Ухвала
від 06.11.2023 по справі 499/808/23
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Іванівський районний суд Одеської області

Іванівський районний суд Одеської області

Справа № 499/808/23

Провадження № 2/499/286/23

У Х В А Л А

Іменем України

06 листопада 2023 року смт Іванівка

Іванівськийрайонний судуОдеської областіу складіголовуючого суддіПогорєлова І.В.,за участюсекретаря судовогозасідання ДібровоїО.І.розглянувши усудовому засіданніпозовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог - органопіки тапіклування Коноплянськоїсільської радиБерезівського районуОдеської області провизначення місцяпроживання дитиниз батьком,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду на стадії підготовчого судового засідання перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - орган опіки та піклування Коноплянської сільської ради Березівського району Одеської області про визначення місця проживання дитини з батьком.

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з`явився, проте подав заяву про прийняття до провадження позовної заяви з додатковою вимогою про стягнення аліментів з відповідачки на неповнолітню дитину.

Суд, дослідивши заяву про збільшення позовних вимог, дійшов наступного висновку.

Згідно п.2 ч.2, ч.5 ст.49 ЦПК України, крім прав та обов`язків, визначених устатті 43цього Кодексу позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

У разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої,частинами третьою,четвертою цієї статті, до суду подаються докази направлення копій такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. Таке надсилання може здійснюватися в електронній формі через електронний кабінет з урахуванням положень статті 43 цього Кодексу.

У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає в ухвалі.

Судом встановлено, що позивачем подано письмову заяву про збільшення позовних вимог в підготовчому судовому засіданні. До якої долучено докази направлення відповідачці копії заяви про збільшення позовних вимог, а тому заява підлягає прийняттю.

Суд, дослідивши матеріали цивільної справи, вважає можливим прийняти заяву про збільшення позовних вимог, подану позивачем до розгляду, оскільки розгляд даної справи по суті не розпочинався, позивач скористався своїм процесуальним правом на подання заяви про збільшення позовних вимог, що відповідає вимогам ст. 49 ЦПК України.

Отже, керуючись ст. 197, 200, 261 ЦПК України, суд,-

постановив:

Прийняти заяву про збільшення позовних вимог по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - орган опіки та піклування Коноплянської сільської ради Березівського району Одеської області про визначення місця проживання дитини з батьком.

В подальшому розглядати справу з урахуванням збільшених позовних вимог.

Роз`яснити відповідачу, що вона має право надати відзив на позовні вимоги в частині що збільшилися у п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання ухвали суду про прийняття заяви про збільшення позовних вимог.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

У зв`язку з зазначеним, визначити нову дату підготовчого засідання з розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - орган опіки та піклування Коноплянської сільської ради Березівського району Одеської області про визначення місця проживання дитини з батьком та стягнення аліментів на неповнолітню дитину - 04 грудня 2023 о 10 год. 00 хв.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяІгор ПОГОРЄЛОВ

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114683825
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —499/808/23

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні