Ухвала
від 06.11.2023 по справі 128/3750/23
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/3750/23

УХВАЛА

06 листопада 2023 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Карпінська Ю.Ф., отримавши письмове клопотання представника Товариства зобмеженою відповідальністю«Сільськогосподарське товариствоз обмеженоювідповідальністю «МаліКрушлинці»згідно з ордером Покотила Владислава Миколайовича про проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції,

УСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа № 128/3750/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Малі Крушлинці» про розірвання договору оренди земельної ділянки, по якій проводиться підготовче засідання.

02.11.2023 до Вінницького районного суду Вінницької області надійшло письмове клопотання представника Товариства зобмеженою відповідальністю«Сільськогосподарське товариствоз обмеженоювідповідальністю «МаліКрушлинці»згідно з ордером Покотила Владислава Миколайовича про участь в підготовчому засіданні о 12 год 30 хв 29.11.2023 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Згідно з довідкою, складеною помічником судді Сінельник В.І., суддя Карпінська Ю.Ф. перебувала у нарадчій кімнаті по кримінальному провадженню, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань 18.01.2020 за № 12020020000000025 (КП № 143/592/20), з 31.10.2023 до 06.11.2023.

Частиною першою статті 212 ЦПК України визначено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з ч. 1 ст. 183 ЦПК України, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Відповідно до ч. 2 ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Частиною четвертою статті 183 ЦПК України визначено, що суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Звертаючись із клопотанням про проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, представник відповідача не надав доказів направлення копії такого клопотання іншим учасникам справи. Тобто клопотання представника відповідача не відповідає встановленим вимогам законодавства.

За наведених обставин клопотання представника Товариства зобмеженою відповідальністю«Сільськогосподарське товариствоз обмеженоювідповідальністю «МаліКрушлинці»згідно з ордером Покотила Владислава Миколайовича про проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів підлягає поверненню без розгляду.

В той же час звертаю увагу представника відповідача, що в приміщенні Вінницького районного суду Вінницької області наявно лише три зали судових засідань, які обладнані системою відеоконференції, що використовуються сімома суддями, які розглядають, в тому числі, кримінальні провадження, для зв`язування з місцями тимчасового утримання осіб, які перебувають під вартою, з виправними колоніями, де засуджені відбувають покарання, тому використання цих залів для проведення судових засідань в режимі відеоконференції для розгляду цивільних справ буде створювати значні незручності.

Керуючись ст.ст. 183, 212 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника Товариства зобмеженою відповідальністю«Сільськогосподарське товариствоз обмеженоювідповідальністю «МаліКрушлинці»згідно з ордером Покотила Владислава Миколайовича про проведення підготовчого засідання по цивільній справі № 128/3750/23 в режимі відеоконференції повернути заявнику без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ Юлія КАРПІНСЬКА

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено07.11.2023
Номер документу114675276
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —128/3750/23

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Карпінська Ю. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні