Ухвала
від 06.11.2023 по справі 332/4302/23
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

69106 Україна м. Запоріжжя вул. Лізи Чайкіної 65 тел.(061) 236-59-98

Справа № 332/4302/23

Провадження №: 2-во/332/42/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 листопада 2023 р. м. Запоріжжя

Суддя Заводського районного суду м. Запоріжжя Марченко Н.В., за участю секретаря судового засідання Петракей Р.С., розглянувши заяву голови правління Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Республіканська 51/46» про виправлення описки в ухвалі Заводського районного суду м. Запоріжжя від 28.08.2023 по справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Республіканська, буд.51/46» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 . ОСОБА_3 про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла заява позивача про виправлення описки, в якій останній зазначає, що в вступній, описовій та резолютивній частинах ухвали судом допущено описку - зазначено неправильне найменування позивача, а саме: вказано «Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку « АДРЕСА_1 » замість правильної « Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Республіканська 51/46». Вищезазначена описка унеможливлює виконання судового рішення в частині повернення позивачеві з державного бюджету судового збору.

Відповідно до ст.269 ЦПК Українисуд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за можливе заяву задовольнити, виходячи з наступного.

В порядкуст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень за ініціативою суду, вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

У зв`язку з неявкою у судове засідання сторін фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснювалось.

Як вбачається з матеріалів справи, при виготовленні тексту судового рішення судом була допущена описка в вступній, описовій та резолютивній частинах ухвали - зазначено неправильне найменування позивача, а саме: вказано «Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Республіканська, буд. 51/46» замість правильної « Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Республіканська 51/46».

Враховуючи вищевикладене, зазначена описка є очевидною і сталася при виготовленні судового рішення, що фактично не вплинуло на суть винесеного рішення, а тому заява підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 269 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заявуголови правління Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Республіканська 51/46» про виправлення описки в ухвалі Заводського районного суду м. Запоріжжя від 28.08.2023 по справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Республіканська, буд. 51/46» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 . ОСОБА_3 про стягнення заборгованості задовольнити.

Виправити описку в вступній, описовій та резолютивній частинах ухвали Заводського районного суду м. Запоріжжя від 28.08.2023 по справі за позовом Об`єднання співвласниківбагатоквартирного будинку«Республіканська буд.51/46»до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 . ОСОБА_3 простягнення заборгованості,зазначивши правильненайменування позивача, а саме: « Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Республіканська 51/46», замість неправильної «Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Республіканська, буд. 51/46».

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Запорізького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її оголошення.

Учасник справи, якому ухвалу суду не було вручено у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Н.В. Марченко

СудЗаводський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114680772
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про виправлення помилки у судовому рішенні

Судовий реєстр по справі —332/4302/23

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні