Постанова
від 27.09.2010 по справі б34/282-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27.09.10 р. Справа № Б34/282-10

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Примак С.А.

при секретарі судового за сідання Віниченко К.О.

за участю представників ст орін:

від кредитора - Якимен ко А.П. - директор

від боржника - не з'явивс я

розглянувши справу

за заявою Товариств а з обмеженою відповідальн істю "Комерційний центр Плат інум",

до боржника Товарист ва з обмеженою відповідаль ністю "Нордіс ЛТД", м. Дніпропе тровськ, вул. Героїв Сталінгр ада, буд.227

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі про б анкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Нордіс ЛТД", м. Дніпропетровс ьк (далі - боржника) порушено 13.09.10р. за заявою Товариства з обмеженою відповідальніс тю "Комерційний центр "Платін ум", м. Дніпропетровськ відпов ідно до процедури, передбаче ної статтею 52 Закону України ” Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом” (далі - За кон).

Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі є неспл ачена заборгованість боржни ка перед кредитором за прост им векселем АА №1344951 від 31.01.2010р. в р озмірі 15 236,00 грн. За даними кред итора боржника відсутній за місцезнаходженням.

Вивчивши матеріали справи , заслухавши пояснення предс тавника кредитора, оглянувши оригінали документів господ арський суд встановив наступ не.

Згідно зі ст.52 Закону у разі, якщо громадянин-підприємець -боржник або керівні органи б оржника-юридичної особи відс утні за її місцезнаходженням , або у разі ненадання боржник ом протягом року до органів д ержавної податкової служби з гідно із законодавством пода ткових декларації, документі в бухгалтерської звітності, а також за наявності інших оз нак, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльно сті боржника, заява про поруш ення справи про банкрутство відсутнього боржника може бу ти подана кредитором незалеж но від його вимог до боржника та строку виконання зобов' язань.

Господарський суд у двотиж невий строк з дня винесення у хвали про порушення провадже ння у справі про банкрутство відсутнього боржника виноси ть постанову про визнання ві дсутнього боржника банкруто м, відкриває ліквідаційну пр оцедуру і призначає ліквідат ором ініціюючого кредитора з а згодою останнього.

Заборгованість боржника п еред кредитором підтверджує ться матеріалами справи, док азів її погашення боржником не надано.

Ст. 16 Закону України ”Про дер жавну реєстрацію юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців” передбачено, що з метою забезпечення органів держав ної влади та учасників цивіл ьного обороту достовірною ін формацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підприємці в) створюється ЄДР, який місти ть відомості щодо місцезнахо дження юридичної особи, дати та номеру записів про внесен ня змін до нього, дати видачі а бо зміни свідоцтва про держа вну реєстрацію, дані про уста новчі документи, дати та № зап исів про внесення змін до них , про відсутність юридичної о соби за її місцезнаходженням , тощо.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 3 ст .18 Закону України ” Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємці в”, якщо відомості, які підляг ають внесенню до ЄДР були вне сені до нього, то такі відомос ті вважаються достовірними і можуть бути використані в сп орі з третьою особою, доки до н их не внесено відповідних зм ін. Якщо відомості, які підляг ають внесенню до ЄДР, не були д о нього внесені, вони не можут ь бути використані в спорі з т ретьою особою. Вказаний Зак он, також, визначає порядок внесення до ЄДР записів про в ідсутність юридичної особи з а її місцезнаходженням, які з дійснюються державним реєст ратором (п.7 ст.19 вищевказаного закону).

Боржник за юридичною адрес ою відсутній, фактична адрес а не відома. В підтвердження в ідсутності керівних органів боржника-юридичної особи за місцезнаходженням кредитор ом подано витяг з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців станом на 07.09.2010р.

Відсутність боржника за мі сцезнаходження та неплатосп роможність боржника підтвер джена довідкою Бабушкінсько го ВДВС Дніпропетровського М УЮ №15919/3 від 19.08.2010р.

Таким чином, ініціюючим кре дитором надано належні доказ и відсутності останнього за місцезнаходженням.

Враховуючи викладене, госп одарський суд прийшов до вис новку про необхідність визна ння боржника банкрутом, відк риття ліквідаційної процеду ри строком на шість місяців, п ризначення ліквідатором Т овариство з обмеженою відп овідальністю "Комерційний це нтр Платінум"(49000, м. Дніпропетр овськ, вул. Героїв Сталінград а, 144, ЄДРПОУ 36641697, р/р 26007015796001в ДФ ВАТ К Б "Південкомбанк" в м. Дніпропе тровськ, МФО 305266).

Ліквідатора слід зобов' я зати:

- письмово повідомити про ви знання відсутнього боржника банкрутом господарським суд ом всім відомих йому кредито рів відсутнього боржника, як і в місячний строк з дня одерж ання повідомлення можуть нап равити ліквідатору заяви з в имогами до банкрута;

- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та поверн ення майна банкрута, що знахо диться у третіх осіб;

- у випадку виявлення майна, його реалізацію та задоволе ння вимог кредиторів провест и з дотриманням положень ст.с т. 26-31 Закону.

Після завершення заходів л іквідаційної процедури лікв ідатор має подати на затверд ження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквіда ційний баланс.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону У країни ”Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, гос подарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариство з обмеженою відповідальні стю "Нордіс ЛТД", м. Дніпропетр овськ, вул. Героїв Сталінград а, буд.227 (ЄДРПОУ 36699752) - ба нкрутом.

Відкрити ліквідаційну про цедуру у справі строком на ші сть місяців.

Ліквідатором Товарис тва з обмеженою відповідал ьністю "Нордіс ЛТД", м. Дніпроп етровськ, вул. Героїв Сталінг рада, буд.227 призначити ін іціюючого кредитора Товар иство з обмеженою відповід альністю "Комерційний центр Платінум"(49000, м. Дніпропетровсь к, вул. Героїв Сталінграда, 144, Є ДРПОУ 36641697, р/р 26007015796001в ДФ ВАТ КБ "Пі вденкомбанк" в м. Дніпропетро вськ, МФО 305266).

З метою виявлення кредито рів, перевірки наявності гро шових коштів на всіх рахунка х, відкритих банкрутом, у банк івських установах, ДПІ Бабуш кінського району м. Дніпропе тровскька у строк до 27.10.10 р. надати господарському суд у та ліквідатору дані про рах унки, відкриті банкрутом, та н аявність податкового боргу.

Зобов' язати ліквідатора :

- письмово повідомити про ви знання відсутнього боржника банкрутом господарським суд ом всіх відомих йому кредито рів банкрута, які в місячний с трок з дня одержання повідом лення можуть направити лікві датору заяви з вимогами до ба нкрута;

- вжити заходів, спрямовани х на пошук, виявлення та повер нення майна банкрута, що знах одиться у третіх осіб;

- у випадку виявлення майна, його реалізацію та задоволе ння вимог кредиторів провест и з дотриманням положень ст.с т. 26-31 Закону;

- після завершення заходів л іквідаційної процедури пода ти на затвердження до господ арського суду звіт ліквідато ра та ліквідаційний баланс 27.0 3.2011р.

Копію цієї постанови нап равити органу державної пода ткової служби за місцезнаход женням банкрута для розгляду питання щодо проведення поз апланової перевірки своєчас ності, достовірності, повнот и нарахування та сплати пода тків та зборів (обов' язкови х платежів). Матеріали за резу льтатами перевірки направит и для доручення до справи про банкрутство.

Суддя

С.А. Примак

Дата ухвалення рішення27.09.2010
Оприлюднено05.10.2010
Номер документу11474535
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б34/282-10

Ухвала від 06.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 26.11.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Постанова від 27.09.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 13.09.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні