Ухвала
від 23.10.2023 по справі 235/5623/21
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 235/5623/21

Провадження № 2-о/204/287/23

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття справи до провадження та

відкриття провадження у справі

23 жовтня 2023 року суддя Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська Токар Н.В., ознайомившись з матеріалами цивільної справи за заявою ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: Покровська міська рада Донецької області (місцезнаходження: Донецька область, м.Покровськ, площа Шибанкова, буд.11), Покровський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану (місцезнаходження: Донецька область, м.Покровськ, вул.Торгівельна, буд.11) про оголошення фізичної особи померлою,-

ВСТАНОВИВ:

19 жовтня 2023 року до Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська надійшла заява ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: Покровська міська рада Донецької області (місцезнаходження: Донецька область, м.Покровськ, площа Шибанкова, буд.11), Покровський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану (місцезнаходження: Донецька область, м.Покровськ, вул.Торгівельна, буд.11) про оголошення фізичної особи померлою.

На виконання вимог ч.8 ст.187 ЦПК України, 23 жовтня 2023 року судом був зроблений запит до Єдиного державного демографічного реєстру та того ж дня отримано відповідь №284112 щодо зареєстрованого місця проживання заявника.

Ознайомившись із поданою заявою, вважаю, що вона відповідає вимогам ст. ст. 175-177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження, відсутні.

Частиною 4 ст.19 ЦПК України передбачено, що для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні призначене загальне позовне провадження.

З метою виконання вимог, передбачених ч.1 ст.189 ЦПК України, призначити підготовче провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19,187,189,190 ЦПК України, -

Ухвалив:

Цивільну справу за заявою ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: Покровська міська рада Донецької області (місцезнаходження: Донецька область, м.Покровськ, площа Шибанкова, буд.11), Покровський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану (місцезнаходження: Донецька область, м.Покровськ, вул.Торгівельна, буд.11) про оголошення фізичної особи померлою прийняти до свого провадження.

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: Покровська міська рада Донецької області (місцезнаходження: Донецька область, м.Покровськ, площа Шибанкова, буд.11), Покровський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану (місцезнаходження: Донецька область, м.Покровськ, вул.Торгівельна, буд.11) про оголошення фізичної особи померлою.

Справа буде розглянута судом у складі одного судді і двох присяжних за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче провадження у справі на 27 листопада 2023 року о 10:30 годині у приміщенні Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська за адресою: м.Дніпро, проспект Пушкіна, 77-Б (каб.№11).

Ухвалу про відкриття провадження надіслати сторонам у справі, а заінтересованій особі - копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Визначити заінтересованій особі п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк заінтересована особа маєправо надіслатисуду відзивна позовнузаяву,який повиненвідповідати ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копії відзиву та доданих до нього документів, заінтересована особа зобов`язана надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання заінтересованою особою відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами, що відповідає положенням ч.8 ст.178 ЦПК України.

Встановити заявнику п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити заінтересованій особі п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://kg.dp.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, і одночасно, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Токар

Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114611603
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою

Судовий реєстр по справі —235/5623/21

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Токар Н. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Токар Н. В.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Токар Н. В.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

Ухвала від 17.08.2021

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні