини неявки суду не повідомили, клопотань про відкладення розгляду справи не подавали, тому суд вважає можливим провести розгляд справи за їх відсутності.

У зв`язку з неявкою осіб, які приймають участь у справі, суд розглядає справу у відповідності до ч.2 ст. 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Суд, ознайомившись із заявою адвоката Сівацького А. М. про залишення заяви без розгляду, приходить до такого висновку.

Відповідно до ч. 4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб. Частиною 3 статті 294 ЦПК України установлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

За таких обставин, ураховуючи, що провадження у цій цивільній справі відкрито, а від представника заявників надійшла заява, у якій він просить заяву про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, суд дійшов висновку про існування об`єктивних причин відмови заявника від розгляду його заяви, у зв`язку з чим належить постановити про залишення без розгляду заяви про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

У той же час, суд звертає увагу заявника, що відповідно до ч. 2 ст. 257 ЦПК України особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

На підставі викладеного, керуючись ст. 13, п. 5 ч. 1 ст. 257, ст. 260 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Виконавчий комітет Губиниської селищної ради Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна залишити без розгляду.

Роз`яснити ОСОБА_1 його право звернутись до суду із заявою повторно, після усунення умов, що були підставою для залишення її без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду. Апеляційна скарга подається протягом 15днів, починаючи з наступного за днем складення ухвали суду.

Ухвала суду складена і підписана 27 вересня 2023 року.

Суддя Г.Є. Майна

Присяжні І.В. Яш

Т.М. Ліщук

Дата ухвалення рішення27.09.2023
Оприлюднено01.11.2023
Номер документу114539784
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —183/2931/23

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 05.04.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні