Ухвала
від 02.11.2023 по справі 140/2230/19
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

02 листопада 2023 року ЛуцькСправа № 140/2230/19 Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Волдінера Ф. А.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання в адміністративній справі за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Вест Ойл Груп» про стягнення фінансових санкцій,

ВСТАНОВИВ:

14.10.2023 до суду від представника Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі заявник) заява про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання у справі за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Вест Ойл Груп» про стягнення фінансових санкцій.

Заява обґрунтована тим, що 28.09.2023 у справі виданий виконавчий лист. Із зазначено виконавчого листа вбачається, що строк пред`явлення виконавчого документа до виконання встановлений до 17.02.2020, водночас виконавчий лист в адміністративній справі № 140/2230/19 датований 28.09.2023. що унеможливлює пред`явлення його до виконання.

В судове засідання, призначене на 02.10.2023, учасники справи не прибули, хоча належним чином були повідомлені про дату, час і місце розгляду справи.

Частиною третьою статті 376, частиною другою статті 379 КАС України встановлено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Відповідно до частини дев`ятої статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта. Як передбачено частиною четвертою статті 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відтак, з урахуванням вимог частини дев`ятої статті 205, частини четвертої статті 229, частини третьої статті 376, розгляд заяви про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання проведено в порядку письмового провадження та без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання до задоволення не підлягає, з огляду на наступне.

Відповідно до частини першої статті 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Судом встановлено, що рішенням Волинського окружного адміністративного суду від 16.10.2023 в адміністративній справі № 140/2230/19 позов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг до товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Вест Ойл Груп» про стягнення фінансових санкцій задоволено повністю: стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Вест Ойл Груп» 45900 (сорок п`ять тисяч дев`ятсот) гривень несплаченої пені в дохід Державного бюджету України (код бюджетної класифікації 21081100 «Адміністративні штрафи та інші санкції»).

З даних комп`ютерної системи «Діловодство спеціалізованого суду» встановлено, що копію вказаного рішення суду заявником отримано 21.10.2019.

Рішення набрало законної сили 16.11.2019.

Водночас, з матеріалів справи вбачається, що із заявою про видачу виконавчого листа заявник звернувся лише 11.09.2023 (відмітка поштового відділення на конверті, в якому заява надійшла до суду). Вказана заява надійшла до Волинського окружного адміністративного суду 14.09.2023.

28.09.2023 Волинським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 15472/2023р., з строком пред`явлення його до виконання до 17.02.2020.

Відповідно до приписів статті 12 Закону України «Про виконавче провадження» виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців (частина перша).

Строки, зазначені в частині першій цієї статті, встановлюються для виконання рішення з наступного дня після набрання ним законної сили чи закінчення строку, встановленого в разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а якщо рішення підлягає негайному виконанню - з наступного дня після його прийняття (частина друга).

Таким чином, заявник звернувся до суду за виконавчим листом у даній справі за межами строку пред`явлення виконавчого документу до виконання. При цьому заявником не наведено суду жодної причини пропуску цього строку.

Суд не бере до уваги посилання заявника на те, що у виконавчому документі вказано строк його пред`явлення, який сплив задовго до дати видачі цього документу, оскільки в силу приписів закону такий строк починає свій перебіг від дати набрання рішенням суду законної сили, а не з дати видачі виконавчого документу.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку про відмову в задоволенні заяви про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання в адміністративній справі за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг до товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Вест Ойл Груп» про стягнення фінансових санкцій.

Керуючись 205, 229, 248, 376 КАС України та на підставі Закону України «Про виконавче провадження», суд

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні заяви представника Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання в адміністративній справі за позовом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта Вест Ойл Груп» про стягнення фінансових санкцій.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, визначені статтею 256 КАС України, та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

СуддяФ.А. Волдінер

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.11.2023
Оприлюднено06.11.2023
Номер документу114655630
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —140/2230/19

Ухвала від 02.11.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 16.10.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Рішення від 16.10.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 09.08.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 24.07.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні