Ухвала
від 01.11.2023 по справі 644/8408/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

01.11.2023 Суддя Бабенко Ю. П..

Справа № 644/8408/23

Провадження № 2/644/3067/23

УХВАЛА

01 листопада 2023 року Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Харкова Бабенко Ю.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Відділу освіти, молоді та спорту Дворічанської селищної ради Куп`янського району Харківської області про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку,-

встановив:

Позивачка звернулася до суду та просить стягнути з відповідача заробітну плату в розмірі 42053 грн. 39 коп., вихідну допомогу в розмірі 13492 грн. 59 коп., суму середнього заробітку за час затримки виплат у розмірі 209 грн. 19 коп. помножених на кількість робочих днів до прийняття рішення.

Позовна заява не відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

В порушенняп.3ч.3ст.175ЦПК Українипозовна заяване містить зазначення ціни позову (позов підлягає грошовій оцінці), не зазначений обґрунтований розрахунок суми середнього заробітку.

В порушення п.п. 4, 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України не конкретно викладено зміст позовних вимог, а саме не зазначено, який розмір середнього заробітку підлягає стягненню та за який період, не наведений розрахунок сум, які підлягають стягненню. Позовна заява не містить обґрунтування, чому треба стягнути середній заробіток по день винесення рішення по справі, а не по день остаточного розрахунку по заробітній платі.

В порушенняп.9ч.3ст.175ЦПК Українипозовна заяване містить попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів. Проте, до позовної заяви, яка подана в електронній формі, не додано доказ надсилання листом з описом вкладення відповідачу копій поданих до суду документів.

В порушення ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви не додані документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі щодо вимоги про стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку.

При цьому суд враховує, що згідно п. 1 ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі - у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Таким чином, позивачка не звільнена від сплати судового збору за вимогою про стягнення середнього заробітку за затримку розрахунку при звільнення, так як середній заробіток (ст. 117 КЗпП України) є відповідальністю за затримку розрахунку при звільненні.

В зв`язку з викладеним, позивачці слід сплатити судовий збір за вимогою про стягнення середнього заробітку за затримку розрахунку при звільнення із розрахунку 1% від ціни позову, але не менше 1073 грн. 60 коп.

З урахуванням викладеного, позовну заяву слід залишити без руху, надавши позивачці строк для усунення недоліків. Протягом наданого судом строку позивачці слід подати до суду позовну заяву, яка б відповідала вимогам ст. ст. 175,177 ЦПК України, з усуненням вказаних в даній ухвалі суду недоліків та сплатити судовий збір.

Керуючись ст.ст.175,177, 185 ЦПК України, - суддя

ухвалив:

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_1 до Відділу освіти, молоді та спорту Дворічанської селищної ради Куп`янського району Харківської області про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку,- надавши позивачці строк для усунення недоліків - 5 днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.11.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114583221
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку

Судовий реєстр по справі —644/8408/23

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Бабенко Ю. П.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Бабенко Ю. П.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Бабенко Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні