Ухвала
від 31.10.2023 по справі 420/17386/23
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/17386/23

УХВАЛА

31 жовтня 2023 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Бжассо Н.В.,

розглянув в порядку письмового провадження в м. Одеса за правилами загального позовного провадження в підготовчому засіданні заяву представника позивача про залишення позову без розгляду по адміністративній справі за позовом Головного управління ДПС в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГ СТОЙ» про накладення арешту на кошти та інші цінності та стягнення податкового боргу

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління ДПС в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГ СТОЙ» про накладення арешту на кошти та інші цінності та стягнення податкового боргу

Ухвалою суду 17 липня 2023 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначене на 16 серпня 2023 року.

31.10.2023 року електронним засобом зв`язку надійшло клопотання представника позивача про залишення позову без розгляду, у зв`язку з відсутністю боргу відповідно до даних ІС «Податковий блок».

Також, представник позивача просив розглянути клопотання без його участі.

Сторони у судове засідання не з`явилися, належним чином та своєчасно повідомлялися про дату, час і місце судового засідання.

Клопотання судом розглянуто в порядку письмового провадження згідно до ч.9 ст. 205 КАС України.

Суд дослідив матеріали справи в частині заявленого клопотання та робить наступний висновок.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 44 КАС України, учасники справи мають право: подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

Згідно з п. 5 ч. 1, ч. 2 ст. 240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо: надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 3 ст. 240 КАС України, про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про залишення позову без розгляду може бути оскаржена.

З урахуванням викладеного, суд робить висновок, що клопотання представника позивача про залишення позову без розгляду є таким, що належить до задоволення, оскільки подання такої заяви є процесуальним правом позивача, яке реалізоване ним своєчасно, в межах строку, визначеного ч. 2 ст. 240 КАС України, до початку розгляду справи по суті.

Керуючись ст. 44, п.5 ч.1 ст.240, ст.ст.256, 294, 295 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Задовольнити заяву представника позивача.

Залишити без розгляду позов Головного управління ДПС в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮГ СТОЙ» про накладення арешту на кошти та інші цінності та стягнення податкового боргу.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, строк оскарження обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду може бути оскаржена до П`ятого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Повний текст ухвали виготовлений та підписаний судом 31 жовтня 2023 року.

Суддя Н.В. Бжассо

Дата ухвалення рішення31.10.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114593340
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення арешту на кошти та інші цінності та стягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —420/17386/23

Ухвала від 31.10.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н.В.

Ухвала від 17.07.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні