Ухвала
від 31.10.2023 по справі 260/4494/23
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

про закриття провадження у адміністративній справі

31 жовтня 2023 рокум. Ужгород№ 260/4494/23

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Микуляк П.П., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про закриття провадження у справі за позовною заявою Керівника Ужгородської окружної прокуратури до Чопської міської ради Закарпатської області, треті особи: Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради, Комунальний заклад "Центр культури та дозвілля Чопської міської територіальної громади Ужгородського району Закарпатської області", Комунальний заклад "Публічна бібліотека Чопської міської територіальної громади" про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

Керівник Ужгородської окружної прокуратури звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Чопської міської ради Закарпатської області, треті особи: Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради, Комунальний заклад "Центр культури та дозвілля Чопської міської територіальної громади Ужгородського району Закарпатської області", Комунальний заклад "Публічна бібліотека Чопської міської територіальної громади", яким просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Чопської міської ради Ужгородського району Закарпатської області, щодо не проведення державної реєстрації права власності на будівлю Будинку культури за адресою: вул. Головна, буд.37, м. Чоп, Ужгородський район, Закарпатська область;

- зобов?язати Чопську міську раду Ужгородського району Закарпатської області вчинити дії, спрямовані на проведення державної реєстрації права власності на будівлю Будинку культури загальною площею 1188,3 кв.м, яка розташована за адресою: вул. Головна, буд.37, м. Чоп, Ужгородський район, Закарпатська область.

30 жовтня 2023 року від представника позивача надійшла заява про закриття провадження.

Клопотання мотивовано тим, що на адресу окружної прокуратури надійшло клопотання відповідача про закриття провадження у справі, у зв`язку з тим, що 28.09.2023 року проведено державну реєстрацію права власності на будівлю Будинку культури за адресою: вул. Головна, 37, м. Чоп, Ужгородський району, Закарпатської області. На підтвердження чого надано Витяг з Державного реєстру речових прав за №348321765 від 28.09.2023 року.

Аналогічні клопотання були подані представниками Чопської міської ради та Управлінням освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради.

За таких обставин, представник позивача вважає, що провадження у справі слід закрити на підставі п.8 ч.1 ст.238 КАС України, оскільки оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень та просить суд повернути 2684,00 грн. сплаченого судового збору.

Дослідивши матеріали справи та подану позивачем заяву, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до п.8 ч.1 ст.238 КАС України, суд закриває провадження у справі, щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

У зв`язку з тим, що відповідачем було проведено проведено державну реєстрацію права власності на будівлю Будинку культури за адресою: вул. Головна, 37, м. Чоп, Ужгородський району, Закарпатської області, що підтверджується Витягом з Державного реєстру речових прав за №348321765 від 28.09.2023 року.

Відтак, суд вважає за можливе закрити провадження у даній справі.

Частиною 2 ст.238 КАС України передбачено, що про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету. Ухвала суду про закриття провадження у справі може бути оскаржена.

Згідно ч.1 ст.143 КАС України, суд вирішує питання щодо судових витрат у рішенні, постанові або ухвалі.

Відповідно до ч.1 ст.142 КАС України, у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Як вбачається з наявного в матеріалах справи платіжної інструкції №381 від 24.04.2023р. позивач за звернення до Закарпатського окружного адміністративного суду з даним позов сплатив судовий збір у розмірі 2684,00 грн.

Відповідно п.5 ч.1 ст.7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Тому у зв`язку із закриттям провадження у даній адміністративній справі на підставі п.8 ч.1 ст.238 КАС України, сума сплаченого судового збору у розмірі 2684,00 грн. підлягає поверненню позивачу.

На підставі наведеного та керуючись ст.142, 143, 238, 243, 248, 256 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву Керівника Ужгородської окружної прокуратури про закриття провадження у справі - задовольнити.

Провадження в адміністративній справі №260/4494/23 за позовною заявою Керівника Ужгородської окружної прокуратури до Чопської міської ради Закарпатської області, треті особи: Управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради, Комунальний заклад "Центр культури та дозвілля Чопської міської територіальної громади Ужгородського району Закарпатської області", Комунальний заклад "Публічна бібліотека Чопської міської територіальної громади" про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії - закрити.

Повернути Закарпатській обласній прокуратурі (код ЄДРПОУ - 02909967) сплачений судовий збір в розмірі 2684,00 грн. (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири гривні), згідно з платіжною інструкцією №381 від 24.04.2023 року.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, передбачені ст. 256 КАС України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду, протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення за формою і змістом, передбаченими ст. 296 КАС України.

СуддяП.П.Микуляк

Дата ухвалення рішення31.10.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114590552
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —260/4494/23

Ухвала від 31.10.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Микуляк П.П.

Ухвала від 07.06.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Микуляк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні