Ухвала
від 06.11.2023 по справі 944/2683/22
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 944/2683/22

Провадження №2-во/944/35/23

УХВАЛА

06.11.2023 рокум.Яворів

Суддя Яворівського районного суду Львівської області Поворозник Д.Б., розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Зозулі Андрія Васильовича про виправлення описки у виконавчому листі, виданому на підставі рішення Яворівського районного суду Львівської області у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агролан-Захід Полюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Акріс-Захід» про розірвання договорів оренди земельної ділянки, стягнення заборгованості з орендної плати,

в с т а н о в и в:

У провадженні суду перебувала справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агролан-Захід Полюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Акріс-Захід» про розірвання договорів оренди земельної ділянки, стягнення заборгованості з орендної плати.

03 листопада 2023 року представник позивача ОСОБА_1 адвокат Зозуля А.В. подав заяву про виправлення описки у виконавчому листі, виданому на підставі рішення Яворівського районного суду Львівської області від 08 серпня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агролан-Захід Полюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Акріс-Захід» про розірвання договорів оренди земельної ділянки, стягнення заборгованості з орендної плати, а саме просить вказати правильно відповідача з якого призначено стягнення ТзОВ «Агролан-Захід Полюс», юридична адреса: Львівська область, Буський район, с.Тур`я, вул.Центральна, 1а.

Розглянувши заяву представника позивача, дослідивши матеріали справи суд дійшов такого висновку.

21 червня 2023 року Яворівським районним судом Львівської області винесено рішення, яким задоволено частковопозов ОСОБА_1 , стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Агролан-Захід Плюс» на користь ОСОБА_1 : заборгованість із виплати орендної плати в розмірі 16935 гривень 38 копійок; пеню за несвоєчасне внесення орендної плати в розмірі 310 гривень 96 копійок; 3% річних від простроченої суми в розмірі 256 гривень 00 копійок; інфляційні втрати в розмірі 2948 гривень 48 копійок, разом: 20 450,00 грн. гривень 92 копійки. У задоволенні решти позовних вимог було відмовлено. Також стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Агролан-Захід Плюс» на користь ОСОБА_1 судовий збір у розмірі 886 гривень 26 копійок.

03 серпня 2023 року на підставі даного рішення суду було видано виконавчий лист, який був поданий до виконання приватному виконавцю виконавчого округу Львівської області Пиць А.А.

10 жовтня 2023 року виконавчий лист від 03 серпня 2023 року, який виданий у справі на підставі рішення Яворівського районного суду Львівської області від 21 червня 2023 року за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агролан-Захід Полюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Акріс-Захід» про розірвання договорів оренди земельної ділянки, стягнення заборгованості з орендної плати був повернутий без прийняття до виконання, оскільки місцезнаходження боржника є за межами виконавчого округу Львівської області.

Як вбачається з матеріалів справи відповідачами у справі є: ТзОВ «Агролан-Захід Полюс», юридична адреса: Львівська область, Буський район, с.Тур`я, вул.Центральна, 1а та ТзОВ «Акріс-Захід», юридична адреса: м.Київ, вул.Жилянська, 106-Б.

Рішенням Яворівського районного суду Львівської області від 21 червня 2023 року вирішено стягнути на користь ОСОБА_1 заборгованість із виплати орендної плати, пеню за несвоєчасне внесення орендної плати в розмірі; 3% річних від простроченої суми в розмірі; інфляційні втрати з Товариства з обмеженою відповідальністю «Агролан-Захід Плюс».

Однак відповідачем у виконавчому листі з якого підлягає стягнення вказано ТзОВ «Акріс-Захід».

Відповідно до ч. 1ст. 269 Цивільного процесуального кодексу Українисуд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Відповідно до вимог ч.1 ст.432 ЦПК Українисуд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Відповідно до ч.4ст.432 ЦПК України, про виправлення помилки в виконавчому документі суд постановляє ухвалу.

Судом з`ясовано, що у виконавчому листі помилково зазначено боржником з якого призначено стягнення ТзОВ «Акріс-Захід», а не ТзОВ «Агролан-Захід Полюс».

Вказана описка є технічною помилкою, яку слід виправити.

Враховуючи викладене вище, суддя дійшов висновку про необхідність виправлення зазначеної описки.

Також суд ухвалив відповідно до ст. 432 Цивільного процесуального кодексу Українирозглядати питання про виправлення описки без виклику учасників справи.

Керуючисьст. 269 Цивільного процесуального кодексу України, суддя

у х в а л и в:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Зозулі Андрія Васильовича про виправлення описки у виконавчому листі, задовольнити.

Внести виправлення у виконавчий лист, виданий Яворівським районним судом Львівської області у справі №944/2683/22 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Агролан-Захід Полюс», Товариства з обмеженою відповідальністю «Акріс-Захід» про розірвання договорів оренди земельної ділянки, стягнення заборгованості з орендної плати, а саме: на зворотній стороні виконавчого листа вказавши боржником Товариство з обмеженою відповідальністю «Агролан-Захід Полюс», юридична адреса: Львівська область, Буський район, с.Тур`я, вул.Центральна, 1а.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Д.Б. Поворозник

СудЯворівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114704092
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —944/2683/22

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Рішення від 21.06.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Рішення від 21.06.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Поворозник Д. Б.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Білецька М. О.

Ухвала від 09.08.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Білецька М. О.

Ухвала від 28.07.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Білецька М. О.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Білецька М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні