Ухвала
від 08.11.2023 по справі 380/24523/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

08 листопада 2023 рокусправа № 380/24523/23 м. Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Качур Роксолана Петрівна, розглянувши матеріали позову Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до Комунального закладу Львівської обласної ради "Ходорівський психоневрологічний інтернат" про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и л а :

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області (далі - позивач) звернувся в суд з позовом до Комунального закладу Львівської обласної ради "Ходорівський психоневрологічний інтернат" (далі - відповідач), в якому просить стягнути з відповідача заборгованість в сумі 13065,84 грн з відшкодування фактичних витрат на доставку пільгових пенсій за вересень 2023 року на користь позивача.

Ухвалою від 23.10.2023 позовну заяву залишено без руху для надання позивачем до канцелярії суду чи надіслання на адресу суду (79018 м. Львів вул. Чоловського 2) таких документів: оригіналу документа про сплату судового збору в сумі 2684,00 грн; доказів призначення пільгових пенсій (заява про призначення пенсії, протокол, розпорядження про призначення пільгової пенсії, копія трудової книжки, довідка про виплату пенсії, тощо) особам, зазначеним у розрахунку; доказів направлення розрахунків сум фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій відповідачу.

Копію вказаної ухвали доставлено позивачу засобами електронного зв`язку за допомогою сервісу «Електронний Суд» 25.10.2023, що підтверджується наявною в матеріалах справи довідкою про доставку електронного листа.

Проте станом на 08.11.2023 позивачем вимог ухвали суду про залишення позовної заяви без руху не виконано, будь-яких заяв чи клопотань від позивача на виконання її вимог станом на момент постановлення цієї ухвали не надходило. Позивач не надіслав суду будь-яких повідомлень про наявність поважних причин, що ускладнюють чи унеможливлюють виконання ухвали суду про залишення позовної заяви без руху у встановлений для цього строк.

Судом також враховано строк, необхідний для пересилання поштової кореспонденції.

Згідно з п. 1 ч. 4 ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Як встановлено судом, позивача належним чином повідомлено про підстави залишення позовної заяви без руху та наслідки неусунення недоліків позовної заяви, яку залишено без руху.

Оскільки позивач не усунув недоліків позовної заяви у встановлений строк відповідно до ухвали про залишення позовної заяви без руху від 23.10.2023, таку слід повернути позивачу.

Керуючись ст.ст. 169, 243, 248, 256, 293-295 КАС України, суддя -

у х в а л и л а :

1. Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до Комунального закладу Львівської обласної ради "Ходорівський психоневрологічний інтернат" про стягнення заборгованості повернути позивачу.

2. Копію ухвали надіслати особі, яка подала позовну заяву, разом із позовною заявою та доданими до неї документами не пізніше наступного дня після її постановлення.

3. Роз`яснити позивачу, що згідно з ч. 8 ст. 169 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала про повернення позовної заяви набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала про повернення позовної заяви може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги у п`ятнадцятиденний строк з дати підписання ухвали до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

СуддяКачур Роксолана Петрівна

Дата ухвалення рішення08.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114799924
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —380/24523/23

Ухвала від 08.11.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

Ухвала від 23.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Качур Роксолана Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні