Ухвала
від 09.11.2023 по справі 735/827/23
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 листопада 2023 року м. Чернігів

Унікальний номер справи № 735/827/23

Головуючий у першій інстанції - Балаба О.А.

Апеляційне провадження № 22-ц/4823/1374/23

Чернігівський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої - судді Мамонової О.Є.,

суддів - Висоцької Н.В., Онищенко О.І.,

учасники справи:

стягувач: Акціонерне товариство «ЮНЕКС БАНК»,

боржник (заявник) : ОСОБА_1 ,

суб`єкт оскарження: Коропський відділ державної виконавчої служби в Новгород-Сіверському районі Чернігівської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми),-

розглянув заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Кравченко Вікторії Володимирівни про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у цивільній справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Коропського районного суду Чернігівської області від 19 вересня 2023 року у справі за скаргою ОСОБА_1 на бездіяльність державного виконавця Коропського відділу державної виконавчої служби в Новгород-Сіверському районі Чернігівської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Міненка В.В. та зобов`язання вчинити певні дії, -

у с т а н о в и в :

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 20.10.2023 справу призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні з повідомленням учасників справи в приміщенні Чернігівського апеляційного суду за адресою: вул. Гетьмана Полуботка, 2, м. Чернігів, на 15:00 год. 14.11.2023.

08.11.2023 на електронну адресу апеляційного суду надійшла заява представника ОСОБА_1 - адвоката Кравченко В.В. про участь у судовому засіданні 14.11.2023 о 15:00 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon» (e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Згідно з ч. 6 ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповідно до положень ч. 1-3, 5, 11 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

На підставі вищезазначеного, враховуючи необхідність сприяння сторонам у здійсненні їх права на участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції та з метою забезпечення оперативного розгляду апеляційної скарги за участю сторін у справі, суд дійшов висновку, що заява представника ОСОБА_1 - адвоката Кравченко В.В. підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд, -

у х в а л и в:

Заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Кравченко Вікторії Володимирівни про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Провести судове засідання, призначене на 15:00 год. 14.11.2023 в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» за участю адвоката Кравченко Вікторії Володимирівни (e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Роз`яснити адвокату Кравченко Вікторії Володимирівні, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала набирає чинності негайно та в касаційному порядку оскарженню не підлягає.

Головуюча Судді:

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114792442
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у цивільній справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Коропського районного суду Чернігівської області від 19 вересня 2023 року у справі за скаргою ОСОБА_1 на бездіяльність державного виконавця Коропського відділу державної виконавчої служби в Новгород-Сіверському районі Чернігівської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Міненка В.В. та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —735/827/23

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Постанова від 14.11.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Коропський районний суд Чернігівської області

Балаба О. А.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Коропський районний суд Чернігівської області

Балаба О. А.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Коропський районний суд Чернігівської області

Балаба О. А.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Коропський районний суд Чернігівської області

Балаба О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні