Ухвала
від 31.10.2023 по справі 916/4687/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про залишення позовної заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство без руху

"31" жовтня 2023 р. № 916/4687/23

Господарський суд Одеської області у складі судді Лепехи Г.А., дослідивши матеріали спільної заяви (вх. №5250/23 від 26.10.2023) товариство з обмеженою відповідальністю „Інагротех (69035, Запорізька обл., м. Запоріжжя, пр. Маяковського, буд. 3; код ЄДРПОУ 40635925) та товариство з обмеженою відповідальністю „ТД Інагротех (69035, Запорізька обл., м. Запоріжжя, пр. Маяковського, буд. 3; код ЄДРПОУ 41417259) про відкриття провадження у справі про банкрутство товариство з обмеженою відповідальністю „Торговий дім „Зоря-плюс (75220, Херсонська обл., Чаплинський р-н, село Кучерявоволодимирівка, вул. Космічна, буд. 66 Б; код ЄДРПОУ 33172420)

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю „Інагротех та товариство з обмеженою відповідальністю „ТД Інагротех звернулись до суду із спільною заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Торговий дім „Зоря-плюс.

Ч. 1 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Кодексом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законами України. Застосування положень Господарського процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України здійснюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

У зв`язку із введенням в дію з 18.10.2023р Закону України №3200-ІХ від 29.06.2023р, для участі зокрема у господарських справах адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування інші юридичні особи мають зареєструвати свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети у добровільному порядку.

Згідно п.2 ч.3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява окрім іншого повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта (для фізичних осіб - громадян України), якщо такі відомості відомі позивачу, вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців), відомі номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Дослідивши матеріали заяви судом встановлено, що спільна заява товариство з обмеженою відповідальністю „Інагротех та товариство з обмеженою відповідальністю „ТД Інагротех не містить відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету.

Згідно відомостей з системи діловодства Господарського суду Одеської області та системи «Електронний Суд» у Товариство з обмеженою відповідальністю „Інагротех та товариство з обмеженою відповідальністю „ТД Інагротех відсутній електронний кабінет.

Враховуючи те, що товариство з обмеженою відповідальністю „Інагротех та товариство з обмеженою відповідальністю „ТД Інагротех не містить відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету, суд залишає заяву про відкриття провадження у справі без руху.

При цьому, суд зазначає, що відповідно до ч.ч. 3, 4 ст. 174 ГПК України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Керуючись ч. 2 ст. 34, ч. 3 ст. 37 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст. 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Спільну заяву товариства з обмеженою відповідальністю „Інагротех та товариства з обмеженою відповідальністю „ТД Інагротех про відкриття провадження у справі про банкрутство товариство з обмеженою відповідальністю „Торговий дім „Зоря-плюс залишити без руху.

2. Зобов`язати товариство з обмеженою відповідальністю „Інагротех та товариство з обмеженою відповідальністю „ТД Інагротех надати суду у строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство без руху, заяву про усунення недоліків, до якої має бути додано відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Ухвала набирає законної сили в порядку ст. 235 ГПК України та оскарженню не підлягає.

Суддя Г.А. Лепеха

Дата ухвалення рішення31.10.2023
Оприлюднено02.11.2023
Номер документу114578608
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/4687/23

Ухвала від 14.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 07.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Шаратов Ю.А.

Ухвала від 21.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 03.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 31.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні