Ухвала
від 06.11.2023 по справі 714/1274/23
ГЕРЦАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2/714/271/23

ЄУН : 714/1274/23

У Х В А Л А

06 листопада 2023 року м. Герца

Суддя Герцаївськогорайонного судуЧернівецької області Єфтемій С.М., розглянувши клопотання представника Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Герцаївського районного суду Чернівецької області знаходиться цивільна справа за позовною заявою Чернівецької окружноїпрокуратуривінтересах державивособі ГоловногоуправлінняДержгеокадаструу Чернівецькійобласті до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації та продажу на земельних торгах.

Ухвалою Герцаївського районного суду Чернівецької області від 06 жовтня 2023 року було відкрито провадження по справі яку призначено до підготовчого розгляду в порядку загального позовного провадження на 07 листопада 2023 року.

19.10.2023 року та 03.11.2023 року на електронну пошту суду від представників Головногоуправління Держгеокадаструу Чернівецькій області відповідно ОСОБА_2 та ОСОБА_3 надійшли клопотання аналогічні за змістом, за якими представник ОСОБА_2 просить провести підготовче судове засідання призначене на 07.11.2023 року, а представник ОСОБА_3 просить провести судові засідання в режимі відео конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з допомогою системи «EasyCon».

Неможливість прибуття представників Головногоуправління Держгеокадаструу Чернівецькій області обумовлена географічним розташуванням та військовим станом.

Вирішуючи зазначене клопотання,слід зазначити про наступне.

Відповідно до ч.ч. 1, 4 ст. 211 ЦПК України розгляд справи відбувається в судовому засіданні. Судове засідання проводиться у спеціально обладнаному приміщенні залі судових засідань. Окремі процесуальні дії в разі необхідності можуть вчинятися за межами приміщення суду.

Про можливість участі учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції йдеться у ст. 212 ЦПК України.

Згідно зч.2 вказаної статті, учасник справи має подати заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

За положеннями ч. 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Суд можепостановити ухвалупро участьучасника справиу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїв приміщеннісуду,визначеному судом (ч. 6 ст. 212 ЦПК України).

Аналіз наведеної норми свідчить, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони. Крім того, такий спосіб участі має винятковий характер, та має бути зумовлений обґрунтованими причинами, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь сторони в судовому засіданні.

Звертаючись до суду із відповідними клопотанням щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції, представники Держгеокадаструу Чернівецькій області не надали належних доказів, на підтвердження обставин, що перешкоджають їм прибути у судове засідання для участі у розгляді справи.

Окрім того, представник Держгеокадаструу Чернівецькійобласті МужилівськийД.В.подав судуклопотання пропроведення судовогозасідання урежимі відеоконференції зпорушенням строкупро якиййдеться уч.2 ст. 212 ЦПК України.

Враховуючи незначну територіальну віддаленість та належне транспортне сполучення між м. Герца та м. Чернівці, суд не вбачає обставин, які б могли ускладнити участь представників Держгеокадаструу Чернівецькій області у судовому засіданні.

Виходячи з викладеного, клопотання представників Держгеокадаструу Чернівецькій області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції не підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 211, 212, 258-260 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання представників Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області про проведення судового засідання у режимі відеоконференції по справі № 2/714/271/23 (ЄУН: 714/1274/23) за позовною заявою Чернівецької окружноїпрокуратуривінтересах державивособі ГоловногоуправлінняДержгеокадаструу Чернівецькійобласті до ОСОБА_1 про припинення прававласності наземельну ділянкушляхом їїконфіскації тапродажу наземельних торгах відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя :

СудГерцаївський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114712511
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —714/1274/23

Рішення від 10.01.2024

Цивільне

Герцаївський районний суд Чернівецької області

Єфтемій С. М.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Герцаївський районний суд Чернівецької області

Єфтемій С. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Герцаївський районний суд Чернівецької області

Єфтемій С. М.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Герцаївський районний суд Чернівецької області

Єфтемій С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні