Ухвала
від 31.10.2023 по справі 904/5521/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про відкриття провадження

у справі про банкрутство

31.10.2023м. ДніпроСправа № 904/5521/23

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши матеріали справи

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Юридичне Агентство "Діамант", м. Дніпро

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Біохолод" (49000, м. Дніпро, вул. Ударників, буд. 27, код ЄДРПОУ 45180088)

про визнання банкрутом

Представники:

від ТОВ "Юридичне Агентство "Діамант" представник Губаренко О.А. ордер АЕ №1168000 від 31.10.23р.

від боржника представник не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Юридичне Агентство "Діамант" звернулось до господарського суду Дніпропетровської області з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Біохолод" (49000, м. Дніпро, вул. Ударників, буд. 27, код ЄДРПОУ 45180088).

Ухвалою господарського суду від 18.10.2023р. прийнято заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Юридичне Агентство "Діамант" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Біохолод" (49000, м. Дніпро, вул. Ударників, буд. 27, код ЄДРПОУ 45180088) до розгляду. Призначено підготовче засідання суду на 31.10.2023р. о 11:40год.

27.10.23р. до суду від ТОВ "Біохолод" надійшов відзив на заяву ТОВ "Юридичне Агентство "Діамант" про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Біохолод". Судом відзив прийнятий до відома.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частину ухвали.

Розглянувши в судовому засіданні 31.10.2023р. наявні у справі документальні докази, оцінивши обґрунтованість наданих пояснення та заперечення, заслухавши представника ТОВ "Юридичне Агентство "Діамант", господарський суд встановив наступне.

24.07.2023р. між Товариством з обмеженою відповідальністю "Юридичне Агентство "Діамант" (далі - Виконавець) та Товариством з обмеженою відповідальністю "Біохолод" (далі Замовник) був укладений договір №24-07/23 про надання інформаційно-консультаційних послуг (далі Договір).

Згідно умов договору замовник в порядку та на умовах, визначених цим Договором, дає завдання, а Виконавець зобов`язується відповідно до завдання Замовника надавати йому за плату інформаційно-консультаційні послуги, пов`язані з веденням господарської діяльності підприємства Замовника, а саме: надання інформації та консультацій з питань чинного фінансового, господарського, податкового законодавства України, які безпосередньо стосуються господарської діяльності підприємства Замовника; консультування з питань проведення комерційних угод; консультування щодо забезпечення зберігання документів, звітності; вивчення, аналіз і узагальнення судової практики з розгляду цивільних, господарських, адміністративних справ; вивчення практики укладення і виконання договорів з метою розроблення відповідних пропозицій для усунення виявлених недоліків і поліпшення господарської діяльності підприємств; консультації щодо стимулювання збуту продукції (робіт, послуг); консультації з питань політики цін; консультування про можливість зниження собівартості продукції (послуг) Замовника; послуги з планування, визначенню напрямків розвитку бізнесу; розроблення умов, підготовка проектів господарських договорів; консультації щодо формування пакету документів додатків до запитів та їх подання до органів державної влади; консультації щодо заповнення форм реєстраційних карток та подання їх до відповідної служби; консультування щодо підготовки претензій за договорами; збір та аналіз інформації про потенційних партнерів (клієнтів); консультування щодо підготовки та проведення переговорів з партнерами; консультації щодо забезпечення дотримання комерційної таємниці; забезпечення необхідною інформацією щодо порядку проведення перевірок державними органами; консультування щодо програм ведення обліку, звітності; консультації щодо питань розміщення рекламних конструкцій; консультації з питань ефективного контролю; організаційна підтримка з питань корпоративного стратегічного й оперативного планування; консультування з питань кадрової політики; консультування щодо закриття (ліквідації) підприємства, зняття з обліку в державних органах; консультації щодо проведення процедури зміни статутного капіталу, зміни засновників, керівників; консультації щодо проведення процедури зміни місця знаходження юридичної особи; консультації щодо відкриття, реєстрації юридичних осіб, вибору системи оподаткування; консультації щодо реорганізації підприємства: злиття (об`єднання), приєднання, поділ, виділення, перетворення та інше. Послуги, що надаються за цим Договором, не є аудиторськими та послугами з управління підприємством (п. 1.1. Договору).

Пунктом 2.1. Договору встановлено, що виконавець зобов`язується якісно виконувати роботу, визначену в п. 1.1. даного Договору.

Сторонами погоджено, що відповідно до п. 4.1. Договору узгоджена вартість наданих послуг зазначається в актах про надання послуг.

Згідно п. 4.2. вищезазначеного Договору Замовник зобов`язаний перерахувати Виконавцю вартість одержаних послуг не пізніше 3 (трьох) днів з дня підписання Сторонами акту приймання-передачі наданих послуг.

Відповідно до п. 6.1. Договору встановлено, що цей Договір вважається укладеним і набирає чинності з моменту його підписання Сторонами і діє до 31.12.2024 року.

На виконання вказаного договору Виконавець надав всі послуги, передбачені Договором, що підтверджується актами про надання інформаційно-консультаційних послуг № 01-09-23 від 01.09.2023 року, № 02-10-23 від 02.10.2023 року на загальну суму 1 020 000,00 грн.

Відповідно частини першої статті 193 Господарського кодексу України суб`єкти господарювання повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Стаття 526 Цивільного кодексу України встановлює вимогу щодо виконання зобов`язань належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства.

Відповідно до ст. 525 Цивільного кодексу України одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін) (ч. 1 ст. 530 ЦК України).

Стаття 629 Цивільного кодексу України передбачає, що договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Згідно з ч. 2 ст. 11 Цивільного кодексу України підставами виникнення цивільних прав та обов`язків, зокрема, є договори та інші правочини.

Відповідно до ст.626 Цивільного кодексу України, договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків. Договір є двостороннім, якщо правами та обов`язками наділені обидві сторони договору.

Частиною 1 статті 901 Цивільного кодексу України передбачено, що за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов`язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов`язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.

Відповідно до ст. 509 Цивільного кодексу України зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку. Зобов`язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 цього Кодексу.

Суб`єкти господарювання повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином, відповідно до закону, інших правових актів, договору (ч.1 ст.193 Господарського кодексу України).

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом (ст.525 Цивільного кодексу України).

Приписами ст. 629 Цивільного кодексу України договір є обов`язковим для виконання сторонами.

Якщо у зобов`язанні встановлений строк його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк. Зобов`язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події.

Отже, заборгованість ТОВ "Біохолод" перед ТОВ "Юридичне Агентство "Діамант" за договором договір про надання інформаційно-консультаційних послуг № 24-07/23 від 24.07.2023 року є не погашеною та становить 1 020 000,00 грн.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку щодо відсутності підстав для відмови у відкритті провадження у справі про банкрутство, в той час як докази, надані заявником в обґрунтування вимог, викладених в заяві, свідчать про наявність ознак неплатоспроможності боржника, що є підставою для відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Біохолод" (49000, м. Дніпро, вул. Ударників, буд. 27, код ЄДРПОУ 45180088).

Відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Біохолод" (49000, м. Дніпро, вул. Ударників, буд. 27, код ЄДРПОУ 45180088).

Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Юридичне Агентство "Діамант" в сумі 87 140,00 грн. - судові витрати та авансування витрат арбітражного керуючого (1 черга задоволення); 1 020 000,00грн. - основний борг (4 черга задоволення).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до вимог ст. 41 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ввести процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів.

З метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, на офіційному веб-порталі судової влади України не пізніше наступного дня з дня постановлення ухвали суду про відкриття провадження у справі оприлюднити повідомлення про відкриття провадження у справі № 904/5521/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Біохолод" (49000, м. Дніпро, вул. Ударників, буд. 27, код ЄДРПОУ 45180088).

Стосовно призначення розпорядника майна, господарський суд зазначає наступне.

17.10.20р. набрали чинності зміни внесені до Кодексу України з процедур банкрутства, а саме відповідно до п. 21 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією. Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

В своїй заяві ТОВ "Юридичне Агентство "Діамант" про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "Біохолод" запропонував суду призначити розпорядником майна - арбітражного керуючого Пархоменко Тетяну Вікторівну (свідоцтво № 387 від 28.02.2013р.) відповідно до змін п. 21 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства внесених до Кодексу України з процедур банкрутства.

Інших заяв арбітражних керуючих на участь у справі про банкрутство ТОВ "Біохолод" до господарського суду не надходило.

З огляду на вищевикладене, господарський суд прийшов до висновку про доцільність призначення розпорядником майна у справі №904/5521/23 про банкрутство ТОВ "Тіліані" арбітражного керуючого Пархоменко Тетяну Вікторівну (свідоцтво № 387 від 28.02.2013р.; 49044, м. Дніпро, бул. Катеринославський, 2, офіс 610; ідентифікаційний номер - НОМЕР_1 ).

Встановити розмір основної винагороди розпоряднику майна Пархоменко Т.В. у розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника ТОВ "Біохолод" за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Керуючись ст.ст. 28, 30, 39, 41, 44 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 121, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Біохолод" (49000, м. Дніпро, вул. Ударників, буд. 27, код ЄДРПОУ 45180088).

Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Юридичне Агентство "Діамант" в сумі 87 140,00 грн. - судові витрати та авансування витрат арбітражного керуючого (1 черга задоволення); 1 020 000,00грн. - основний борг (4 черга задоволення).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до вимог ст. 41 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ввести процедуру розпорядження майном боржника строком на сто сімдесят календарних днів.

З метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, на офіційному веб-порталі судової влади України не пізніше наступного дня з дня постановлення ухвали суду про відкриття провадження у справі оприлюднити повідомлення про відкриття провадження у справі № 904/5521/23 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Біохолод" (49000, м. Дніпро, вул. Ударників, буд. 27, код ЄДРПОУ 45180088).

Розпорядником майна ТОВ "Біохолод" призначити арбітражного керуючого Пархоменко Тетяну Вікторівну (свідоцтво № 387 від 28.02.2013р.; 49044, м. Дніпро, бул. Катеринославський, 2, офіс 610; ідентифікаційний номер - НОМЕР_1 ).

Встановити розмір основної винагороди розпоряднику майна Пархоменко Т.В. у розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника ТОВ "Біохолод" за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

Зобов`язати розпорядника майна в строк до 01.12.2023р. подати до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів.

Призначити попереднє засідання суду на 20.12.2023р. о 10:20год.

Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Дніпропетровської області в залі судових засідань № 3-308, за адресою: 49027, м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

Визнати обов`язковою явку в підготовче засідання представників ініціюючого кредитора та боржника, арбітражного керуючого Пархоменко Т.В.

Зобов`язати розпорядника майна повідомити суди (загальні, господарські та адміністративні), які розглядають позовні вимоги конкурсних кредиторів, про опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

Зобов`язати розпорядника майна не рідше одного разу на місяць надавати господарському суду (комітету кредиторів) звіт про свою діяльність з моменту призначення господарським судом.

Зобов`язати розпорядника майна в строк до 20.12.2023р. підготувати та надати господарському суду аналіз фінансово господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках разом з документами, що підтверджують відповідну інформацію.

Зобов`язати боржника надати розпоряднику майна необхідні документи на його вимогу для підготовки аналізу фінансово господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках.

Зобов`язати боржника надати розпоряднику майна всі необхідні документи та представити майно для проведення інвентаризації на вимогу розпорядника майна.

Зобов`язати розпорядника майна провести в строк до 20.12.2023р. інвентаризацію майна боржника та надати інвентаризаційні відомості господарському суду.

Ухвала про відкриття провадження у справі про банкрутство набирає законної сили негайно після її оголошення та може бути оскаржена відповідно до вимог Господарського процесуального кодексу України протягом 10-ти днів.

Ухвала підписана - 01.11.2023р.

Копію ухвали надіслати: ініціюючому кредитору; боржнику; розпоряднику майна; Другому Правобережному ВДВС у Чечелівському та Новокодацькому районах міста Дніпра Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), державному реєстратору Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Суддя І.В. Владимиренко

Дата ухвалення рішення31.10.2023
Оприлюднено02.11.2023
Номер документу114577519
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —904/5521/23

Ухвала від 09.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.03.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Постанова від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 20.12.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 31.10.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 18.10.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні