Постанова
від 06.06.2006 по справі па-1/58
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПА-1/58

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 червня 2006 р.   Справа № ПА-1/58   

За позовом:   Прокурора Коломийського району в інтересах держави –Пенсійного фонду   України в особі Управління Пенсійного фонду України в Коломийському районі, 78200 м.Коломия, вул.Валова, 47

До відповідача 1:   ПСП “Мрія Д.Ж.”, Коломийський район, с.Залуч, вул.Миру, 9

До відповідача 2:  Сільськогосподарського ТзОВ “Джерело”, Коломийський район, с.Кропивище, вул.Січових Стрільців, 4

    

                                                                                                      Суддя  Соботник В.В.

                                                  При секретарі судового засідання  Трінчук О.В.

                                                                                                                      

Представники:

Від позивача:  Яневич О.М. - головний спеціаліст - юрист, (довіреність №5422/06 від 14.10.05 )

Від відповідача 1 - ПСП “Мрія Д.Ж.”: Жупанський Д.М. - директор  (паспорт серія СС - № 213252 від 30.01.97)

Від відповідача 2: -  Сільськогосподарського ТзОВ “Джерело”: Козюк В.М. - директор (паспорт серія СЕ - № 006888 від 04.01.01)

Прокурор - не з'явився

У засіданняі брали участь:

Суть спору:  заявлена вимога про стягнення 7321грн.20коп. заборгованості по витратах на виплату та доставку пільгових пенсій.

          Ухвалою суду від 14.04.06 порушено провадження у адміністративній справі № ПА-1/58 і призначено попереднє засідання на 17.05.06.

          В попередньому судовому засіданні відповідач заявлені вимоги не визнав, пояснив, що він є правонаступником спілки селян “Запруття” в рівних частинах з сільськогосподарським ТзОВ “Джерело”, Коломийський район, с.Кропивище, вул.Січових Стрільців, 4.

          Ухвалою від 17.05.06 закінчено підготовче провадження і призначено справу до судового розгляду на 06.06.06 та залучено до участі у справі другого відповідача - Сільськогосподарське ТзОВ “Джерело”, Коломийський район, с.Кропивище, вул.Січових Стрільців, 4.

          Позивач в судовому засіданні підтримав позовні вимоги.

          В судовому засіданні 06.06.06 відповідачі визнали заявлений позов.

          Розглянувши матеріали справи, вислухавши пояснення представників сторін, суд встановив наступне.

          Відповідно до вимог ст.13 Закону України „Про пенсійне забезпечення», в редакції чинній на момент існування спірних правовідносин, підприємства та організації зобов»язані сплачувати до Пенсійного фонду України плату, що покриває,  витрати фонду на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до п.п. „б»- „з»цієї статті Закону.

          Пунктом 6.1. Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України»встановлено, що відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду України на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно частини 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

          Згідно вищезазначеної Інструкції, підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду України зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

          Так, Управлінням Пенсійного фонду України в  Коломийському районі направлено відповідачу Розрахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»., що підлягають сплаті за період з серпня по листопад 2005 року працівникам, які працювали в Сільськогосподарському ПСП "Мрія Д.Ж." та отримують пенсію на пільгових умовах, що підтверджується довідками ПФУ про розміри  фактично виплачених пенсій, які відповідач залишив без  виконання.

          В судовому засіданні представники відповідачів уточнили, що працівники, які отримують пільгові пенсії не працювали на даному підприємстві, а працювали у реорганізованій Спілці селян «Запруття».

          Відповідно до вимог п 6.3. Інструкції «Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України»у разі  ліквідації або зміни власника підприємства суми витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах Пенсійному фонду вносять правонаступники.

          Оскільки, відповідно до статутних документів відповідачів, вони є правонаступниками припиненої спілки селян «Запруття», то відповідно до  п.5 ст.107 ЦК України, якщо правонаступниками юридичної особи є  кілька  юридичних осіб і точно визначити правонаступника щодо конкретних обов'язків юридичної особи, що припинилася неможливо, юридичні особи - правонастуники  несуть солідарну відповідальність перед кредиторами юридичної особи, що припинилася.

          Станом на 16.03.06 за відповідачами рахується заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах в сумі  7321грн.20коп.          

          Доказів, які б свідчили про погашення заборгованості, або ж спростовували доводи позивача відповідачами суду не подано. В судовому засіданні відповідачі визнали суму заборгованості.

          За наведених обставин позовні вимоги є обгрунтованами та підлягають задоволенню.

          На підставі наведеного, керуючись ст.124 Конституції України,  ч.4 ст.94, ст.ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ :          

          Позов  задоволити.

          Стягнути з Сільськогосподарського ТзОВ «Джерело», Коломийський р-н, с.Кропивище, вул.Січових Стрільців, 4 (код 03751988)  на користь Управління Пенсійного фонду України в Коломийському районі, 78200, м.Коломия, вул.Валова, 47 (код 20551021)   3660грн.10коп. заборгованості по витратах на виплату та доставку пільгових пенсій.

          

          Стягнути з ПСП «Мрія Д.Ж.», Коломийський р-н, с.Залуч, вул. Миру, 9 (код 30831289)  на користь Управління Пенсійного фонду України в Коломийському районі, 78200, м.Коломия, вул.Валова, 47 (код 20551021)   3660грн.10коп. заборгованості по витратах на виплату та доставку пільгових пенсій.

          Виконавчий лист видати після набрання постановою законної сили за заявою позивача.

          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

          Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається  протягом десяти днів з дня її складення у повному обсязі відповідно до ст.160 Кодексу адміністративного судочинства України.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

          

         Суддя                                                                   В.В. Соботник

Постанова  виготовлена в повному

обсязі та підписана 09.06.2006р.

 

                                                                                                                             Виготовлено в діловодстві

              

                                                                                                                                                              


          

          

 

Дата ухвалення рішення06.06.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу114624
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —па-1/58

Постанова від 06.06.2006

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Соботник В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні