Ухвала
від 23.10.2023 по справі 444/3727/23
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/3727/23

Провадження № 2/444/1085/2023

Номер рядка звіту 52

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

23 жовтня 2023 року суддя Жовківського районного суду Львівської області Олещук М. М., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Мілк-Сервіс", юридична адреса: 62491 с.Котляри, вул.Миру, буд.1, корпус Р, Харківський район Харківська область, ЄДРПОУ: 39681292, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_2 , який зареєстрований: АДРЕСА_3 , про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Мілк-Сервіс", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_2 , про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України, віднесена допредметної,суб`єктної,інстанційної татериторіальної юрисдикціїЖовківського районногосуду Львівськоїобласті.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Згідно з ч. 1, ч. 2 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Справи, які відносяться до малозначних, визначені у ч. 6ст. 19 ЦПК України.

Враховую критерії при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження, які зазначені в ч. 3ст. 274 ЦПК України.

Беручи до уваги ціну позову, яка не перевищуєста розмірівпрожиткового мінімумудля працездатнихосіб,обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін, а також те, що предмет позовних вимог не підпадає під обмеження, які визначені ч. 4ст. 274 ЦПК України, приходжу до висновку, що вказана справа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

Окрім цього враховую, що згідно з нормами частини 5статті 279ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням сторін.

У зв`язку із наведеним, приходжу до висновку, що для повного забезпечення прав сторін на подання доказів, не порушення їх прав на захист, необхідно справу розглядати в судовому засіданні з повідомленням сторін та викликати їх в судове засідання.

Ураховуючи вищевикладене, керуючись статтями 19, 175-177, 187, 260, 274,279ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в справі №444/3727/23 за позовом ОСОБА_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "Мілк-Сервіс", юридична адреса: 62491 с.Котляри, вул.Миру, буд.1, корпус Р, Харківський район Харківська область, ЄДРПОУ: 39681292, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_2 , який зареєстрований: АДРЕСА_3 , про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін в справі про розгляд даної справи та викликом їх в судове засідання.

Призначити судове засідання з повідомленням(викликом)сторін у справі для розгляду справи по суті на 22листопада 2023року о11год.00хв. в приміщенні Жовківського районного суду Львівської області за адресою: 80300, м. Жовква, вул. Героїв України, 3 «а» Львівської області.

Викликати учасників справи в судове засідання на 22листопада 2023року о11год.00хв.

Визначити відповідачу строк для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження протягом п`ятнадцятиденного строку з дня вручення ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.3 - ч.5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.3 - ч.5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Учасники справиможуть отриматиінформацію щододаної справив мережіІнтернет завеб-адресоюсторінки наофіційному веб-порталісудової владиУкраїни-https://gv.lv.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та в апеляційному порядку не оскаржується.

Суддя: Олещук М. М.

Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114598613
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —444/3727/23

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Олещук М. М.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Олещук М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні