Ухвала
від 06.11.2023 по справі 554/8637/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 06.11.2023Справа № 554/8637/23 Провадження № 2/554/7937/2023

У Х В А Л А

06 листопада 2023 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави у складі головуючого судді Гольник Л.В., секретаря Михайленко К.О., за участю позивача ОСОБА_1 , представника відповідача ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В.Скліфасовського» про визнання наказу незаконним та стягнення моральної шкоди,

в с т а н о в и в:

Позивач звернулася до суду з позовом до Комунального підприємства «Полтавська обласна клінічна лікарня ім.М.В.Скліфасовського» про визнання наказу незаконним та стягнення моральної шкоди, в якій прохала визнати незаконним та скасувати наказ КП «ПОКЛ ім.М.В.Скліфасовського ПОР» №248 від 19.06.2023 «Про дисциплінарне стягнення у вигляді догани по пульмонологічному відділенні», стягнути з відповідача 100000 грн. моральної шкоди.

Відповідач подав заперечення проти розгляду справи в порядку загального позовного провадження та заяву про виклик свідків.

У судовому засіданні позивач при вирішенні даних питань поклалася на розсуд суду.

Представник відповідача у судовому засідання підтримала заяву про виклик свідків, просила її задовольнити. Просила перейти до загального позовного провадження.

Заслухавши сторони, суд приходить до такого всиновку.

Відповідно до ухвали Октябрського районного суду м. Полтави від 09.10.2023 року відкрито спрощене позовне провадження з викликом сторін.

Згідно ч. 4 ст. 277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про: залишення заяви відповідача без задоволення; розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Відповідно до пункту 1 частини шостої статті 19ЦПК України для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з частиною четвертою статті 19ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В.Скліфасовського» про визнання наказу незаконним та стягнення моральної шкоди є малозначною, оскільки ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб - становить 100 000,00 грн., а справа не належить до категорії справ, які відповідно до ч. 4ст. 274 ЦПК Українипідлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, тому справа підлягає розгляду виключно у порядку спрощеного провадження.

Таким чином, суд вважає за необхідне залишити заяву відповідача із запереченнямипроти розглядусправи впорядку спрощеногопозовного провадження без задоволення.

Відповідно дост.91ЦПК Українивиклик свідказдійснюється зазаявою учасникасправи. Узаяві провиклик свідказазначаються йогоім`я,місце проживання(перебування)або місцероботи,обставини,які вінможе підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Отже, суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника позивача про виклик свідків.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.19, 91, 274, 277,279 ЦПК України,

у х в а л и в:

Заяву відповідача із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження залишити без задоволення.

Клопотання відповідача про виклик свідків задовольнити.

Викликати у судове засідання свідків : ОСОБА_3 , АДРЕСА_1 ; ОСОБА_4 , АДРЕСА_2 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В.Гольник

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено07.11.2023
Номер документу114670498
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —554/8637/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Гольник Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні