Ухвала
від 07.11.2023 по справі 949/2140/23
ДУБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №949/2140/23

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

07 листопада 2023 року слідчий суддя Дубровицького районного суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання заступника начальника СВ Відділення поліції №1 Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дубровицького відділу Сарненської окружної прокуратури ОСОБА_4 , по матеріалах кримінального провадження №12023181110000322 від 24 жовтня 2023 року про тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в:

До суду звернувся з клопотанням заступник начальника СВ Відділення поліції №1 Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , по матеріалах кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №12023181110000322 від 24 жовтня 2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України та просить надати тимчасовий доступ, тобто можливість отримати та вилучити в приміщенні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дубровицького міської ради, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , 2 (два) зразки крові ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя с. Озеро, Вараського району та 2 (два) зразки крові ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя АДРЕСА_2 , розкривши заступнику начальника СВ ВП №1 Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_3 , лікарську таємницю.

Клопотання мотивоване тим, що в провадженні слідчого відділення ВП №1 Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області перебувають матеріали кримінального провадження внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023181110000322 від 24 жовтня 2023 року, за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.286 КК України. Досудовим розслідуванням встановлено, що 24 жовтня 2023 року, біля 15 год. на перехресті вулиці Колодязьна з вулицею Поштова в м. Дубровиця, сталася ДТП за участю автомобіля ВАЗ 21061, реєстраційний номер НОМЕР_1 , під керуванням ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя АДРЕСА_2 з мотоциклом VOGE 300 DS, реєстраційний номер НОМЕР_2 під керуванням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя с. Озеро, Вараського району. У результаті дорожньо-транспортної пригоди водій мотоцикла ОСОБА_5 та пасажир, ОСОБА_7 , 2010 р.н., житель с. Ясинець, Сарненського району, отримали тілесні ушкодження. 24 жовтня 2023 року з місця ДТП в приймальне відділення КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » був доставлений водій автомобіля, учасник ДТП ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , житель АДРЕСА_2 та водій мотоцикла, учасник ДТП ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , житель с. Озеро, Вараського району, у яких було проведено огляд на стан сп`яніння, у відповідності до наказу МВС та МОЗ № 1452/735 від 09.11.2015 року «Про затвердження Інструкції про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції», та було відібрано зразки крові на вміст алкоголю, які знаходяться в клініко-діагностичній лабораторії КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дубровицької міської ради. Тому, для повного і всебічного встановлення обставин зазначеного кримінального правопорушення виникла необхідність в проведенні судово-медичної експертизи крові ОСОБА_6 та ОСОБА_5 з метою виявлення етилового спирту та встановлення факту можливого перебування останніх в стані алкогольного сп`яніння.

Заступник начальника СВ ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, подавши заяву про розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримав повністю, просить його задоволити на підставах викладених у клопотанні.

Відповідно до частини 4 статті 107 Кримінального процесуального кодексу України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно частини 1 статті 159 Кримінального процесуального кодексу України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до частини 1 статті 160 Кримінального процесуального кодексу України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Як вбачається з частини 5 статті 163 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Положенням частини 7 статті 163 Кримінального процесуального кодексу України передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи та інформація, мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню по кримінальному провадженні, тому суд вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до речей і документів, зазначених у клопотанні.

Керуючись статтями 132, 160-164, 309, 395 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання заступника начальника СВ Відділення поліції №1 Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дубровицького відділу Сарненської окружної прокуратури ОСОБА_4 , по матеріалах кримінального провадження №12023181110000322 від 24 жовтня 2023 року про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ, тобто можливість отримати та вилучити в приміщенні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Дубровицького міської ради, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , 2 (два) зразки крові ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителя с. Озеро, Вараського району та 2 (два) зразки крові ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жителя АДРЕСА_2 , розкривши заступнику начальника СВ ВП №1 Сарненського РВП ГУНП в Рівненській області капітану поліції ОСОБА_3 , лікарську таємницю.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: підпис.

Виготовлено з автоматизованої системи документообігу суду.

Суддя Дубровицького

районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.11.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114725795
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —949/2140/23

Ухвала від 07.11.2023

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Отупор К.М.

Ухвала від 26.10.2023

Кримінальне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Отупор К.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні