Ухвала
від 26.10.2023 по справі 758/11515/14-ц
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/11515/14-ц

Категорія 33

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 жовтня 2023 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Захарчук С. С. ,

за участю секретаря судового засідання - Бублик А. О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Києві заяву арбітражної керуючої, яка виконувала повноваження ліквідаторки приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Україна» Тищенко Оксани Іванівни про закриття провадження у справі за позовом приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Україна» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди в порядку регресу, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Подільського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ПрАТ «Страхова компанія «Україна» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди в порядку регресу.

На адресу суду від арбітражної керуючої, яка виконувала повноваження ліквідаторки ПрАТ «Страхова компанія «Україна» Тищенко О.І. надійшла заява, у якій остання вказала на те, що відповідно до ухвали Господарського суду м. Києва від 17.07.2019 у справі №910/842/18 ПрАТ «Страхова компанія «Україна» ліквідовано як юридичну особу у зв`язку з банкрутством.

Посилаючись на зазначені обставини, просила закрити провадження у справі ПрАТ «Страхова компанія «Україна» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди в порядку регресу.

Сторони у судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином.

Відповідно до ст. 223 ЦПК України суд ухвалив розглядати заяву за відсутності сторін.

Суд, вивчивши заяву та додані до неї документи, дійшов наступного висновку.

Судом установлено, що відповідно до ухвали Господарського суду м.Києва від 17.07.2019 ліквідовано банкрута - ПрАТ «Страхова компанія «Україна» як юридичну особу в зв`язку з банкрутством.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Ураховуючи те, що юридичну особу ПрАТ «Страхова компанія «Україна» було припинено в результаті ліквідації, спірні правовідносини не передбачають правонаступництва, а тому суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення заяви та закриття провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 255, 256, 260-261, 353-354 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву арбітражної керуючої, яка виконувала повноваження ліквідаторки приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Україна» Тищенко Оксани Іванівни про закриття провадження у справі за позовом приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Україна» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди в порядку регресу - задовольнити.

Провадження у справі за позовом приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Україна» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди в порядку регресу - закрити.

Роз`яснити приватному акціонерному товариству «Страхова компанія «Україна», що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвалу суду може бути оскаржено безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст. 261 ЦПК України.

СуддяСвітлана ЗАХАРЧУК

Дата ухвалення рішення26.10.2023
Оприлюднено02.11.2023
Номер документу114547842
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди в порядку регресу

Судовий реєстр по справі —758/11515/14-ц

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Ухвала від 23.09.2016

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Неганова Н. В.

Ухвала від 29.09.2014

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Сербіна Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні