Рішення
від 01.11.2023 по справі 343/2333/23
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/2333/23

Провадження №: 2/0343/599/23

Р І Ш Е Н Н Я

I М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 листопада 2023 року м. Долина

Долинський районний суд Iвано-Франкiвської областi в складi:

головуючого судді Тураша В. А.,

секретаря Лукань О.З.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Долинського районного суду Івано- Франківської області у порядку спрощеного позовного провадження справу за позовом ОСОБА_1 до комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради, про стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки-

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_1 звернувшись 21.09.2023 в Долинський районний суд з позовом, просить ухвалити рішення, яким, стягнути з комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради на її користь невиплачену компенсацію за невикористану відпустку в сумі 56 240 гривень та стягнути з відповідача на її користь понесені судові витрати.

Свої вимоги мотивує тим, що згідно п.1 наказу №1-к від 02.01.2023 її було звільнено із посади лікаря-терапевта Вигодської амбулаторії ЗПСМ з 02.01.2023 у зв`язку із переведенням до КНП «Центр первинної медичної допомоги» Вигодської селищної ради - п.5 ч.1 ст. 36 КЗпП України.

У витязі із наказу про її звільнення вказано про невикористані нею відпустки в кількості 15 кл.дн. за період роботи з 01.11.2018 по 02.01.2023, та соціальної відпустки 40 кл.дн. за період з 01.11.2018 по 02.01.2023.

При звільненні , компенсацію за невикористані відпустки їй не виплачено.

Грошова компенсація за невикористані дні відпустки не була перерахована і на рахунок КНП «Центр первинної медичної допомоги» Вигодської селищної ради.

В серпні 2023 року в КНП «Центр первинної медичної допомоги» Вигодської селищної ради їй відмовлено у наданні невикористаної частини відпустки за період роботи в КНП «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради у зв`язку із тим, що грошова компенсація за невикористані нею дні відпустки , не була перерахована на рахунок КНП «Центр первинної медичної допомоги» Вигодської селищної ради.

Незважаючи на звернення, КНП «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради також відмовляє у виплаті цієї компенсації у зв`язку із зміною законодавства та відсутністю у них цього обов`язку. Інформації про суму компенсації за невикористані дні відпустки їй не було надано. У зв`язку з цим, вона змушена звернутись в суд за захистом своїх порушених прав (а.с.1-6).

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 21.09.2023 цивільна справа № 343/2333/23 про стягнення грошової компенсації за невикористані відпустки передана на розгляд судді Турашу В.А. (а.с.23).

Ухвалою Долинського районного суду Івано-Франківської області від 26.09.2023 відкрито провадження по даній цивільній справі за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін .

Встановлено відповідачустрок п`ятнадцятьднів здня врученняухвали провідкриття провадженняу справіз позовноюзаявою тадодатками дляподання заявиіз запереченнямипроти розглядусправи впорядку спрощеногопозовного провадженнята відзивівна позов,які повиннівідповідати вимогамст.178ЦПК України,а такождоказів,що підтверджуютьобставини,на якихгрунтуються йогозаперечення,якщо такідокази ненадані позивачем,і документів,що підтверджуютьнадіслання (надання)відзивів тадоданих донього доказівіншим учасникамсправи (а.с.24).

Представником відповідача КНП «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради 12.10.2023 подано відзив на позовну заяву, згідно якого вона просить відмовити у задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до КНП «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради, про стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки. В обґрунтування своєї позиції посилається на те, що позивачку ОСОБА_1 відповідно до наказу №1 від 02.01.2023 було звільнено у зв`язку із переведенням в КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради. З останньою було проведено розрахунок за відпрацьовані години. Окрім цього, даним наказом було переведено дні невикористаної відпустки, які належали позивачці ОСОБА_1 , до КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради. Зазначає, що позивачка ОСОБА_1 особисто написала заяву на звільнення (у зв`язку із переведенням) та особисто просила про перенесення невикористаної відпустки до нового місця роботи. КНП «ЦПМД» Долинської міської ради здійснило звільнення позивачки ОСОБА_1 із її переведенням та перенесло невикористану відпустку за період роботи в КНП «ЦПМД» Долинської міської ради до КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради. Окрім цього, гарантійним листом №92/12/22 від 29.12.2022 КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради взяло на себе зобов`язання перенести невикористані дні відпустки на своє підприємство. За таких обставин вважають, що обов`язок виплати компенсації за невикористану відпустку за період роботи в КНП «ЦПМД» Долинської міської ради покладається на КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради (а.с.26-28).

Позивачка ОСОБА_1 подала відповідь на відзив, в якому зазначає, що відмова відповідача у виплаті їй при звільненні компенсації за всі невикористані дні відпустки є незаконною, оскільки чинним законодавсвом передбачено її право при звільненні отримати грошову компенсацію за всі невикористані нею дні відпустки (а.с.41-44.

Представник відповідача КНП «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради 31.10.2023 подала додаткові письмові пояснення, в яких зазначено, що компенсація за 55 днів невикористаної щорічної відпустки становить 56 276 грн (а.с.54-55).

В судове засіданні позивачка ОСОБА_1 та її представник адвокат Вовк В.В. (ордер серії АТ №1053009 а.с.49), в судове засідання не з`явились, хоч про час та місце розгляду справи були належним чином повідомлені судом, про що свідчить розписка-повідомлення (а.с.53). В Долинський районний суд поступила заява, згідно якої представник позивачки просить розгляд справи проводити у їх відсутності, позовні вимоги підтримують (а.с.57).

Представник відповідача КНП «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради в судове засідання не з`явився, хоч про час та місце розгляду справи був належним чином повідомлений судом. В Долинський районний суд поступило клопотання, згідно якого представник відповідача просить розгляд справи проводити без їх участі, поданий відзив підтримують, при прийнятті рішення, покладаються на розсуд суду (а.с.56).

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши та оцінивши наявні в справі докази в їх сукупності, вважає, що в матеріалах справи достатньо даних, для вирішення спору. Даний позов підлягає до задоволення, виходячи з наступного:

Ч.1 ст. 2 ЦПК України визначено, що завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів (ст. 4 ЦПК України).

Відповідно до вимог ст. 43 Конституції України, кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.

Згідно із ч. 1 ст. 3 КЗпП України, законодавство про працю регулює трудові відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої незалежності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами.

Як передбачено ч. 1 ст. 47 КЗпП України, роботодавець зобов`язаний у день звільнення видати працівникові копію наказу (розпорядження) про звільнення, письмове повідомлення про нараховані та виплачені йому суми при звільненні (стаття 116) та провести з ним розрахунок у строки, визначені статтею 116 цього Кодексу, а також на вимогу працівника внести належні записи про звільнення до трудової книжки, що зберігається у працівника.

Відповідно дост.116КЗпП України,при звільненніпрацівника виплатавсіх сум,що належатьйому відпідприємства,установи,організації,провадиться вдень звільнення.Якщо працівникв деньзвільнення непрацював,то зазначенісуми маютьбути виплаченіне пізнішенаступного дняпісля пред`явленнязвільненим працівникомвимоги пророзрахунок.Про суми,нараховані тавиплачені працівниковіпри звільненні,із зазначеннямокремо кожноговиду виплати(основната додатковазаробітна плата,заохочувальні такомпенсаційні виплати,інші виплати,на якіпрацівник маєправо згідноз умовамитрудового договоруі відповіднодо законодавства,у томучислі призвільненні)роботодавець повиненписьмово повідомитипрацівника вдень їхвиплати. У разі спору про розмір сум, нарахованих працівникові при звільненні, роботодавець у будь-якому разі повинен у визначений цією статтею строк виплатити не оспорювану ним суму.

Згідно із ч. 1 ст. 83 КЗпП України та ч. 1 ст. 24 Закону України «Про відпустки», у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі невикористані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину - особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи.

Ст. 74 КЗпП України встановлено, що громадянам, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи, надаються щорічні (основна та додаткові) відпустки із збереженням на їх період місця роботи (посади) і заробітної плати.

Відповідно до п. 2 розділу ІІ «Порядку обчислення середньої заробітної плати», який затверджений постановою КМУ від 08.02.1995 №100 (в редакції чинній на час виникнення спірних правовідносин), обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки, додаткових відпусток у зв`язку з навчанням, творчої відпустки, додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, або для виплати компенсації за невикористані відпустки провадиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки або виплати компенсації за невикористані відпустки.

Згідно п. 7 розділу IV цього Порядку (в редакції чинній на час виникнення спірних правовідносин), обчислення середньої заробітної плати для оплати часу відпусток або компенсації за невикористані відпустки проводиться шляхом ділення сумарного заробітку за останні перед наданням відпустки 12 місяців або за фактично відпрацьований період (розрахунковий період) на відповідну кількість календарних днів розрахункового періоду. Із розрахунку виключаються святкові та неробочі дні, встановлені законодавством. Отриманий результат множиться на число календарних днів відпустки.

При цьому, за змістом п. 4 розділу ІІІ цього Порядку, у разі розрахунку середньої заробітної плати за 12 місяців сума матеріальної допомоги та інших виплат не враховуються.

Аналіз ч. 1 ст. 47, ст. 116, ч. 1 ст. 83 КЗпП України, ч. 1 ст. 24 Закону України «Про відпустки», свідчить про те, що всі суми (заробітна плата, вихідна допомога, компенсація за невикористану відпустку, оплата за час тимчасової непрацездатності тощо), належні до сплати працівникові, мають бути виплачені у день звільнення цього працівника.

Закон прямо покладає на підприємство, установу, організацію обов`язок провести зі звільненим працівником повний розрахунок, виплатити всі суми, що йому належать. При невиконанні такого обов`язку з вини власника або уповноваженого ним органу настає передбачена ст. 117 КЗпП України відповідальність.

Судом встановлено, що позивача ОСОБА_1 , перебувала у трудових відносинах із комунальним некомерційним підприємством "Центр первинної медичної допомоги" Долинської міської ради.

Відповідно до витягу із наказу від 02.01.2023 №1-к директора КНП «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради Івано-Франківської області В.Фотуйми , позивачку ОСОБА_1 , на підставі п. 5 ч. 1 ст. 36 КЗпП України, звільнено з посади лікаря-терапевта Вигодської амбулаторії ЗПСМ у зв`язку із переведенням до КНП «Центр первинної медичної допомоги» Вигодської селищної ради. Зобов`язано бухгалтерію провести остаточний розрахунок із позивачкою. Перевести відпустки, які належать ОСОБА_1 в кількості 15 кл.дн. за період роботи з 01.11.2018 по 02.01.2023 та соціальну відпустку 40 кл.дн. за 01.01.2018 по 02.01.2023 , за заявою позивачки, до КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради. Підстави: заява позивачки від 30.12.2022 та гарантійний лист директора КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради від 29.12.2022 (а.с.10).

Згідно листа директора КНП «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради Івано - Франківської області В.Фотуйми від 24.01.2023 №34/01-16/30,адресованого директору КНП "ЦПМД" Вигодської селищної ради Н.Білянському - КНП «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради не перераховуватиме компенсацію за невикористані дні відпустки, оскільки Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022, який набрав чинності 19.07.2022, внесено зміни, зокрема, у ст. 24 Закону України «Про відпустки», а саме виключено ч. 3 ст. 24 цього Закону, яка передбачала право працівника у разі переведення на роботу на інше підприємство, за його бажанням, можливість перерахування грошової компенсації за невикористані ним дні відпустки на рахунок підприємства, на яке він перейшов (а.с.13).

На звернення позивачки ОСОБА_1 про отримання інформації про суму грошової компенсації за всі невикористані дні відпустки при звільненні та про виплату їй цієї компенсації (а.с. 14), відповідачем надано відповідь (а.с. 15) про відсутність у нього обов`язку здійснення такої виплати.

З довідки форми ОК-5 Пенсійного фонду України вбачається, що усього за 2022 позивачка ОСОБА_1 отримала 378 064.53 грн заробітної плати ( а.с.18-21).

Відповідно до гарантійного листа т.в.о. директора КНП «Центр первинної медичної допомоги» Вигодської селищної ради Н.Білянського від 29.12.2022 №92/12/22, КНП «Центр первинної медичної допомоги» Вигодської селищної ради звертається до КНП «ЦПМД» Долинської міської ради із проханням звільнити в порядку переведення працівників Вигодської, Вишківської та Шевченківської амбулаторій загальної практики - сімейної медицини з перенесенням невикористаних днів відпустки до КНП «Центр первинної медичної допомоги» Вигодської селищної ради. Гарантовано прийняття працівників (а.с.40).

Отже, судом встановлено, що 02.01.2023 позивачку ОСОБА_1 було звільнено на підставі п. 5 ч. 1 ст. 36 КЗпП України, з посади лікаря-терапевта Вигодської амбулаторії ЗПСМ у зв`язку із переведенням до КНП «Центр первинної медичної допомоги» Вигодської селищної ради. Відпустки, які належать ОСОБА_1 в кількості 15 кл.дн. за період роботи з 01.11.2018 по 02.01.2023 та соціальну відпустку 40 кл.дн. за 01.01.2018 по 02.01.2023 , за заявою позивачки, переведено до КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради.

При звільнені грошова компенсація за всі невикористані нею дні відпустки виплачена не була. Відповідач заперечує обов`язок виплати даної грошової компенсації мотивуючи це тим, що за гарантійним листом КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради взяло на себе зобов`язання перенесення невикористаних днів відпустки на своє підприємство та тим, що у зв`язку із зміною законодавства, перерахування на рахунок підприємства, на яке перейшов працівник, грошової компенсації за невикористані ним дні відпустки не здійснюється.

Спірні правовідносини між сторонами виникли у зв`язку із невиплатою при звільненні позивачці грошової компенсації за всі невикористані нею дні відпустки, що є порушенням її законних прав та інтересів.

Закон прямо покладає на підприємство, установу, організацію обов`язок провести зі звільненим працівником повний розрахунок, виплатити всі суми, що йому належать. При невиконанні такого обов`язку з вини власника або уповноваженого ним органу настає передбачена ст. 117 КЗпП України відповідальність.

Однак, в судовому засіданні встановлено та представницею відповідача не заперечено те, що в день звільнення та на даний час позивачці ОСОБА_1 не виплачено компенсацію за невикористані 55 календарних днів відпустки, за період з 01.11.2018 по 02.01.2023.

Стосовно розміру невиплаченої компенсації за невикористану відпустку, суд зазначає таке.

Позивачка ОСОБА_1 в позовній заяві вказала, що сума компенсації за 55 днів невикористаної щорічної відпустки становить 56 240 грн, яку вона просить стягнути на її користь . При цьому позивачкою при проведенні вказаного розрахунку враховано, що вона звільнена 02.01.2023 , а тому для обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані дні відпустки беруться останні 12 календарних місяців роботи, тобто весь 2022 рік, за який позивачка отримала 378 064.53 грн. Від даної суми слід відняти 7903 грн матеріальної допомоги, оскільки така при обчисленні середньої заробітної плати не враховується. Отже, сумарний заробіток становить 370 161.53 грн, який слід поділити на кількість календарних днів, а саме 362 дні, оскільки 01, 07 січня та 08 березня 2022 року були святковими, неробочими днями. Таким чином, середньоденна заробітна плата для виплати компенсації позивачки становить 1022.54 грн. Вказану суму необхідно помножити на число календарних днів відпустки, тобто на 55. Отже, розмір невиплаченої компенсації за невикористану відпустку становить 56 240 грн.

Представником відповідача в додаткових поясненнях вказано, що сума компенсації за 55 днів невикористаної щорічної відпустки позивачки ОСОБА_1 становить 56 276 грн.

Враховуючи вище викладене, позов з урахуванням заявлених позовних вимог є обґрунтованими та підлягає задоволенню , а тому суму 56 240 грн, невиплачену компенсацію за 55 днів невикористаної відпустки, слід стягнути з відповідача на користь позивачки.

При цьому, суд відхиляє доводи представника відповідача в частині того, що належні позивачці ОСОБА_1 невикористані дні відпустки було переведено до КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради, оскільки Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022, який набрав чинності 19.07.2022, ч. 3 ст. 24 Закону України «Про відпустки», якою було передбачено право працівника, за його бажанням, у разі переведення на роботу на інше підприємство можливість перерахування грошової компенсації за невикористані ним дні щорічних відпусток на рахунок підприємства, на яке він перейшов, виключено. Позивачку звільнено 02.01.2023, тобто після набрання даним законом чинності, а тому ОСОБА_1 при звільненні мало бути виплачено в тому числі і компенсацію за невикористану відпустку.

Право перерахування цієї грошової компенсації КНП "ЦПМД" Вигодської селищної ради на момент звільнення позивачки ОСОБА_1 чинним законодавством не було передбачено.

Відхиляє суд і доводи представника відповідача про те, що КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради гарантійним листом від 29.12.2022 взяло на себе зобов`язання перенести невикористані дні відпусти, зокрема, і позивачки ОСОБА_1 на своє підприємство, оскільки такий лист не є належним доказом, адже цим листом жодним чином не підтверджується перебування останньої у трудових відносинах із КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради, в тому числі і у вказаний період. Більше того, з тексту цього гарантійного листа вбачається, що КНП «ЦПМД» Вигодської селищної ради гарантувало лише прийняття звільнених працівників.

Отже, на підставі повно та всебічно з`ясованих обставин справи, які підтверджені доказами, дослідженими в судовому засіданні, суд приходить висновку, що із відповідача на користь позивачки слід стягнути 56 240 грн невиплаченої компенсації за невикористану відпустку.

При цьому, з вказаної суми мають бути відраховані обов`язкові платежі до державного бюджету.

Що стосується клопотання позивачки про поновлення строку звернення до суду, слід зазначити таке.

Так, ст. 233 КЗпП України встановлені строки звернення до суду за вирішенням трудових спорів. При цьому, відповідно до ч. 2 ст. 233 КЗпП України, із заявою про вирішення трудового спору у справах про виплату всіх сум, що належать працівникові при звільненні, працівник має право звернутися до суду у тримісячний строк з дня одержання ним письмового повідомлення про суми, нараховані та виплачені йому при звільненні (стаття 116). Оскільки на час звернення до суду із даним позовом позивачка не отримувала письмового повідомлення про нараховані та виплачені їй суми, строк на звернення до суду нею пропущено не було.

Питання судових витрат слід вирішити у відповідності до вимог ст. 141 ЦПК України.

При цьому суд враховує, що у відповідності до вимог Закону України «Про судовий збір», позивачка була звільнена від сплати судового збору при поданні даного позову до суду, тому судовий збір в розмірі 1 073,60 грн слід стягнути з відповідача на користь держави.

На підставі викладеного, ст. 43 Конституції України, ст. 3, 47, 74, 83, 116 КЗпП України, ст. 24 Закону України «Про відпустки», п. 2 розділу ІІ, п. 4 розділу ІІІ, п. 7 розділу ІV, «Порядку обчислення середньої заробітної плати», який затверджений постановою КМУ від 08.02.1995 №100 (в редакції чинній на час виникнення спірних правовідносин), керуючись ст. 258, 259, 263, 265, 268, 279, 354, 355 ЦПК України, суд-

У Х В А Л И В:

Позов ОСОБА_1 до комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради, про стягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки задоволити.

Стягнути із комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради на користь ОСОБА_1 не виплачену компенсацію за невикористані відпустки в розмірі 56 240 (п`ятдесят шість тисяч двісті сорок) гривень, з утриманням з цієї суми податку та інших обов`язкових платежів відповідно до законодавства України.

Стягнути із комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради на користь держави 1 073 (одну тисячу сімдесят три) гривні 60 копійок судового збору.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду .

Учасник справи, якому рішення суду не було вручене у день проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Позивачка: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 жителька АДРЕСА_1 .

Відповідач: комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медичної допомоги» Долинської міської ради, місцезнаходження м. Долина, вул. Степана Бандери, 9 Калуського району Івано Франківської області, код ЄДРПОУ 42326482.

Суддя Долинського районного суду В. А. Тураш

Дата ухвалення рішення01.11.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114609498
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошової компенсації за невикористані дні відпустки

Судовий реєстр по справі —343/2333/23

Постанова від 04.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Бойчук І. В.

Рішення від 01.11.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Тураш В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні