Ухвала
від 06.11.2023 по справі 903/1133/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

06 листопада 2023 року № 903/1133/23 за заявою: Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Шевченківського району м. Києва, м. Київ

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю «Ремонтно-аварійна служба «РАС», с. Залізниця (3), Любешівський р-н., Волинська обл.

про видачу судового наказу

Суддя Кравчук А.М.

встановив: 03.11.2023 на адресу Господарського суду Волинської області надійшла заява Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Шевченківського району м. Києва до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ремонтно-аварійна служба «РАС» про видачу судового наказу.

Дослідивши матеріали заяви та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що заяву слід залишити без руху, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 150 ГПК України до заяви про видачу судового наказу додаються: 1) документ, що підтверджує сплату судового збору; 2) документ, що підтверджує повноваження представника, - якщо заява підписана представником заявника; 3) копія договору, укладеного в письмовій (в тому числі електронній) формі, за яким пред`явлено вимоги про стягнення грошової заборгованості; 4) інші документи або їх копії, що підтверджують обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги.

Відповідно до ч. 2 ст. 156 Господарського процесуального кодексу України одночасно з копією судового наказу боржникові надсилається копія заяви стягувача про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами.

Судом встановлено, що Комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Шевченківського району м. Києва до заяви про видачу судового наказу додано завірені копії документів (доказів), якими заявник обґрунтовує свої вимоги, в одному екземплярі.

Проте, суд не наділений повноваженнями засвідчувати копії документів, зроблені з копії документів, у зв`язку з чим вважає за необхідне надати час заявнику для подання до суду копії заяви про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами, належним чином засвідченими, для направлення боржнику.

За таких обставин, суд вважає за можливе до заяви про видачу судового наказу застосувати за аналогією положення ст. 174 ГПК України, в частині приписів щодо залишення заяви без руху.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, встановлених цим Кодексом, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху. В ухвалі про залишення заяви без руху зазначаються недоліки заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

З врахуванням викладеного, суд дійшов висновку, що заява Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Шевченківського району м. Києва про видачу судового наказу не відповідає вимогам ГПК України, а тому суд вважає за необхідне залишити вказану заяву без руху, надавши заявнику строк для усунення виявлених недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 157, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Заяву Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Шевченківського району м. Києва про видачу судового наказу залишити без руху.

2. Заявнику не пізніше 5-ти календарних днів з дня вручення ухвали усунути недоліки заяви та подати суду належним чином засвідченої копії примірника заяви про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами для боржника.

Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її підписання відповідно до ч.2 ст. 235 ГПК України.

Ухвала суду підписана 06.11.2023.

Ухвали суду підлягають оскарженню до Північно-західного апеляційного господарського суду відповідно до ст.ст. 255-256, п. 17.5 Перехідних положень ГПК України.

Суддя А. М. Кравчук

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено07.11.2023
Номер документу114677096
СудочинствоГосподарське
Сутьвидачу судового наказу

Судовий реєстр по справі —903/1133/23

Судовий наказ від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Судовий наказ від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 06.11.2023

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні