Рішення
від 10.11.2023 по справі 201/13830/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/13830/23

Провадження № 2/201/4223/2023

УХВАЛА

про передачу справи на розгляд іншому суду

10 листопада 2023 року місто Дніпро

Суддя Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська Федоріщев С.С., ознайомившись із матеріалами позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Транспортна компанія «Магнат» до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди в порядку регресу, -

ВСТАНОВИВ:

Представник ТОВ «ТК «Магнат» звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди в порядку регресу.

У поданій до суду позовній заяві, позивач вказав, що відповідач ОСОБА_1 проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

А згідно вимог ч.1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Крім того, з позовної заяви вбачається, що ТОВ «ТК «Магнат» розташоване за адресою: АДРЕСА_2 .

В даному випадку позивач звернувся до Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська за територіальною підсудністю, як за зареєстрованим місцем перебування позивача, керуючись вимогами ч.3 ст.28 ЦПК України, якими передбачено, що позови про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, чи шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача або за місцем заподіяння шкоди.

Однак, в даному випадку даний позов не підлягає розгляду Жовтневим районним судом м. Дніпропетровська зважаючи на те, що вказаний позов є похідним, так як поданий не потерпілим чи його представником до винної особи, які наділені правом вибору суду за територіальною підсудністю, а роботодавцем обвинуваченого в порядку регресу, а тому слід прийти до висновку що даний спір підлягає розгляду за загальними правилами підсудності, передбаченими ст. 27 ЦПК України.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

В цьому випадку, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

За таких обставин, зважаючи на територіальну юрисдикцію (підсудність) даної справи, а також відсутність підстав передбачених ст.28 ЦПК України щодо визначення підсудності справ за вибором позивача, вважаю, що даний позов не підсудний Жовтневому районному суду м. Дніпропетровська і його слід передати на розгляд відповідного суду за територіальною підсудністю, а саме: Синельниківському міськрайонному суду Дніпропетровської області.

Як передбачено статтею 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 31, 32, 260 ЦПК України,, -

ПОСТАНОВИВ:

Цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Транспортна компанія «Магнат» до ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди в порядку регресу передати на розгляд до Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області (52501, м. Синельникове, вул. Чехова, 1).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Передача справи на розгляд іншого суду здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Суддя С.С. Федоріщев

Дата ухвалення рішення10.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114817399
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди в порядку регресу

Судовий реєстр по справі —201/13830/23

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Порошина О. О.

Рішення від 10.11.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Федоріщев С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні