Ухвала
від 01.11.2023 по справі 140/30732/23
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

01 листопада 2023 рокуЛуцькСправа № 140/30732/23

Волинський окружний адміністративний суд у складі судді Денисюка Р.С., розглянувши у письмовому провадженні заяву керівника Ковельської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області до Відділу освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради Ковельського району Волинської області, Турійської селищної ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Керівник Ковельської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області звернувся в суд з позовом до Відділу освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради Ковельського району Волинської області, Турійської селищної ради про визнання бездіяльності протиправною щодо приведення у стан готовності захисної споруди № 07874, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 з метою використання її за призначенням та зобов`язання привести в стан готовності захисну споруду № 07874, яка знаходиться за адресою: Ковельський р-н, смт Турійськ, вул. Луцька, 25 з метою використання її за призначенням у відповідності до Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 579 від 09.07.2018.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 02.10.2023 відкрито провадження в адміністративній справі та призначено справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику сторін.

01.11.2023 на адресу суду надійшла заява керівника Ковельської окружної прокуратури про закриття провадження у справі на підставі пункту 8 частини 1 статті 238 КАС України та повернення судового збору.

Відповідно до частини третьої статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Таким чином, розгляд вказаної заяви за встановленим судом порядком проведено у письмовому провадженні.

Заява про закриття провадження у справі та повернення судового збору підлягає до задоволення з таких мотивів та підстав.

Судом встановлено, що після відкриття Волинським окружним адміністративним судом провадження у даній справі, Відділом освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради Ковельського району Волинської області згідно акту оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту сховища, протирадіаційного укриття № 07874 від 23.10.2023, складеного, у тому числі, у присутності посадових осіб Відділу освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради Ковельського району Волинської області - споруда захисту є готовою до експлуатації за призначенням.

При цьому, усунувши самостійно порушення в частині утримання та використання захисної споруди цивільного захисту, відповідач повністю відновив порушені інтереси держави у сфері цивільного захисту та оборони.

Таким чином, відповідач самостійно усунув порушення, які стали підставою для пред`явлення позову.

Відповідно до пункту 8 частини першої статті 238 КАС України суд закриває провадження у справі щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Враховуючи викладене та зважаючи на те, що порушення були виправлені відповідачем самостійно, що свідчить про повне відновлення законних прав та інтересів позивача, суд вважає, що провадження у справі належить закрити.

Крім того, пунктом 5 частини першої статті 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Відтак, оскільки суд дійшов висновку про закриття провадження у справі, тому сплачений відповідно до платіжної інструкції від 04.09.2023 №1759 судовий збір в сумі 2 684,00 грн належить повернути на рахунок Волинської обласної прокуратури.

Керуючись статтями 238, 239, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву керівника Ковельської окружної прокуратури задовольнити.

Провадження у справі за позовом керівника Ковельської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області до Відділу освіти, молоді та спорту Турійської селищної ради Ковельського району Волинської області, Турійської селищної ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії закрити.

Повернути Волинській обласній прокуратурі з Державного бюджету України судовий збір в сумі 2 684 (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири) гривні 00 копійок, сплачений згідно з платіжною інструкцією від 04.09.2023 №1759.

Роз`яснити позивачу, що повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, визначені статтею 256 КАС України та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Р.С. Денисюк

Дата ухвалення рішення01.11.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114589537
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —140/30732/23

Ухвала від 01.11.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Денисюк Руслан Степанович

Ухвала від 02.10.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Денисюк Руслан Степанович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні