Ухвала
від 11.10.2023 по справі 524/7263/23
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/7263/23

Провадження № 2-о/524/242/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 жовтня 2023 року суддя Автозаводського районного суду міста Кременчука Семенова Людмила Михайлівна, розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документу

УСТАНОВИЛА:

ОСОБА_1 звернувся до Автозаводського районного суду міста Кременчука із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу.

Дослідивши матеріали заяви, суддя вважає за необхідне залишити заяву без руху та надати заявнику строк для усунення недоліків, виходячи з наступного:

Окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до ч. 3ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до ст. 187 ЦПК Українисуддя відкриває провадження у цивільній справі не інакше як на підставі заяви, поданої і оформленої в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Відповідно до п.5ч.3ст.175ЦПК Українипозовна заяваповинна міститивиклад обставин,якими позивач(заявник)обґрунтовує своївимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Згідно ч. 5 ст. 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Так, заявник звертається до суду із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу, проте не зазначає, які саме юридичні наслідки мають настати від встановленого факту та не надає письмову відмову зацікавленої особи, яка не визнає право заявника на майно.

Відповідно до частини першої, другоїстатті 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву (заяв) подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача (заявника) і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання позивачем (заявником) ухвали.

Зважаючи на викладене, суд приходить до висновку про неможливість відкриття провадження за заявою про встановлення факту родинних відносин та надає заявнику строку для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись статтями95,175,177,185,260,261,316,353 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Заяву ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документу залишити без руху.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Надати заявнику строк для усунення вказаних в ухвалі недоліків тривалістю 5 днів з дня отримання даної ухвали, попередивши, що у супротивному випадку заява буде визнана неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Семенова

Дата ухвалення рішення11.10.2023
Оприлюднено07.11.2023
Номер документу114670241
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючого документу

Судовий реєстр по справі —524/7263/23

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Семенова Л. М.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Семенова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні