Ухвала
від 11.10.2023 по справі 214/4481/23
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/4481/23

2-о/214/179/23

У Х В А Л А

про призначення експертизи

11 жовтня 2023 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, у складі:

головуючого судді Попова В.В.,

присяжних Бесараб П.І., Безверхої В.В.,

при секретарі Собченко Н.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересовані особи Орган опіки та піклування виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради, Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Саксаганської районної у м. Кривому Розі ради, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернулась до суду із заявою, в якій просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною, встановити над нею опіку, призначивши її опікуном над нею. В обґрунтування своєї заяви заявник посилається на те, що ОСОБА_2 , яка є її рідною сестрою, страждає на психічну хворобу, є інвалідом з дитинства та їй безстроково встановлена 2-га група інвалідності, внаслідок чого вона не усвідомлює значення своїх дій та не може ними керувати і потребує постійного стороннього нагляду та догляду. Разом з тим, заявник просить суд призначити судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану ОСОБА_2 .

Заявник у судове засідання надала письмову заяву, в якій просила суд призначити по справі судово-психіатричну експертизу.

Представник Управління праціта соціальногозахисту населеннявиконавчого комітетуСаксаганської районноїу м.Кривому Розірадиу судове засідання не з`явилась, але надала до суду письмову заяву, в якій не заперечила проти призначення у справі експертизи та просила суд провести судове засідання за її відсутності.

Представник Органу опіки та піклування виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради у судове засідання не з`явився.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ст. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Приймаючи до уваги, що для вирішення справи необхідні спеціальні знання, суд вважає за необхідне призначити у справі судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст.252ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

На підставі п. 9 ч. 1 ст.253ЦПК України провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи.

Оскільки для проведення судово-психіатричної експертизи потрібен значний час, то провадження у справі слід зупинити на час проведення експертизи.

На підставі викладеного, керуючись п.5 ч. 1 ст.252, ст.298 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, заінтересовані особи Орган опіки та піклування виконавчого комітету Саксаганської районної у місті ради, Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Саксаганської районної у м. Кривому Розі ради, судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити наступні питання:

1.Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на психічну хворобу?

2.Чи розуміє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в силу свого психічного розладу здоров`я значення своїх дій та чи може керувати ними?

Проведення експертизи доручити експертам Дніпровської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричних експертиз та моніторингу наркотиків» МОЗ України, попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України за дачу завідомо неправдивого висновку та відмову від дачі висновку.

У розпорядження експертів надати матеріали даної цивільної справи та медичну карту ОСОБА_2 , які після проведення експертизи необхідно повернути до Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду у 15-денний строк з дня складення ухвали.

Суддя В.В. Попов,

Присяжні П.І. Бесараб,

В.В. Безверха.

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення11.10.2023
Оприлюднено06.11.2023
Номер документу114631992
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —214/4481/23

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні