Ухвала
від 26.10.2023 по справі 380/23152/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/23152/23

У Х В А Л А

про прийняття зустрічного позову та об`єднання в одне провадження вимог за зустрічним позовом з первісним позовом

26 жовтня 2023 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі судді Хоми О.П., перевіривши матеріали зустрічної позовної заяви Акціонерного товариства «ДТЕК Західенерго» до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про визнання протиправними дій щодо складання розрахунків,

в с т а н о в и в :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-франківській області (вул. Січових Стрільців, буд. 15, м. Івано-Франківськ, 76018, код ЄДРПОУ 20551088) до Акціонерного товариства «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО» (вул. Козельницька, буд. 15, м. Львів, 79026, код ЄДРПОУ 23269555) про стягнення заборгованості.

Предметом позову є заборгованість відповідача по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за період з липня по вересень 2023 року, в сумі 3 688 463 грн 05 к., з підстав несплати заборгованості у добровільному порядку.

Ухвалою від 09.10.2023 відкрито провадження в адміністративній справі та призначено справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО» 23.10.2023 (вх. №80304) подано зустрічну позовну заяву до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

Предметом зустрічної позовної заяви є поведінка ГУ ПФУ в Івано-Франківській області щодо складання розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, за період липень-серпень 2023 року щодо АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО», з підстав її протиправності.

Спір виник з публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів, предметної та територіальної підсудності Львівського окружного адміністративного суду. Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161 КАС України. На стадії вирішення питання про відкриття провадження у справі підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі не встановлено.

Відповідно до частин першої - третьої статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідач, який не є суб`єктом владних повноважень, має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

З матеріалів справи №380/23152/23 встановлено, що підставою для стягнення з АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО» заборгованості є розрахунки Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, повноваження на складання яких відповідач оспорює є в зустрічному позові.

За таких обставин, суд приходить висновку, що зустрічний позов взаємопов`язаний з первісним позовом, оскільки задоволення зустрічного позову може виключити повністю задоволення первісного позову.

Відповідно до частини четвертої статті 177 КАС України у випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Справа №380/23152/23 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Акціонерного товариства «ДТЕК Західенерго» про стягнення заборгованості розглядалася судом за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

З урахуванням прийняття зустрічного позову та об`єднання його в одне провадження з первісним позовом, суд, на підставі положень частини четвертої статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України, переходить до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 19, 22, 25, 32, 171, 172, 177, 243, 256, 257, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в :

Прийняти зустрічний позов Акціонерного товариства «ДТЕК Західенерго» до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про визнання протиправними дій щодо складання розрахунків до спільного розгляду з первісним позовом у справі №380/23152/23 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Акціонерного товариства «ДТЕК Західенерго» про стягнення заборгованості.

Вимоги за зустрічним позовом об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Підготовче засідання відбудеться 28 листопада 2023 року о 15:30 год., під головуванням судді Хоми О.П. в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського 2, 1-й поверх, зал судових засідань №9).

Відповідач за зустрічним позовом вправі подати відзив на зустрічний позов з посиланням на докази, якими такий обґрунтовується протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання ухвали. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач за первісним позовом має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення кожен протягом п`яти днів з дня отримання відповідно відзиву та відповіді.

Направити відповідачу за зустрічним позовом копію зустрічної позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Надіслати копії ухвали про прийняття зустрічного позову та об`єднання в одне провадження вимог за зустрічним позовом з первісним позовом сторонам.

Інформацію по справі, що розглядається учасники справи можуть отримати за адресою http://adm.lv.court.gov.ua/fair/ на офіційному веб-порталі судової влади України.

Учасники справи при поданні до суду відзиву, відповіді на відзив, заперечення повинні додавати докази, які підтверджують обставини, викладені у них, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, відповіді на відзив, заперечення і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Повідомити сторони про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Відповідно до частини четвертої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 № 64/2022 (далі Указ № 64/2022), затвердженого Законом України 24.02.2022 № 2102-ІХ, учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.П. Хома

Дата ухвалення рішення26.10.2023
Оприлюднено02.11.2023
Номер документу114555664
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій щодо складання розрахунків

Судовий реєстр по справі —380/23152/23

Постанова від 04.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 04.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 08.02.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 09.01.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Улицький Василь Зіновійович

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 23.11.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 27.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 26.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Хома Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні