Ухвала
від 03.11.2023 по справі 703/4261/23
СМІЛЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 703/4261/23

2-о/703/176/23

УХВАЛА

03 листопада 2023 року м. Сміла

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Биченка І.Я.,

за участю секретаря судового засідання Литвин Г.Т.,

провівши в залі суду в м. Сміла судове засідання по цивільній справі №703/4261/23 за заявою Смілянської міської ради, заінтересована особа управління економічного розвитку виконавчого комітету Смілянської міської ради про визнання спадщини відумерлою,

у с т а н о в и в :

Смілянська міська рада звернулася до Смілянського міськрайонного суду Черкаської області із заявою про визнання відумерлою спадщини, що відкрилася ІНФОРМАЦІЯ_1 після смерті ОСОБА_1 , а саме житлового будинку АДРЕСА_1 .

До суду надійшло клопотання заявника про витребування зі Смілянського виробничого відділку КП «ЧООБТІ» відомостей про реєстрацію права власності на кв. АДРЕСА_2 .

В судове засідання учасники справи не з`явились.

Представник заявника ОСОБА_2 подав до суду заяву, в якій просив судове засідання провести без його участі та задовольнити подане клопотання.

Заінтересована особа подала до суду заяву, в якій просила розгляд справи провести за відсутності представника управління економічного розвитку та задовольнити заяву про визнання спадщини відумерлою.

Суд, ознайомившись із поданим клопотанням, приходить до наступного.

Цивільним процесуальним законодавством вставлено, що окреме провадження призначене для розгляду справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов для здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав (ч.7 ст. 19 ЦПК України).

Відповідно до ст. 294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Згідно зі ст.76,77 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Суд вважає, що з метою встановлення належності ОСОБА_1 нерухомого майна, яке просить заявник передати у власність територіальної громади, необхідно витребувати зі Смілянського виробничого відділку КП «ЧООБТІ» відомостей про реєстрацію права власності на кв. АДРЕСА_2 .

Відповідно до ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Як встановлено ч.2 ст. 240 ЦПК України якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

В зв`язку з витребуванням доказів, суд вважає, що в судовому засіданні слід оголосити перерву.

Керуючись ст. 12, 240, 260, 294 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Витребувати у Смілянському виробничому відділку КП «ЧООБТІ» відомості про реєстрацію права власності на кв. АДРЕСА_2 .

Встановити строк надання витребуваних судом документів - не пізніше 5 днів з дня отримання копії ухвали суду.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Оголосити перерву в судовому засіданні до 11 год. 30 хв. 01 грудня 2023 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: І.Я. Биченко

Дата ухвалення рішення03.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114688986
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою

Судовий реєстр по справі —703/4261/23

Рішення від 17.01.2024

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні