Ухвала
від 06.09.2023 по справі 369/2071/23
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/2071/23

Провадження № 2/369/3033/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06.09.2023 м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Фінагеєвої І.О.,

при секретарі Цукаревій К.А.,

за участі представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача Негробова О.В.,

розглянувши у відкритому судовому клопотання представника відповідача ПП "Регіон-Дніпро" адвокатаНегробова О.В. про повернення до стадії підготовчого судового засідання у цивільній справі № 369/2071/23 за позовною заявою ОСОБА_2 до ПП "Регіон-Дніпро", третя особа: ОСОБА_3 , про стягнення матеріальної та моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 13 лютого 2023 року провадження в справі було відкрито в порядку загального позовного провадження із призначенням підготовчого судового засідання.

Ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 29 червня 2023 року підготовче провадження в справі було закрито та справу призначено до розгляду по суті.

25 серпня 2023 року представником відповідача ПП "Регіон-Дніпро" адвокатомНегробовим О.В. подано клопотання про повернення до стадії підготовчого провадження.

Представник позивача в судовому засіданні не заперечувала проти задоволення клопотання про повернення до стадії підготовчого провадження у справі.

Представник відповідача в судовому засіданні просив задовольнити клопотання про повернення до стадії підготовчого провадження у справі.

Дослідивши клопотання, матеріали справи, суд дійшов висновку про задоволення клопотання про повернення до стадії підготовчого провадження, з огляду на таке.

Положеннями ст.189ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

В підготовчому судовому засіданні суд у відповідності до ст.197ЦПК України вирішує важливі питання, з`ясування яких, повинні передувати розгляду справи по суті у відкритому судовому засіданні та без вирішення яких можуть бути порушенні права учасників справи.

ПриписиЦПК Українине містять заборони щодо повернення до стадії підготовчого провадження у разі наявності ухвали про його закриття.

Стаття 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод(далі Конвенція) гарантує право на справедливий і публічний розгляд справи. Право на розгляд справи означає право особи звернутися до суду та право на те, що його справа буде розглянута та вирішена судом. При цьому, особі має бути забезпечена можливість реалізувати вказані права без будь-яких перепон чи ускладнень. Здатність особи безперешкодно отримати судовий захист є змістом поняття доступу до правосуддя. Перешкоди у доступі до правосуддя можуть виникати як через особливості внутрішнього процесуального законодавства, так і через передбачені матеріальним правом обмеження.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе повернутись до стадії підготовчого засідання, оскільки таке повернення зумовлене необхідністю збору доказів з метою встановлення фактичних обставини справи, що мають значення для її вирішення та підтвердження належними доказами, з метою справедливого та неупередженого вирішення справи.

Керуючись нормами ст.43,49,189,197,260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Повернутись до стадії підготовчого провадження у справі №369/2071/23 за позовною заявою ОСОБА_2 до ПП "Регіон-Дніпро", третя особа: ОСОБА_3 , про стягнення матеріальної та моральної шкоди.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя: І.О. Фінагеєва

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114687545
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —369/2071/23

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

Ухвала від 13.02.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Фінагеєва І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні