Ухвала
від 09.11.2023 по справі 910/16998/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua0,2

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

м. Київ

09.11.2023Справа № 910/16998/23

Господарський суд міста Києва у складі судді Маринченка Я.В., розглянувши матеріали за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Мінерал ЦЕС» до Адвокатського об`єднання «ЮРІМЕКС» про визнання договору про дання правничої допомоги недійсним,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Мінерал ЦЕС» звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Адвокатського об`єднання «ЮРІМЕКС» про визнання договору про дання правничої допомоги недійсним.

Розглянувши матеріали даної позовної заяви, суд дійшов висновку про її повернення з огляду на таке.

За приписами ч. 2 ст. 162 ГПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Відповідно до ч. 5 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Як встановлено судом, позовна заява від імені Товариства з обмеженою відповідальністю «Мінерал ЦЕС» підписана керівником Єпанчінцневою Г.Я.

При цьому, з огляду на долучену до матеріалів позовної заяви виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та безпосередньо з відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, які розміщені на офіційному сайті Міністерства юстиції України, встановлено, що керівником юридичної особи є Єпанчінцева Ганна Яковлівна.

Приймаючи до уваги наведене, а також зважаючи на відсутність у матеріалах позовної заяви документів, які б підтверджували необхідні повноваження Єпанчінцневої Г.Я. на вчинення одноособового підпису позовної заяви від імені позивача, саме як керівником, суд приходить до висновку, що поданий до господарського суду позов підписаний особою, яка не має процесуальної дієздатності щодо його підписання від імені позивача.

Відповідно до пункту 1 частини 5 статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи також у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Враховуючи вищевикладене, суд доходить висновку, що позовна Товариства з обмеженою відповідальністю «Мінерал ЦЕС» підлягає поверненню без розгляду.

При цьому, суд звертає увагу заявника на те, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 162, 164, 174, 233-235 Господарського процесуального кодексу України

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Мінерал ЦЕС» з доданими до неї документами повернути позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в установленому законом порядку.

Дата підписання: 09.11.2023.

Суддя Я.В. Маринченко

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114791676
СудочинствоГосподарське
Сутьдання правничої допомоги недійсним

Судовий реєстр по справі —910/16998/23

Ухвала від 09.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Маринченко Я.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні