Ухвала
від 31.10.2023 по справі 369/18067/23
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/18067/23

Провадження №1-кс/369/3682/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31.10.2023 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання прокурора Бучанської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_3 , про арешт майна у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12023111050004418 від 25 жовтня 2023 року, за ознаками складу кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 12, ч. 2 ст. 115 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчим відділом Бучанського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 12023111050004418 від «25» жовтня 2023 року, за ознаками складу кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 15, п. 12, ч. 2 ст. 115 КК України.

25.10.2023 о 09:46 до ЧЧ Бучанського РУП ГУ НП в Київській області надійшло повідомлення з лінії «103» про надання медичної допомоги гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з приводу дотичного вогнепального поранення (садно) передньої черевної стінки ліворуч.

Встановлено, що 25.10.2023 близько 09:30 невідомі особи за місцем проживання ОСОБА_4 за адресою: АДРЕСА_1 з метою умисного вбивства остатнього, використовуючи вогнепальну зброю, здійснили постріли по автомобілю марки «TOYOTA LAND CRUISER PRADO» д.н.з. НОМЕР_1 під керуванням останнього, заподіявши йому тілесні ушкодження у вигляді дотичного вогнепального поранення (садно) передньої черевної стінки ліворуч.

26.10.2023 року у період часу з 12:26 по 12:43 під час огляду місця події за адерсою: м. Буча, у лісосмузі навпроти будинку № 92 по вулиці Вишнева, кадастровий номер ділянки 3210800000:01:026:0004, де було виявлено та вилучено: 1) кепка чорного кольору з надписом «LA», у середині якої розташована бирка з нумерацією «42»; балаклава чорного кольору; пара печаток чорного кольору за надписом «Sport»; спортивні штани чорного кольору (кармани яких мають тканину червоного кольору), які мають бирку з номером розміру «52», на штанах присутній надпис «Nike-Air»; кофта чорного кольору з довгим рукавом, яка має надпис «Razy Reality Is Just», які упаковано у паперовий коробок та опечатано биркою. 2) Баф (тканина для закриття шиї), упакована у паперовий коробок та опечатана биркою. 3) Пара печаток зеленого кольору з чорними вставками, які у середині мають бирку з надписом «Рукавички демісезонні-розмір 1»; куртка чорного кольору з капюшоном, яка зі зворотної сторони має синій колір тканини; георгієвська стрічка, яка має помаранчевий та чорний колір; спортивні штани чорного кольору з надписом «Nike» в середині яких є бирка з розміром «S» і надписом «Nike», які упаковано у паперовий коробок та опечатано биркою. 4) полімерний зіп пакет (порожній) та фрагмент паперу білого кольору, які упаковано у паперовий конверт.

26.10.2023 вказані речі у відповідності до ст. 98 КПК України визнані речовими доказами у даному кримінальному провадженні та відповідають критеріям, зазначеним у вказаній статті та необхідність в арешті вказаного майна зумовлена насамперед забезпеченням кримінального провадження, адже за результатами досудового розслідування необхідно буде вирішити подальшу долю вказаного речового доказу.

Відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності ділянки з кадастровим номером 3210800000:01:026:0004 на праві приватної власності належить ОСОБА_5 .

Необхідно врахувати, що потреба у накладенні арешту також зумовлюється необхідністю забезпечення можливості поновлення в подальшому порушеного права власності потерпілого за цим кримінальним провадженням.

Незастосування заборони на використання чи розпорядження майном може призвести до його подальшого незаконного використання, відчуження та настання інших тяжких наслідків, які в тому числі перешкоджатимуть кримінальному провадженню.

Необхідність цього арешту зумовлена насамперед забезпеченням кримінального провадження, забезпечення цивільного позову.

З оглядуна вищевикладене,прокурор просивсуд розглянути дане клопотання та задовольнити його, накласти арешт на майно, яке було виявлено та вилучено під час проведення огляду місця події 26.10.2023 в період часу з 12:26 по 12:43 під час огляду місця події за адерсою: м. Буча, у лісосмузі навпроти будинку № 92 по вулиці Вишнева, кадастровий номер ділянки 3210800000:01:026:0004, де було виявлено та вилучено: 1) кепка чорного кольору з надписом «LA», у середині якої розташована бирка з нумерацією «42»; балаклава чорного кольору; пара печаток чорного кольору за надписом «Sport»; спортивні штани чорного кольору (кармани яких мають тканину червоного кольору), які мають бирку з номером розміру «52», на штанах присутній надпис «Nike-Air»; кофта чорного кольору з довгим рукавом, яка має надпис «Razy Reality Is Just», які упаковано у паперовий коробок та опечатано биркою. 2) Баф (тканина для закриття шиї), упакована у паперовий коробок та опечатана биркою. 3) Пара печаток зеленого кольору з чорними вставками, які у середині мають бирку з надписом «Рукавички демісезонні-розмір 1»; куртка чорного кольору з капюшоном, яка зі зворотної сторони має синій колір тканини; георгієвська стрічка, яка має помаранчевий та чорний колір; спортивні штани чорного кольору з надписом «Nike» в середині яких є бирка з розміром «S» і надписом «Nike», які упаковано у паперовий коробок та опечатано биркою. 4) полімерний зіп пакет (порожній) та фрагмент паперу білого кольору, які упаковано у паперовий конверт.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, просив суд задовольнити його у повному обсязі.

Дослідивши клопотання та надані до нього матеріали, заслухавши думку прокурора, слідчий суддя вважає, що вимоги клопотання слід задовольнити з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст. 172 КПК України клопотання слідчого, прокурора, цивільного позивача про арешт майна, яке не було тимчасово вилучене, може розглядатися без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.

У відповідності до ч. 2 ст. 167 KПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони є предметом кримінального правопорушення, пов`язаного з їх незаконним обігом.

Стаття 170 КПК України визначає що арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, а також юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, у разі якщо до такої юридичної особи може бути застосовано захід кримінально-правового характеру у вигляді конфіскації майна, можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому цим Кодексом порядку. Відповідно до вимог цього Кодексу арешт майна може також передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном та використовувати його.

Арешт майна допускається з метою забезпечення:

1) збереження речових доказів;

2) спеціальної конфіскації;

3) конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи;

4) відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Відповідно до ч. 11 ст. 170 КПК України заборона або обмеження користування, розпорядження майном можуть бути застосовані лише у разі, коли існують обставини, які підтверджують, що їх незастосування призведе до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна.

Стаття 171 КПК України визначає що з клопотанням про арешт майна до слідчого судді, суду має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором, а з метою забезпечення цивільного позову - також цивільний позивач.

У клопотанні слідчого, прокурора про арешт майна повинно бути зазначено:

1) підстави і мету відповідно до положень статті 170 цього Кодексу та відповідне обґрунтування необхідності арешту майна;

2) перелік і види майна, що належить арештувати;

3) документи, які підтверджують право власності на майно, що належить арештувати, або конкретні факти і докази, що свідчать про володіння, користування чи розпорядження підозрюваним, обвинуваченим, засудженим, третіми особами таким майном;

4) розмір шкоди, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою, у разі подання клопотання відповідно до частини шостої статті 170 цього Кодексу.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими слідчий, прокурор обґрунтовує доводи клопотання.

Відповідно до ч. 11 ст. 170 КПК України заборона або обмеження користування, розпорядження майном можуть бути застосовані лише у разі, коли існують обставини, які підтверджують, що їх незастосування призведе до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна.

Слідчий суддя,вивчивши клопотання,матеріали кримінальногопровадження,приходить допереконання,що клопотанняобґрунтоване тапідлягає задоволенню,оскільки існуєможливість використанняданих речей,як доказіву кримінальномупровадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 170-173, 175, 309 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на майно, яке було виявлено та вилучено під час проведення огляду місця події 26.10.2023 в період часу з 12:26 по 12:43 під час огляду місця події за адерсою: м. Буча, у лісосмузі навпроти будинку № 92 по вулиці Вишнева, кадастровий номер ділянки 3210800000:01:026:0004, де було виявлено та вилучено: 1) кепка чорного кольору з надписом «LA», у середині якої розташована бирка з нумерацією «42»; балаклава чорного кольору; пара печаток чорного кольору за надписом «Sport»; спортивні штани чорного кольору (кармани яких мають тканину червоного кольору), які мають бирку з номером розміру «52», на штанах присутній надпис «Nike-Air»; кофта чорного кольору з довгим рукавом, яка має надпис «Razy Reality Is Just», які упаковано у паперовий коробок та опечатано биркою. 2) Баф (тканина для закриття шиї), упакована у паперовий коробок та опечатана биркою. 3) Пара печаток зеленого кольору з чорними вставками, які у середині мають бирку з надписом «Рукавички демісезонні-розмір 1»; куртка чорного кольору з капюшоном, яка зі зворотної сторони має синій колір тканини; георгієвська стрічка, яка має помаранчевий та чорний колір; спортивні штани чорного кольору з надписом «Nike» в середині яких є бирка з розміром «S» і надписом «Nike», які упаковано у паперовий коробок та опечатано биркою. 4) полімерний зіп пакет (порожній) та фрагмент паперу білого кольору, які упаковано у паперовий конверт.

Ухвала може бути оскаржена до Київського Апеляційного суду протягом 5 (п`яти) днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_6

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення31.10.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114570651
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —369/18067/23

Ухвала від 31.10.2023

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні