Ухвала
від 09.11.2023 по справі 906/1472/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

майдан Путятинський, 3/65, м. Житомир, 10002, тел. (0412) 48 16 20,

e-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, web: https://zt.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ 03499916

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"09" листопада 2023 р. м. Житомир Справа № 906/1472/23

Господарський суд Житомирської області у складі судді Кравець С.Г.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю "Долфі-Україна" (м.Дніпро)

до Комунального підприємства "Аптека № 127" Звягельської міської ради (м.Звягель,

Житомирська область)

про стягнення 244 358,11грн,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Долфі-Україна" звернулося до Господарського суду Житомирської області з позовом до Комунального підприємства "Аптека № 127" Звягельської міської ради про стягнення 244 358,11грн з яких: 230 750,83грн основного боргу, 13 607,28грн 30% річних, а також судових витрат.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем зобов`язань за договором поставки № ЛЗ+МВ/01/Ж від 01.12.2022 року.

Як вбачається з поданих матеріалів, позовна заява відповідає вимогам, визначеним статтею 162 Господарського процесуального кодексу України.

Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Згідно з п.4 ч.2 ст.176 ГПК України, про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій, зокрема, зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Позивач в позовній заяві від 31.10.2023 просить розглядати справу у порядку спрощеного провадження.

Відповідно до ч.ч.3-5 ст.12 ГПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Умови, за яких суд має право розглядати вимоги про стягнення грошових сум у наказному провадженні, а справи - у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з ч.ч.1, 2, 5, 8 ст.252 ГПК України, розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання або через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі, якщо судове засідання не проводиться.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

При розгляді справи у порядку спрощеного провадження суд досліджує докази і письмові пояснення, викладені у заяві по суті справи, а у випадку розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи також заслуховує їх усні пояснення. Судові дебати не проводяться.

З огляду на малозначність справи в розумінні ч.5 ст.12 ГПК України, враховуючи характер спірних правовідносин, заявлені позивачем вимоги та предмет доказування, суд дійшов висновку про задоволення клопотання позивача, у зв`язку з чим вважає за можливе здійснювати розгляду даної справи за правилами спрощеного провадження з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст. 12, 162, 176, 234, 247, 250, 252 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження задовольнити.

3. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

4. Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на "05" грудня 2023 р. о 11:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 731.

5. Позивачу надати господарському суду:

- для огляду в судовому засіданні оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги;

- докази, які підтверджують викладені у позовній заяві обставини;

- банківські виписки з відмітками банку про проведення платежів на підтвердження здійснення відповідачем проплат за договором поставки № ЛЗ+МВ/01/Ж від 01.12.2022 року на суму 159 705,57грн;

- довідку станом на час судового засідання про стан заборгованості відповідача перед позивачем по заявленій сумі боргу;

- у разі здійснення відповідачем часткового чи повного розрахунку по заявленій сумі боргу - надати відповідні докази (належним чином засвідчені копії платіжних доручень, банківських виписок, тощо з відмітками банку про проведення платежів надати для долучення до справи).

Рекомендувати позивачу надати відповідь на відзив - у строк 5 днів з дня отримання відзиву.

6. Відповідачу:

- рекомендувати, відповідно до ст.165 ГПК України, подати відзив на позовну заяву у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі; одночасно надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, докази такого направлення надати суду до початку призначеного засідання;

- у разі здійснення часткового чи повного розрахунку по заявленій сумі боргу - надати відповідні докази (банківські виписки, платіжні доручення, тощо з відмітками банку про проведення платежів);

- подати всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову - у строк 15 днів з дня отримання цієї ухвали.

Роз`яснити відповідачу, що заява із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження може бути подана у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами, згідно ч.9 ст.165 ГПК України та ч.2 ст. 178 ГПК України.

7. Рекомендувати учасникам судового процесу:

- приймати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в порядку ст.197 ГПК України (за умови наявності у суді відповідної технічної можливості на дату їх проведення);

- надавати процесуальні документи до суду через підсистему "Електронний суд": https://id.court.gov.ua/; офіційну електронну адресу суду: inbox@zt.arbitr.gov.ua;

- вказувати у процесуальних документах актуальні електронні адреси, в тому числі своїх представників, а також актуальні мобільні номери телефонів та найбільш зручний месенджер;

- подавати окремо оформленими документами заяви (клопотання) з кожного процесуального питання (ст. ст. 169,170 ГПК України).

8. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі, відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України, документи, що підтверджують повноваження представників.

Звернути увагу, що відповідно до п.п.11 п.16-1 Розділу ХV Перехідні положення Конституції України, представництво за цією статтею здійснюється адвокатами у судах першої інстанції - з 1 січня 2019 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 09.11.2023 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/.

Суддя Кравець С.Г.

Друк:

1 - до справи,

2 - позивачу (ЄДРПОУ 37068787) (рек.) та на електронну пошту: ІНФОРМАЦІЯ_1 + (через електронний кабінет представнику Горець О.А.),

3 - відповідачу ( ЄДРПОУ 04592486) (рек.) та на електронну пошту: apteka217@ukr.net.

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114791072
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 244 358,11грн

Судовий реєстр по справі —906/1472/23

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

Ухвала від 09.11.2023

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні