Ухвала
від 08.11.2023 по справі 175/3142/23
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 175/3142/23

Провадження № 2/202/4360/2023

УХВАЛА

Іменем України

08 листопада 2023 року Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого - судді Мачуського О.М.

за участю секретаря судового засідання - Карасьової Г.І.,

розглядаючи у судовому засіданні у м. Дніпро цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ЕЙС» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

З Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська надійшла цивільна справа № 175/3142/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ЕЙС» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Ухвалою судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 02 листопада 2023 року позов прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження із повідомленням (викликом) сторін.

До початку розгляду справи по суті, представник ТОВ «ФК «ЕЙС» Поляков О.В. подав заяву в якій, посилаючись на п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, просить залишити без розгляду позовну заяву ТОВ «ФК «ЕЙС» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, а також повернути судовий збір, сплачений за подання даного позову.

Ознайомившись із заявою та матеріалами цивільної справи № 175/3142/23, суд доходить наступного висновку.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Частинами 1,3ст.58ЦПК Українивизначено,що сторонаможе братиучасть усудовому процесіособисто (самопредставництво)та (або)через представника. Юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Частиною 1 ст. 64 ЦПК України передбачено, що представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов`язки.

Відповідно до. 3 ч. 1 ст. 43 ЦПК України, учасники справи мають право: подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Згідно з ч. 1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу. Відповідно до ч. 3 ст.13 ЦПК України позивач розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Таким чином, звертаючись до початку розгляду справи по суті, із заявою про залишення позовної заяви без розгляду, представник позивача, діючи в інтересах ТОВ «ФК «ЕЙС» вільно розпоряджається процесуальними правами позивача.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що у зв`язку з поданням представником позивача відповідної заяви, позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ЕЙС» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по цивільній справі № 175/3142/23, необхідно залишити без розгляду.

Вирішуючи питання щодо повернення позивачу суми сплаченого судового збору, суд зазначає наступне.

Встановлено, що за звернення до суду із позовом, Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ЕЙС» відповідно до платіжної інструкції № 697 від 28 червня 2023 року, сплатило судовий збір у сумі 2147 грн. 20 коп. (отримувач ГУК у Дніпропетровській області/ТГсмтСлобож/22030101, Банк отримувача: Казначейство України (ел.адм.подат.), код ЄДРПОУ 37989295), призначення платежу: судовий збір за позовом ТОВ «Фінансова компанія «ЕЙС», Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області).

Пунктом 4ч.1ст.7Закону України«Про судовийзбір» визначено,що сплачена сумасудового зборуповертається заклопотанням особи,яка йогосплатила заухвалою судув разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Оскільки позовна заява ТОВ «ФК «ЕЙС» підлягає залишення без розгляду, сплачений останнім судовий збір, за подання даної заяви до суду, підлягає поверненню.

Керуючись 13, п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України, ЗУ «Про судовий збір», суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ЕЙС» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості залишити без розгляду.

Зобов`язати Головне управління державної казначейської служби України у Дніпропетровській області повернути Товариству з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ЕЙС», (код ЄДРПОУ 42986956, адреса: місто Київ, Харківське шосе, будинок 19, офіс 2005) на р/р НОМЕР_1 в АТ «КБ «АКОРДБАНК», отримувач: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ЕЙС» Код отримувача: 42986956, сплачений судовий збір, в розмірі 2147,20 гривень, відповідно платіжної інструкції № 697 від 28 червня 2023 року (отримувач ГУК у Дніпропетровській області/ТГсмтСлобож/22030101, Банк отримувача: Казначейство України (ел.адм.подат.), код ЄДРПОУ 37989295), призначення платежу: судовий збір за позовом ТОВ «Фінансова компанія «ЕЙС», Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області).

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду в 15-ти денний строк з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.М. Мачуський

Дата ухвалення рішення08.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114744899
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —175/3142/23

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Мачуський О. М.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

АВРАМЕНКО А. М.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Журавель Т. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні