Ухвала
від 10.11.2023 по справі 513/1571/23
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 513/1571/23

Провадження № 1-в/513/40/23

Саратський районний суд Одеської області

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 листопада 2023 року Саратський районний суд Одеської області у складі: головуючого судді ОСОБА_1 , за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 , представника Відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського РВП Білгород-Дністровського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , піднаглядного ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Сарата подання начальника Відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області про продовження адміністративного нагляду щодо

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Долинка Саратського району Одеської області, зареєстрованого та проживаючого в АДРЕСА_1 , громадянина України, не працюючого, раніше судимого

15 листопада 2012 року Арцизьким районним судом Одеської області за ч.1 ст. 115 КК України до позбавлення волі строком на 8 років; звільнений 04 червня 2019 року по відбуттю строку покарання,

У С Т А Н О В И В:

Начальник Відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області у поданні зазначив, що ОСОБА_4 , будучи засудженим до позбавлення волі за особливо тяжкий злочин, після звільнення з установи виконання покарань на шлях виправлення не встав, порушує громадський порядок. Ухвалою Саратського районного суду Одеської області від 17 травня 2023 року було продовдено стосовно ОСОБА_4 адміністративний нагляд строком на 6 місяців. Однак після продовження строку адміністративного нагляду ОСОБА_4 продовжує порушувати громадський порядок неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності: 14 вересня 2023 року за ч. 2 ст. 187 КУпАП, 02 жовтня 2023 року за ч.2 ст. 187 КУпАП; 23 жовтня 2023 року за ч.2 ст. 187 КУпАП .

У зв`язку з чим, начальник Відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області просить продовжити щодо ОСОБА_4 адміністративний нагляд на підставі п. в ст. 3 Закону України Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі строком на 6 місяців з такими обмеженнями: 1. Заборонити вихід з місця проживання, тобто з будинку АДРЕСА_1 , кожного дня з 22 години до 05 години.

2.Заборонити відвідування розважальних закладів, в яких здійснюється реалізація алкогольних напоїв на розлив.

3. Заборонити виїзд з місця мешкання за межі Білгород-Дністровського району Одеської області без дозволу керівництва Відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського РВП ГУНП України в Одеській області.

4. Кожного першого та третього понеділка кожного місяця з 09 години до 11 години являтися на реєстрацію до Відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського РВП ГУНП України в Одеській області за адресою: смт. Сарата, вул. Ігнаца Ліндла, 42, каб. 19.

Представник Відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 у суді подання підтримав та просив його задовольнити.

ОСОБА_4 не заперечував проти продовження щодо нього адміністративного нагляду.

Заслухавши учасників справи, дослідивши та оцінивши письмові докази, суд приходить до висновку, що подання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Згідно п. в ст.3 Закону України Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі адміністративний нагляд встановлюється щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі за тяжкі, особливо тяжкі злочини або засуджених два і більше разів за до позбавлення волі за умисні злочини, якщо вони після відбування покарання або умовно - дострокового звільнення від відбування покарання, незважаючи на попередження органів Національної поліції, систематично порушують громадський порядок і права інших громадян, вчиняють інші правопорушення.

Частина 1 ст.5 зазначеного закону визначає, що адміністративний нагляд встановлюється щодо осіб, зазначених у пункті "в" статті 3 цього Закону, - в судовому засіданні одноособово суддею районного, районного у місті, міського та міськрайонного суду за місцем проживання особи, звільненої з місць позбавлення волі, за поданням начальника органу Національної поліції.

Відповідно до ст. 6 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі", адміністративний нагляд встановлюється у визначеному статтею 5 цього Закону порядку терміном від одного року до двох років і не може перевищувати термінів, передбачених законом для погашення або зняття судимості.

Частина друга ст. 6 Закону України "Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі" встановлює, що у разі, коли є підстава вважати, що особа, щодо якої встановлено адміністративний нагляд, залишається небезпечною для суспільства, адміністративний нагляд за поданням відповідного органу Національної поліції може бути продовжено у визначеному цим Законом порядку кожного разу ще на шість місяців, але не більше терміну, передбаченого законом для погашення або зняття судимості.

Згідно до ст.10 цього закону до осіб, щодо яких встановлено адміністративний нагляд, за постановою суду можуть бути застосовані частково або у повному обсязі такі обмеження: а) заборона виходу з будинку (квартири) у визначений час, який не може перевищувати восьми годин на добу; б) заборона перебування у визначених місцях району (міста); в) заборона виїзду чи обмеження часу виїзду в особистих справах за межі району (міста); г) реєстрація в міліції від одного до чотирьох разів на місяць.

Як вбачається з наданих матеріалів, ОСОБА_4 був засуджений за особливо тяжкий злочин до позбавлення волі строком на вісім років.

Згідно довідки про звільнення серії ОДС № 16597 ОСОБА_4 звільнений з установи відбування покарань волі 04 червня 2019 року по відбуттю строку покарання (а.с.6).

Після звільнення ОСОБА_4 систематично порушував громадський порядок, протягом року три рази притягувався до адміністративної відповідальності.

Ухвалою Саратського районного суду Одеської області від 24 травня 2022 року щодо ОСОБА_5 було встановлено адміністративний нагляд строком на один рік, який ухвалою Саратського районного суду Одеської області від 17 травня 2023 року було продовжено строкм на 6 місяців з відповідними обмеженнями (а.с.14-15).

26 травня 2023 року ОСОБА_4 був ознайомлений з правилами адміністративного нагляду та встановленими щодо нього обмеженнями, що підтверджується його особистим підписом на ухвалі суду (а.с. 15 зв.).

Після продовження адміністративного нагляду ОСОБА_4 систематично порушував громадський порядок, протягом року три рази притягувався до адміністративної відповідальності, що підтверджується постановами Саратського районного суду Одеської області, а саме: 14 вересня 2023 року за ч. 2 ст. 187 КУпАП; 02 жовтня 2023 року за ч.2 ст. 187 КУпАП; 23 жовтня 2023 року за ч.2 ст. 187 КУпАП (а.с. 18-19, 20-21, 22-23).

Згідно довідки Саратської селищної ради Білгород-Дністровського району за № 153 від 01.08.2023 року, ОСОБА_4 зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 (а.с.10).

За місцем проживання ОСОБА_4 характеризується посередньо, за період проживання на території с. Долинка веде себе спокійно, не вступає в конфлікти з мешканцями села, офіційно не працевлаштований, перебуває на утриманні матері, зловживає алкогольними напоями. Скарг від сусідів не надходило (а.с.11).

Тому суд вважає за необхідне подання задовольнити частково та продовжити щодо ОСОБА_4 адміністративний нагляд терміном на шість місяців з наступними обмеженнями: 1. Заборонити вихід з місця проживання, тобто з будинку АДРЕСА_1 , кожного дня з 22 години до 05 години. 2. Заборонити відвідування розважальних закладів, в яких здійснюється реалізація алкогольних напоїв на розлив. 3. Заборонити виїзд з місця мешкання за межі Білгород-Дністровського району Одеської області без дозволу керівництва Відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського РВП ГУНП України в Одеській області. 4. Кожного першого понеділка кожного місяця з 09 години до 11 години з`являтися на реєстрацію до Відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського РВП ГУНП України в Одеській області за адресою: смт. Сарата, вул. Ігнаца Ліндла, 42, каб. 19.

В задоволенні решти подання відмовити.

Керуючись п."в" ст.3, ст. ст. 5, 6, 10 Закону України Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі, суд

П О С Т А Н О В И В :

подання начальника Відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського РВП ГУНП України в Одеській області про продовження адміністративного нагляду щодо ОСОБА_4 задовольнити частково.

Продовжити адміністративний нагляд щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого та проживаючого в АДРЕСА_1 , громадянина України, не працюючого, терміном на 6 (шість) місяців з наступними обмеженнями:

1.Заборонити вихід з місця проживання, тобто з будинку АДРЕСА_1 , кожного дня з 22 години до 05 години.

2.Заборонити відвідування розважальних закладів, в яких здійснюється реалізація алкогольних напоїв на розлив.

3.Заборонити виїзд з місця мешкання за межі Білгород-Дністровського району Одеської області без дозволу керівництва Відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського РВП ГУНП України в Одеській області.

4.Кожний перший понеділок кожного місяця з 09 години до 11 години з`являтися на реєстрацію до Відділення поліції № 1 Білгород-Дністровського РВП ГУНП України в Одеській області за адресою: смт. Сарата, вул. Ігнаца Ліндла, 42, каб. 19.

В задоволенні решти подання відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Одеського апеляційного суду через Саратський районний суд Одеської області протягом семи днів з дня оголошення ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не буде подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114810956
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження адміністративного нагляду щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Долинка Саратського району Одеської області, зареєстрованого та проживаючого в АДРЕСА_1 , громадянина України, не працюючого, раніше судимого 15 листопада 2012 року Арцизьким районним судом Одеської області за ч.1 ст. 115 КК України до позбавлення волі строком на 8 років; звільнений 04 червня 2019 року по відбуттю строку покарання

Судовий реєстр по справі —513/1571/23

Ухвала від 10.11.2023

Кримінальне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні