Ухвала
від 25.10.2023 по справі 569/4779/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/4779/22

1-кс/569/7964/23

УХВАЛА

25 жовтня 2023 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 розглянувши у судовому засіданні в м. Рівне клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області майора юстиції ОСОБА_3 , (далі слідчого), погоджене начальником Спеціалізованої екологічної прокуратури Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 в рамках кримінального провадження № 22022180000000044 від 13.04.2022 за фактом вчинення злочину, передбаченого ст. 441 КК України (далі це ж кримінальне провадження) про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області майор юстиції ОСОБА_3 , звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено із начальником Спеціалізованої екологічної прокуратури Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що відповідно до наявних матеріалів встановлено, що група осіб із числа мешканців Рівненської області, діючи з корисливих мотивів, здійснюють масову незаконну вирубку лісових насаджень на території Рівненської області без відповідних дозвільних документів, що може спричинити екологічну катастрофу.

Крім того, в ході проведення досудового розслідування отримано фактичні дані, що представники ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), діючи за попередньою змовою із службовими особами філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » у невстановлений органом досудового розслідування час, але не пізніше початку 2023 року, налагодили протиправний механізм отримання незаконного прибутку шляхом порубки високоякісної деревини породи «Дуб» класу якості «А» та «В», використовуючи при цьому дозвільні документи на порубку деревини породи «Дуб» класу якості «С» та «D», задля подальшого її розпилу на пиломатеріали та реалізації, при цьому чітко усвідомлюючи суттєву різницю у вартості між пиломатеріалами породи «Дуб» класу якості «А» та ОСОБА_5 та «С» та «D», і, як наслідок, незаконно привласнюючи зазначені грошові кошти.

Водночас встановлено, що інформація щодо використання лісопродукції породи «Дуб» по філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме звіт про приймання лісопродукції з обов`язковим вказанням виду рубки, лісництва, ділянки, породи, діаметру та об`єму заготовленої лісопродукції (в тому числі із зазначенням «бірок») за 2023 рік знаходиться у володінні та розпорядженні ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), що розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

На даному етапі досудового розслідування у сторони обвинувачення є достатні підстави вважати, що інформація, яка міститься у ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » має важливе значення для досудового розслідування злочинів у кримінальному провадженні № 22022180000000044 від 13.04.2022, оскільки вона в сукупності з іншими матеріалами підтверджує або спростовує факт вчинення вищевказаної протиправної діяльності, а також вказує на осіб, які причетні до її вчинення.

Слідчий в судове засідання не з"явився, однак подав до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, своє клопотання підтримує та просить його задоволити в повному обсязі.

Клопотання розглядається у відсутності особи, у володінні якої знаходяться речі та документи відповідно до ч.2ст. 163 КПК України.

Відповідно до ч.4ст.107 КПК Українифіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється, у зв`язку з неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб.

Однак неявка у відповідності до ст.. 163 КПК України не перешкоджає розгляду вищевказаного клопотання.

Дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно із ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів.

У відповідності до ст. 84 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Процесуальними джерелами доказів є показання, речові докази, документи, висновки експертів.

Статтею 86 КПК України регламентовано, що доказ визнається допустимим, якщо він отриманий у порядку, встановленому цим Кодексом.

Слідчий у своєму клопотанні довів достатньо підстав вважати, що документи, які перебувають в ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть слугувати джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням чи спростуванням факту вчинення кримінального правопорушення.

За наведених обставин, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим, наведені у ньому обставини свідчать про наявні усі підстави для його задоволення .

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл групі слідчих слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області, а саме: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 на тимчасовий доступ до документів (інформації), які містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні ДП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , а саме звіту про приймання філією « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » лісопродукції з обов`язковим вказанням виду рубки, лісництва, ділянки, породи, діаметру та об`єму заготовленої лісопродукції (в тому числі із зазначенням «бірок») за 2023 рік, із можливістю вилучення вказаних документів (інформації).

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення25.10.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114607191
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/4779/22

Ухвала від 28.08.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 05.02.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 24.11.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 25.10.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 10.10.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 06.10.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 26.06.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 24.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 08.02.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 01.02.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні