Ухвала
від 03.11.2023 по справі 140/5024/23
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про внесення виправлень у судове рішення

03 листопада 2023 року ЛуцькСправа № 140/5024/23

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Волдінер Ф. А.,

розглянувши в порядку письмового провадження питання про виправлення описки у рішенні суду в адміністративній справі за позовом Головного управління ДПС у Волинській області до товариства з обмеженою відповідальністю «Європрофіплюс» про стягнення податкового боргу,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДПС у Волинській області звернулось з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Європрофіплюс» (далі ТОВ «Європрофіплюс», відповідач) про стягнення податкового боргу в сумі 16658,14 грн в дохід бюджету.

Рішенням Волинського окружного адміністративного суду від 01 червня 2023 року адміністративний позов задоволено.

Відповідно до частин першої, другої статті 253 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні. Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі необхідності суд може розглянути питання внесення виправлень у судове рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Так, судом встановлено, що у рішенні Волинського окружного адміністративного суду від 01 червня 2023 року допущено описку, а саме: у другому абзаці резолютивної частини рішення помилково відповідачем зазначено «товариство з обмеженою відповідальністю «ДАСТ ІНВЕСТ»» замість «товариство з обмеженою відповідальністю «Європрофіплюс»».

Відповідно до частини першої статті 253 КАС України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Таким чином, оскільки у другому абзаці резолютивної частини рішення суду від 01 червня 2023 року допущено описку у повному найменуванні відповідача, суд дійшов висновку про необхідність виправлення описки у вказаному рішенні.

Керуючись статтями 248, 253 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Виправити допущену описку в рішенні Волинського окружного адміністративного суду від 01 червня 2023 року у справі №140/5024/23, а саме: другий абзац резолютивної частини рішення необхідно читати:

«Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Європрофіплюс в дохід держави податковий борг в розмірі 16 658 (шістнадцять тисяч шістсот п`ятдесят вісім) гривень 14 копійок.».

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

СуддяФ. А. Волдінер

Дата ухвалення рішення03.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114728404
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо погашення податкового боргу, з них стягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —140/5024/23

Ухвала від 03.11.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Рішення від 01.06.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 30.03.2023

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні