Ухвала
від 10.11.2023 по справі 530/584/20
КОТЕЛЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 530/584/20

Провадження № 2/535/767/23

УХВАЛА

10 листопада 2023 року смт Котельва

Суддя Котелевського районного суду Полтавської області Шолудько А.В., розглянувши матеріали справи №530/584/20 за первісним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «АГРОЕКОЛОГІЯ» про розірвання договору оренди землі, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Зіньківська районна державна адміністрація Полтавської області, та за зустрічним позовом ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «АГРОЕКОЛОГІЯ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про внесення змін до договору оренди землі,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Котелевського районного суду Полтавської області перебуває вказана справа.

Розгляд справи призначено у підготовчому засіданні о 09.30 год 13.11.2023 у залі суду Котелевського районного суду Полтавської області.

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Сенкевич Володимир Іванович, який діє на підставі ордера про надання правничої (правової) допомоги серії ВІ №1178349 від 09.11.2023, подав до суду 09.11.2023 через систему «Електронний суд» заяву про забезпечення проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв`язку поза приміщенням суду із застосуванням системи «EASYCON».

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

На підставі ч.3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до п. 2 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21 (далі Положення), Положення визначає порядок функціонування в судах та органах системи правосуддя окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, зокрема підсистем "Електронний кабінет", "Електронний суд" та підсистеми відеоконференцзв`язку; порядок вчинення процесуальних дій в електронній формі з використанням таких підсистем; особливості використання в судах та органах системи правосуддя іншого програмного забезпечення в перехідний період до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи у складі всіх підсистем (модулів).

Згідно зпп.5.4-1п.5Положення,електронний кабінет персональнийкабінет (вебсервісчи іншийкористувацький інтерфейс)у підсистемі(модулі)ЄСІТС,за допомогоюякого особі,яка пройшлаелектронну ідентифікацію,надається доступдо інформаціїта сервісівЄСІТС абоїї окремихпідсистем (модулів),у томучислі можливістьобміну (надсиланнята отримання)документами (втому числіпроцесуальними документами,письмовими таелектронними доказамитощо)між судомта учасникамисудового процесу,а такожміж учасникамисудового процесу. Електронна ідентифікація особи здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису чи інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу.

Пунктом 45 Положення закріплено, що підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує , в тому числі, можливість користувачам брати участь у засіданнях інших органів та установ системи правосуддя в режимі відеоконференції. Особливості порядку проведення таких засідань можуть встановлюватися відповідними органами та установами системи правосуддя. Інструкція користувача підсистеми відеоконференцзв`язку розробляється адміністратором ЄСІТС та розміщується на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за вебадресою wiki.court.gov.ua.

Згідно з ч.2 ст.212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

До заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду представником позивача не додано підтвердження надсилання цієї заяви іншим учасникам справи.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що чинним законодавством з 01.10.2022 не передбачено можливості використання сервісу «EASYCON» для проведення судових засідань у режимі відеоконференції, у задоволенні клопотання представника позивача слід відмовити.

Роз`яснити представнику позивача про можливість його участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів), для чого необхідно подати заяву з дотриманням вимог ч. 2 ст. 212 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212, 260, 261 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні заяви представника позивача адвоката Сенкевича Володимира Івановича про забезпечення проведення судового засідання, призначеного на 13.11.2023 о 09.30 год у справі №530/584/20, у режимі відеоконференцзв`язку поза приміщенням суду із застосуванням системи «EASYCON».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Шолудько

Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114812952
СудочинствоЦивільне
Сутьвнесення змін до договору оренди землі

Судовий реєстр по справі —530/584/20

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Триголов В. М.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Шолудько А. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Шолудько А. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Шолудько А. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Шолудько А. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Шолудько А. В.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Шолудько А. В.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Шолудько А. В.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Котелевський районний суд Полтавської області

Шолудько А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні