Ухвала
від 01.11.2023 по справі 923/791/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про відсторонення арбітражного керуючого

від виконання повноважень розпорядника майном боржника

"01" листопада 2023 р.м. Одеса Справа № 923/791/21Господарський суд Одеської області у складі судді Райчевої Світлани Іванівни,

при секретарі судового засідання Скогутовському І.П.

дослідивши матеріали справи

за заявою кредитора: Акціонерного товариства "БАНК КРЕДИТ ДНІПРО" (01033, м. Київ, вул. Жилянська, 32, код ЄДРПОУ: 14352406)

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ" (73000, м. Херсон, вул. Робоча, буд. 52, оф. 1, код ЄДРПОУ: 41867265)

про банкрутство

За участю:

від Акціонерного товариства "БАНК КРЕДИТ ДНІПРО": адвокат Препелиця Ю.В.;

розпорядник майном Боржника: арбітражний керуючий Глеваський В.В.

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство "БАНК КРЕДИТ ДНІПРО" звернулось до Господарського суду Херсонської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ", посилаючись на положення Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 03.09.2021р. відкрито провадження у справі про банкрутство провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ"; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника; розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Глеваського Віталія Васильовича.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 23.08.2023 р. справу №923/791/21 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ" прийнято до свого провадження суддею Господарського суду Одеської області Райчевою С.І.

22.06.2023р. арбітражний керуючий Глеваський В.В. звернувся до суду із заявою про відсторонення його від виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ" у справі №923/791/21 за власним бажанням, у зв`язку із сімейними обставинами.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 16.10.2023р. заяву Глеваського В.В. про відсторонення від виконання повноважень розпорядника майном Боржника у справі №923/791/21 призначено до розгляду у судовому засіданні на 01.11.2023р.

Пунктом 7 ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх повноважень.

Частиною 4 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що арбітражний керуючий може бути відсторонений господарським судом від виконання повноважень розпорядника майна, керуючого реструктуризацією, керуючого санацією, ліквідатора, керуючого реалізацією за його заявою.

Розглянувши заяву арбітражного керуючого Глеваського В.В. про відсторонення його від виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ" у справі №923/791/21 за власним бажанням, господарським судом встановлено відповідність цієї заяви положенням Кодексу України з процедур банкрутства.

З огляду на вказані обставини, господарський суд задовольняє заяву арбітражного керуючого Глеваського В.В. та відсторонює його від виконання повноважень розпорядника майном Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ".

Разом з тим, господарський суд зазначає, що станом на 01.11.2023р. у суду відсутня кандидатура арбітражного керуючого для призначення його розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ", у зв`язку із чим господарський суд тимчасово до призначення у встановленому порядку іншого арбітражного керуючого, покладає виконання повноважень розпорядника майном Боржника на арбітражного керуючого Глеваського В.В.

Щодо визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення його розпорядником майном Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ" господарський суд зазначає наступне.

Абзацом 2 ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

Комітет кредиторів Боржника на розгляду суду пропозиції щодо арбітражного керуючого для призначення його розпорядником майна не надав.

16.10.2023р. господарським судом у комп`ютерній програмі "Діловодство спеціалізованого суду" було здійснено запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого із числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору для призначення його розпорядником майна Боржника.

У довідці від 18.10.2023 р. щодо кандидатури арбітражного керуючого, підписаній електронним цифровим підписом відповідальної особи ДП „ІСС" Юрченко С.В., визначено арбітражного керуючого Гладія Олександра Васильовича, якому суд ухвалою від 19.10.2023р. запропонував надати заяву про згоду на участь у справі №923/791/21 із зазначенням відомостей, передбачених ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, та інших відомостей, необхідних для розгляду заяви.

Станом на дату проведення судового засідання, арбітражний керуючий Гладій О.В. заяву про згоду на участь у справі №923/791/21 до суду не надав.

01.11.2023р. у судовому засіданні представник ініціюючого кредитора зазначила, що просить суд визначити кандидатуру арбітражного керуючого для призначення розпорядником майна у справі із шляхом автоматизованого відбору із числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Враховуючи наявність усного клопотання учасника справи на визначення кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядником майна Боржника, а також з метою недопущення порушення основних засад (принципів) господарського судочинства, а саме розумності строків розгляду справи судом, господарський суд вважає за належне визначити кандидатуру арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майном Боржника у порядку, визначеному ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства.

Частиною 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне здійснити у комп`ютерній програмі „Діловодство спеціалізованого суду" запит на автоматичне визначення трьох кандидатур арбітражних керуючих для виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ".

Після отримання довідки щодо кандидатур арбітражних керуючих, їм буде направлено ухвалу суду щодо надання згоди для участі у справі про банкрутство.

Керуючись ст. 1, 2, 12, 28, 44 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання арбітражного керуючого Глеваського Віталія Васильовича (свідоцтво №1724 від 20.03.2015р.) про відсторонення від виконання повноважень розпорядника майном у справі №923/791/21 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ" (73000, м. Херсон, вул. Робоча, буд. 52, оф. 1, код ЄДРПОУ: 41867265) - задовольнити.

2. Відсторонити арбітражного керуючого Глеваського Віталія Васильовича (свідоцтво №1724 від 20.03.2015р.) від виконання повноважень розпорядника майном у справі №923/791/21 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ" (73000, м. Херсон, вул. Робоча, буд. 52, оф. 1, код ЄДРПОУ: 41867265).

3. Зобов`язати арбітражного керуючого Глеваського Віталія Васильовича (свідоцтво №1724 від 20.03.2015р.) виконувати повноваження розпорядника майном Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ" (73000, м. Херсон, вул. Робоча, буд. 52, оф. 1, код ЄДРПОУ: 41867265) до призначення у встановленому порядку іншого розпорядника майном.

4. Запропонувати комітету кредиторів Боржника надати суду пропозиції стосовно кандидатури арбітражного керуючого для призначення його розпорядником майна Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ".

5. Здійснити три запити для визначення кандидатур арбітражних керуючих для виконання повноважень розпорядника майном у справі №923/791/21 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "НАФТОВА КОМПАНІЯ "ТЕРМІНАЛ" із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, шляхом формування відповідних запитів у комп`ютерній програмі "Діловодство спеціалізованого суду".

Ухвала набрала законної сили 01.11.2023 р. та може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства, та ст.ст. 254, 255 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено 03.11.2023р.

Копію ухвали надіслати до електронного кабінету користувача підсистеми "Електронний суд": арбітражному керуючому Глеваському Віталію Васильовичу; представнику АТ "Банк Кредит Дніпро" адвокату Препелиці Ю.В.

Копію ухвали в електронному вигляді надіслати: ТОВ "Нафтова Компанія Термінал" (nafkomterminal@gmail.com); Головному управлінню ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі (kherson.official@tax.gov.ua).

Суддя С.І. Райчева

Дата ухвалення рішення01.11.2023
Оприлюднено07.11.2023
Номер документу114678307
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про банкрутство, з них: банкрутство юридичної особи

Судовий реєстр по справі —923/791/21

Ухвала від 05.04.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Постанова від 17.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 17.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 22.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 17.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 01.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Райчева С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні