Ухвала
від 03.11.2023 по справі 920/1261/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

03.11.2023м. СумиСправа № 920/1261/23

Господарський суд Сумської області у складі

судді Резніченко О.Ю.,

розглянув матеріали позовної заяви № б/н від 30.10.2023 (вх №4239 від 02.11.2023)

за позовом Приватного акціонерного товариства «Охтирський м`ясокомбінат»

до відповідачів: 1. Публічного акціонерного товариства «Комерційний Банк «Володимирський»

2. Товариства з обмеженою відповідальністю «Лекснавігатор»,

про визнання припиненою застави, припинення обтяження речового права

Суть питання, що вирішується ухвалою суду.

Позивач 02.11.2023 звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить суд:

1) визнати припиненою заставу за укладеним договором застави, зареєстрованим за №479, та посвідченим 07.02.2002р. Лебєдєвою Л.М. приватним нотаріусом Охтирського міського нотаріального округу, предметом застави згідно якого є об`єкти нерухомого загальною площею 4323,4кв.м., адреса: АДРЕСА_1 , номер об`єкта в РПВН: 38434361 укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю Комерційний банк Володимирський код ЄДРПОУ 26120084 та Відкритим акціонерним товариством Охтирський м`ясокомбінат код ЄДРПОУ 00444010.

2) припинити обтяження речового права (заборону) та припинити інше речове право номер запису про обтяження 19459278 у Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, реєстраційний номер обтяження 7090438 відносно майна ВАТ Охтирський м`ясокомбінат, яке знаходиться за адресою Сумська область, м.Охтирка, вул. Грибоєдова, буд. 27.

3) Припинити обтяження речового права (заборону) та припинити інше речове право номер запису про обтяження 19459270 у Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, реєстраційний номер обтяження 7090394 відносно майна ВАТ Охтирський м`ясокомбінат Сумська область, м.Охтирка, вул. Грибоєдова, буд. 27.

Суд дослідивши матеріали позовної заяви, дійшов висновку, що позовна заява підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного.

Мотиви, з яких суд дійшов вищезазначеного висновку. Законодавство, що підлягає застосуванню.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України позовна заява повинна містити, зокрема, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Частиною 5 статті 6 ГПК України визначено, що суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Електронний кабінет - це персональний кабінет (вебсервіс чи інший користувацький інтерфейс) у підсистемі (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за допомогою якого особі, яка пройшла електронну ідентифікацію, надається доступ до інформації та сервісів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремих підсистем (модулів), у тому числі можливість обміну (надсилання та отримання) документами (в тому числі процесуальними документами, письмовими та електронними доказами тощо) між судом та учасниками судового процесу, а також між учасниками судового процесу. Електронна ідентифікація особи здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису чи інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу.

Відповідно до абзаців 1-2 частини 6 статті 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку. Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Відповідно до ч. 1 ст. 174 ГПК України суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

Оскільки позивач є юридичною особовою, на нього частиною 6 статті 6 ГПК України покладено обов`язок зареєструвати електронний кабінет у Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

За приписами ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням викладених обставин, суд залишає позовну заяву без руху. Позивачу надається строк у десять днів для усунення вищезазначених недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст. 164, 174, 234, 235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1.Залишити без руху позовну заяву № б/н від 30.10.2023 (вх №4239 від 02.11.2023) Приватного акціонерного товариства «Охтирський м`ясокомбінат» до відповідача 1. Публічного акціонерного товариства «Комерційний Банк «Володимирський», відповідача 2. Товариства з обмеженою відповідальністю «Лекснавігатор» про визнання припиненою застави, припинення обтяження речового права.

2. Позивачу - надати десять днів, з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, для усунення недоліків позовної заяви, а саме подання доказів реєстрації свого електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

3. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Ухвала підписана суддею 03.11.2023.

СуддяО.Ю. Резніченко

Дата ухвалення рішення03.11.2023
Оприлюднено06.11.2023
Номер документу114651325
СудочинствоГосподарське
Сутьзалишення позовної заяви без руху. З урахуванням викладених обставин, суд залишає позовну заяву без руху. Позивачу надається строк у десять днів для усунення вищезазначених недоліків. На підставі викладеного, керуючись ст. 164, 174, 234, 235 ГПК України, суд

Судовий реєстр по справі —920/1261/23

Рішення від 10.01.2024

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 18.12.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 17.11.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 03.11.2023

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні